Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол - моя професія/Друга спроба для Андреа Страмаччоні

Друга спроба для Андреа Страмаччоні

Любителі і поціновувачі італійського чемпіонату добре запам’ятали цього тренера. Більшість про нього чула. Андреа Страмаччоні отримав ще один шанс виправдати себе в очах футбольних критиків.

Автор — Nikita Kiliarov
5 июня 2014, 02:19
1

Після року безробіття італійський спеціаліст Андреа Страмаччоні знов отримав шанс проявити себе. Для молодого, але не безперспективного тренера, «Удінезе» – другий професійний клуб, з яким йому доведеться співпрацювати. І, скажу вам, завдання в Андреа не з легких, адже керівництво «зебр» все ще мріє повернути на «Фріулі» гімн Ліги чемпіонів. На їх думку, колишній наставник «Інтера» на роль рятівника підходить найкраще.

Давайте згадаємо, які надії були покладені на Страмаччоні, коли того тільки-но призначали на головний містечок «нерадзуррі». Молодий, амбіційний… Він підписував контракт з «Інтером», будучи чемпіоном найпрестижнішого турніру Старого Світу, хай і молодіжного. Страмаччоні одразу причепив до «змій» свою манеру гри, щоправда вона на загальному фоні виглядала нудною і малорезультативною. Якщо на початку керівництва «Інтер» ще більш-менш вражав своєю грою, то згодом геть посипався. Серед яскравих перемог можна виділити звитягу над «Юве» у гостях 1:3 й над «Міланом» 0:1. Ближче до ендшпілю сезону підопічні Страмаччоні здобули лише 3 перемоги в 13 поєдинках, при цьому двічі звівши матчі до нічиї. Наостанок, у 38 турі, «Інтер» був битий (за іронією долі) наступним клубом Андреа «Удінезе» з рахунком 2:5.

Єдиним досягненням (якщо можна так вважати) став Trofeo TIM, який до початку чемпіонату ще хоч якось навіював позитивні думки і сподівання на вдалий виступ. Проте результатом роботи Страмаччоні стало обурення вболівальників, занепад морального духу гравців і повний провал сезону. Врешті-решт, нерви в Массімо Моратті не витримали, коли побачили «Інтер» у заліковій таблиці на рекордно низькому 9 місті. Молодому Страмаччоні, якому приписували велике майбутнє, довелось піти…

І ось, нова спроба. «Удінезе», звісно, не настільки примхливий, аби вимагати від наставника нереальних висот. Втім, як це завжди заведено у вболівальників (та й не тільки), всі вони вірять в надзвичайне. Для «зебр», які після виступів у єврокубках посіли лише 13 позицію, є принциповим повернутися туди знов. Також підсолодила життя фанам новина про те, що в команді залишається жива легенда клубу Антоніо ді Натале. Якщо сумнівна статистика Страмаччоні (в середньому 46,87% перемог) не лякає керівництво «Удінезе», то це тільки стимул для молодого Андреа знову зарекомендувати себе як перспективного і кмітливого спеціаліста.

Тож, новий сезон, нова команда, нові цілі…

Лучшее в блогах
Больше интересных постов