Tribuna/Футбол/Блоги/Real Football/Паралімпійський футбол. Спортсмени з особливими потребами та необмеженими можливостями

Паралімпійський футбол. Спортсмени з особливими потребами та необмеженими можливостями

Вони мають стати прикладом незламності для кожного з нас.

Блог — Real Football
Автор — Solomiya Paitak
11 мая 2020, 00:38
3
Паралімпійський футбол. Спортсмени з особливими потребами та необмеженими можливостями

Ми так часто скаржимось на життя, на нестачу уваги, грошей, ідей, і зовсім не помічаємо тих, хто мріє про найменше: побачити небо, почути шум стадіону, покататись на велосипеді, або просто зробити крок. Їх так багато, вони поруч з нами і вони мають стати прикладом незламності для кожного з нас. Вони ті, які незважаючи на всі випробування йдуть до своєї цілі. Вони забули про біль та перешкоди заради одного: бажаної нагороди в такому улюбленому виді спорту.    

Трохи історії:           

Вперше, людей з особливими потребами почали залучати до спортивних змагань ще у 1888 році , тоді у Берліні був створений спортивний клуб для людей з вадами слуху. Цікаво, що люди з вадами опорно-рухового апарату почали брати участь у різноманітних спортивних змаганнях після Другої Світової війни. Вони стали  своєрідною реабілітацією  для військових, які зазнали ушкоджень у бойових діях, придумав цей метод нейрохірург Людвіг Гутман. 28 липня 1948 року в одному з госпіталів Англії були проведені перші ігри серед спортсменів на візках. Вперше в програму Паралімпійських ігор футбол увійшов у 1984 році. Поступово, ці змагання стали відомими на увесь світ, отримавши велику підтримку та визнання.

Людвіг Гутман

Паралімпійська збірна України з футболу.

Українська паралімпійська збірна з футболу – одна з найтитулованіших у світі. З кожним чемпіонатом, з кожною грою вона підтверджує цей статус і втримує перше місце у світовому рейтингу.

Наші паралімпійці - чотириразові чемпіони світу з футболу 1998, 2003, 2005 та 2017 років. Також, команда 5 разів поспіль ставала переможцем чемпіонату Європи.

2017 рік

Національна паралімпійська збірна команда з футболу тричі ставала чемпіоном Паралімпійських ігор (в Афінах-2004, в Пекіні  - 2008 року та в Ріо -2016) та двічі срібним призером (у Сіднеї-2000 та Лондоні-2012)

2014 рік

Головним та незмінним тренером національної паралімпійської збірної є Овчаренко Сергій - у минулому, радянський футболіст.

У 2019 році, українські футболісти посіли 2-ге місце на Чемпіонаті світу серед гравців з ураженнями опорно-рухового апарату, який відбувся в іспанській Севільї, поступившись збірній Росії (3:1)

Як виглядав шлях до півфіналу?

Україна виборола перемогу у збірної Іспанії (10:0) , Австралії (7:0) та Аргентини (2:0) .Після цього у чвертьфіналі українці розгромили Голландію (5:0), а у півфіналі – Бразилію (3:0)

Бажаємо нашій паралімпійській збірній лише перемог! Ви- гордість країни.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты