Tribuna/Футбол/Блоги/Real Football/Ексклюзивне інтерв'ю з Володимиром Костевичем. Про футбол, особисте та збірну України

Ексклюзивне інтерв'ю з Володимиром Костевичем. Про футбол, особисте та збірну України

» Я готовий до конкуренції, я готовий важко працювати» - Володимир Костевич

Блог — Real Football
Автор — Solomiya Paitak
5 мая 2020, 18:49
6
Ексклюзивне інтерв'ю з Володимиром Костевичем. Про футбол, особисте та збірну України

Володимир Костевич - український футболіст, захисник польського "Леха". Свою футбольну кар'єру розпочав у школі Мирона Маркевича "Рух", згодом став частиною львівських "Карпат", де показував хороші результати і двічі ставав володарем нагороди "Зірка Карпат". У 2017 році, Володимир переходить у польський клуб "Лех", де грає і сьогодні. У тому ж році отримує звання кращого лівого захисника чемпіонату Польщі за версією вболівальників. Про шлях до мрії, футбольну кар'єру, особисте життя та багато іншого лише в ексклюзивному інтерв'ю.

Як взагалі настрій в умовах карантину? Яка ситуація з цим у Познані, в супермаркетах? Чи вистачає туалетного паперу і гречки на полицях?

Все добре, тут всього вистачає (сміється)

Знаємо, що чемпіонат Польщі буде відновлений 29 травня. Чи відновились вже тренування?

Так, тренування відновились вчора (4 травня)

Як протягом усього карантинного періоду підтримували свою форму? Чи комунікували якось з тренерським штабом? Можливо були онлайн тренування?

Ми тренувались вдома, індивідуально, а також через додаток zoom мали групові тренування. Клуб забезпечив нас тренажерами-велосипедами, тому постійно підтримував себе в формі. Проте, коли сказали про паузу, у зв'язку з коронавірусом, приблизно 2 тижні у мене була пауза з тренуваннями, бо розумів, що все це затягується і відпустки між сезонами - не буде, зробив собі маленьку відпустку, а після вже приступив до тренувань.

Коли прийшло усвідомлення того, що ви хочете стати футболістом. Що сприяло цьому, або хто? Хто був вашим кумиром?

Мій батько грав у футбол, я завжди ходив на його матчі, це були матчі чемпіонату району, я намагався їх не пропускати, навіть їздив на виїзди. Важко сказати хто привив таку любов до футболу, напевно, я народився з любов'ю до футболу, можливо це передалося мені від тата. Я не пам'ятаю такого, щоб у мене був період в житті, коли я не думав про футбол і про те, що хочу стати футболістом.

Ви вихованець винниківського "Руху", який на даному етапі показує дуже хороші результати. Чи слідкуєте за цією командою зараз?

Я починав у винниківському "Руху", робив там свої перші кроки. Звичайно, я слідкую за цією командою, але не вистачає часу, аби подивитись матчі в прямому ефірі, тому найчастіше дивлюсь огляд матчів. Але сподіваюсь, коли буду у Львові, подивлюсь як все виглядає вживу.

Чи слідкуєте за українським чемпіонатом, за які команди вболіваєте?

Коли я тільки перейшов у "Лех", слідкував за усіма матчами "Карпат", дивився все у прямому ефірі, якщо вони не пересікались з моїми іграми, але потім дивився все менше і менше, адже у "Карпатах" не залишилось практично нікого з ким я грав. Слідкую за "Карпатами", переживаю за них. Це мій рідний клуб, який дав мені можливість грати у великий футбол. Це - мої фаворити, тільки "Карпати".

Як гадаєте, у чому головна проблема "Карпат" на даний момент? Чому команда не може вийти на той рівень, на якому виступала раніше?

Важко сказати в чому проблема, я думаю, потрібно більше зануритись в цю ситуацію. Я неодноразово говорив, що вектор "Карпат" має бути схожим на шлях "Зорі". Вони знайшли тренера в особі Юрія Вернидуба і довгий час грали одним і тим же складом. На початку, ніхто і не міг подумати, що вийде топ-команда, але з кожним сезоном було видно, як вони прогресують.

Як гадаєте, "Зоря" зможе втриматись на 2 позиції турнірної таблиці, чи все ж "Динамо" покаже ті результати, які від нього всі чекають?

Думаю, "Динамо" має перевагу в тому, що це клуб з історією. А з другої сторони, "Зоря" показує хороший футбол в європейському стилі. Тому, дуже складно спрогнозувати, як завершиться чемпіонат, враховуючи і ситуацію з коронавірусом.

У 2017 році ви перейшли у "Лех" з львівських "Карпат". Чи складно було адаптуватися в Польщі, в команді?

Спочатку, було таке відчуття, що я не у своїй тарілці, тому що практично все своє життя я провів у "Карпатах" і всіх там знаю, дуже люблю в команді поговорити, а тут не було таких знайомих з якими можна було б поспілкуватися, проте, я не можу сказати, що мені було дуже складно адаптуватися, з кожним тренуванням, з кожною грою, було все простіше й простіше.

Чи виникали проблеми з вивченням польської мови?

Щодо польської мови, то коли я перші рази їхав на тренування, таксист мене запитував: "Звідки ти , скільки часу живеш в Польщі, бо дуже добре говориш польською?" А я кажу: "Та от вчора приїхав"(сміється), головне, що мене розуміли. На другий день після підписання контракту у нас був урок польської мови, після першого уроку мене перевели в іншу групу, бо сказали, що я знаю польську краще, ніж інші легіонери в цій групі. Потім я займався польською з дружиною, тому проблем з мовою не було.

Де частіше вас впізнають шанувальники? У рідному Львові чи все ж таки в Познані? Чи траплялись якісь цікаві історії пов’язані з фанатами?

Впізнають частіше в Познані. Був випадок у Польщі, коли я вийшов у магазин, до мене підійшов хлопець, заговорив українською і як потім виявилось, він жив у тому самому будинку, що й я, у Львові і він фанат "Карпат". Дуже давно хотів зі мною сфотографуватись, але ніяк не випадало нагоди, і от аж у Польщі нам вдалось зробити спільне фото. Також було приємно, коли був на концерті "Бумбокс", до мене підійшов фанат "Карпат" і ми з ним сфотографувалися.

В одному зі своїх інтерв’ю ви розповідали, що в дитинстві та юнацькому віці  вболівали за "Мілан", а пізніше - за "Арсенал". Чи є у вас амбіції потрапити в один з цих клубів? Якому з них віддаєте перевагу на даний момент?

В будь-якій з цих двох команд я хотів би грати. На даний момент, перевагу віддаю "Арсеналу", але я вже не такий палкий прихильник "Арсеналу", як це було за часів Арсена Венгера (колишній тренер "Арсеналу"). У мене таке відчуття, що саме завдяки йому і тому стилю гри, який він побудував, я був таким палким прихильником цього клубу. Не дивлюся всі матчі "Арсеналу", переглядаю огляди, слідкую за їхнім місцем у турнірній таблиці.

Чим захоплюєтесь, окрім футболу?

Був такий період, що мені дуже подобалась риболовля. Мій друг кілька разів їздив на нічну риболовлю і з таким запалом розказував про це все, запропонував мені поїхати з ним. Спочатку, я з нього сміявся, казав, що це все смішно, і це зовсім не для мене. Але якось він мене вмовив поїхати на нічну роболовлю і я реально "кайфанув". З моменту, коли переїхав в Познань, то жодного разу не вдалось поїхати на риболовлю, але сподіваюсь, що якось знайду для цього час. Також люблю більярд. Коли їздимо на виїзди, то читаю книги або дивлюсь якісь серіали.

Любите готувати?

Так, люблю. Можу приготувати практично все. Тепер, коли все є в інтернеті - це не складно. Фірмової страви немає, більше відштовхуюсь від свого раціону.

Які книги ви б порекомендували прочитати кожному? Чи любите проводити свій вільний час з книгою в руках?

Так, я люблю читати. Що можу порекомендувати? Це напевне, "Sapiens", "Homo Deus", а також дуже сподобалась книга Ананьєва - "Сліди на дорозі". Читав багато автобіографії, про Ібрагімовича дуже сподобалась.

Чи слідкуєте за спортивними блогерами? Що дивитесь на ютуб?

Так, дивлюся те, що трапляється на ютубі. Це і "Трендець", і "Бомбардир", ютуб-канал Вацка, важко всіх згадати, але дивлюся багатьох.

Чи любите музику? Що слухаєте?

Люблю гурт "Бумбокс". Немає улюбленого музичного стилю, слухаю те, що подобається. Переважно це українська музика, а також американська, англійська.

Клопп чи Гвардіола?

Складно обрати. Два дуже хороших тренери і це видно по результатах. І судячи з інтерв'ю, то вони дуже щирі і відкриті, до таких людей хочеться тягнутися. Хотілося б попрацювати з обома, або хоча б поспілкуватися.

Багато експертів кажуть, що перенесення Євро 2020 – це своєрідний шанс для вас потрапити в збірну, а що думаєте ви з цього приводу?

Звичайно, у мене з'явилось зараз більше часу до Євро. Кожен футболіст мріє зіграти за збірну, тим паче на Євро. Все залежить від мене, від моїх результатів, все у моїх руках, ногах. Потрібно показувати стабільно високий рівень, підкріплюючи його високими результатами і чекати, що на мене зверне увагу тренерський штаб. Звичайно, я розумію, що зараз виросла конкуренція на моїй позиції, але я готовий до конкуренції, я готовий важко працювати, час покаже, а я в свою чергу, зроблю все можливе.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты