Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол - моя професія/Потяг міланського «Інтера»

Потяг міланського «Інтера»

Що трапилось з тим «Інтером», який ми знали, та куди він прямує?

Автор — Nikita Kiliarov
3 ноября 2013, 03:43
3

Спорт, як і потяг, прямує до невідомої зупинки.

Можна твердити, що Вальтер Мадзаррі везе "Інтер" і, напевно, не до зупинки. "Змії" повинні атакувати своїх жертв, а не скручуватися у клубок. Екс-наставник "Наполі" покликаний, щоб виконати цю мету. Однак, як "нерадзуррі" потрапили під крапельницю, перебуваючи стільки років вершинкою італійського футболу?

Важке питання, з огляду на несподіваність цієї "трагедії". Можливо, головним чинником послугувала відставка Жозе Моурінью (який перейшов до "Реала") з керма цього шаленого потягу, що тільки-но зробив хет-трик, здобувши усі трофеї в сезоні, що раніше не вдавалось жодному італійському клубу. А можливо, справа і в Моратті, який вже є колишнім власником "Інтера". Адже він віддав свій "дорогий і любий" клуб індонезійському бізнесмену, стверджуючи, що, нібито, втомився від цієї справи. А чи не пов’язана криза міланського клубу із "втомою" шановного Массімо Моратті?

Тим не менш, "змії" довго намагались оговтатися від цих проблем. Але ні Бенітес, ні Леонардо, ні Гасперіні, ні Раньєрі, ні молодий Страмаччоні не змогли розігнати поїзд знов. Останнього називали "новим Моурінью", що, начебто, Андреа зможе витягти "Інтернаціонале" з цього капкану. Показуючи чудову гру і здобуваючи результат на початку роботи, Страмаччоні не втримав кермо і "Інтер" почав сипатися, втрачаючи бали майже у кожному матчі. Підсумок: 9 місце – найгірший результат "нерадзуррі" за останні 18 років. На трибунах утворились скупчення порожніх місць, перестала вірити в себе команда, перестав вірити у себе Страмаччоні. Команда покотилася униз діжкою, зближаючись із землею. Команду залишали лідери: Самюель Ето’о, Уеслі Снейдер, Лусіо, Жуліо Сезар (якого скоріш випхали, ніж сам пішов). Бразильський голкіпер взагалі був одним з кращих у світі, став вже майже ідолом «Інтера», але його не бачив Андреа Страмаччоні, вважаючи, що Самір Ханданович краще за бразильця.

У своїх словах екс-тренер "нерадзуррі" Джан Пьєро Гасперіні повідомляв, що збирався підписати Артуро Відаля, Раджа Найнгголана, Доменіко Крішито, але керівництво бажало Лавессі, Тевеса, Алексіса Санчеса. Таке відношення до політики у клубі й стало одним з фактором занепаду. Клаудіо Раньєрі та Андреа Страмаччоні підписували далеко не зірок. Одним з кращих трансферів молодого спеціаліста можна вважати Фредді Гуаріна з "Порту". Цей гравець дійсно будує гру в середині поля, таким чином з’єднуючи розгублений захист з не ефективним нападом. Ще одним "новим бійцем" став Альваро Перейра. Уругвайський захисник, так само перейшовши з португальського клубу, почав закріплятися в основі тодішнього "Інтера". Гравцем оборони замість Лусіо став Андреа Раноккья, який допускав безліч помилок, але в кожному матчі знов виходив на поле.

Сьогодні міланські "змії" перероджуються. Новий етап настав під керівництвом Вальтера Мадзаррі, тренера, якому вдалося вивести "Наполі" на міжнародний рівень. Одразу ж, застрибнувши на не досить швидкий потяг міланського клубу, він зумів підсипати їм трохи вугілля до пічки. Не придбавши жодної зірки та зробивши акцент на молодих перспективних гравцях, італійський наставник почав дивувати результатами. Наразі "Інтернаціонале" посідає 4 сходинку, яка не дає право виступу в Лізі чемпіонів. Однак повернення до єврокубків – це гарний початок.

До вашої уваги п’ятеро гравців, здатних вести за собою усю команду:

5. Естебан Камбьяссо

Тренери приходять та йдуть, а Естебан залишається. Нехай він не завжди стабільний, але у будь-який момент здатний втілити задум у грі.

4. Родріго Паласіо

Паласіо став новим форвардом для "Інтера", здатним холоднокровно розправитися у ситуаціях. Такий гравець був завжди необхідний для "нерадзуррі", бо центральна лінія не була атакуючою, віддаючи перевагу переважно руйнуванню атак.

3. Юто Нагатомо

Цей японський самурай справді став корисним трансфером. Одного разу примітивши його у "Чезени", "Інтер" твердо вирішив бачити Юто у своїх рядах. Сьогодні Нагатомо допомагає своїй команді швидкістю, нестандартністю дій та відпрацюванням у захисті.

2. Фредді Гуарін

Без сумніву, чи не найкращий гравець у складі команди. Давно "Інтер" потребував ось цю ланку, що з’єднає дві лінії між собою та ліквідує між ними розриви. До цього ж, Гуарін може віддати вишуканий пас, виконати стандарт, або просто-таки завдати нищівного удару по воротах.

1.  Хав’єр Дзанетті

Ніхто в команді не зрівняється з великим "Ель капітано". Дзанетті – це завжди впевненість у діях, мужність, терплячість та відданість. Саме таких гравців не вистачає в сучасних командах.

Таким чином, ми бачимо переродження "Інтера", нову швидкість потяга, що увесь час прямує до наступної станції, але з різною швидкістю. Можливо, Вальтер Мадзаррі зможе повернути відібрані трофеї, стати "новим Моурінью" для клуба та вболівальників. Проте усьому свій час.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов