Tribuna/Футбол/Блоги/Хата-читальня/#20bookschallenge: звіт за 2018 рік

#20bookschallenge: звіт за 2018 рік

Блог «Хата-читальня» підбиває чергові підсумки амбітного флешмобу, за умовами якого протягом календарного року необхідно було поповнити свій багаж прочитаних книжок на 20 (або й більше) одиниць.

Автор — djorkaeff
3 января 2019, 13:02
27
#20bookschallenge: звіт за 2018 рік

З Новим роком, товариство!

У нас є традиція - кожен старт Нового року в цьому блозі відкриваємо підсумками року минулого, в плані прочитаних книжок. Колись цей флешмоб гордо йменувався як #50bookschallenge, але особисто мені ритм життя не дозволяв дотягнутись до такого солідного показника, тому лічильник флешмобу зупинився на 20 книжках, короткі і без спойлерів читацькі враження про яких послідують далі.

1. Стівен Кінг "Кінець зміни"

Остання частина детективної трилогії, яку Кінг закінчив так, як вона й просилась до завершення. По ходу справи можу порадити ще досить гідний серіал-екранізацію, де вийшло два сезони і розкішний каст дуже круто реалізував основні ідеї першоджерела.

Оцінка: 7/10

2. Томас Кініллі "Список Шиндлера"

Довго йшов до цього роману і нарешті подолав його. Усі про нього чули, всі бачили спілбергівську екранізацію, залишається лиш додати, що найпотужніші жахи - це не вигадані монстри чи потойбічні сили, а те, що творять люди своїми руками.

Оцінка: 8/10

3 - 12. Гепталогія серія романів Дж. К. Ролінґ про Гаррі Поттера (включно з трьома книжками з всесвіту Гаррі Поттера  - "Фантастичні звірі і де їх шукати", "Квідич крізь віки", "Казки барда Бідла")

Добрався таки і одним підходом закрив всю серію. Єдине, про що шкодую - що не вдалось прочитати ці романи раніше, бо тільки уявити можу, як воно добре заходило під дитячі і юнацькі враження читачів "Гаррі Поттера".

Оцінка: 10/10

13. Алекс Ферґюсон "Моя автобіографія"

Життєпис легендарного тренера, з величезним задоволенням прочитав, і однозначно колись перечитаю знову.

Оцінка: 8/10

14. Деніел Кіз "Таємнича історія Біллі Міллігана"

Багато шуму з нічого, як на мене. Стартувала книжка дуже добре, але на другій третині різко "провисла", і я ледве домордував її до кінця. Той випадок, коли анонсованої екранізації чекаєш з більшим ентузіазмом

Оцінка: 4/10

15. Марґарет Етвуд "Оповідь служниці"

Хайпова у минулому році антиутопія, яка мені зненацька сподобалась. Своєрідний погляд на гендерну нерівність в постапокаліптичному світі, місцями жорстко і навіть брутально. Успішно екранізована в форматі серіалу, до якого я наразі не дійшов.

Оцінка: 7/10

16. Гарпер Лі "Вбити пересмішника"

Класика сучасної літератури, і не лише американської. Дуже цікавий роман, який зачіпає актуальні навіть через 50 років теми (зокрема, расизм і вибіркове правосуддя), а бачення цих проблем подається від точки зору шестирічної дівчинки. Обов'язково прочитайте, якщо ви ще досі не.

Оцінка: 10/10

17. Дуґлас Адамс "Путівник по Галактиці для космотуристів"

Дуже кумедна книжка, гумор абсурдний, я таке люблю. Теж вартує прочитання, окрім того, в цьому романі міститься відповідь на головне питання життя, Всесвіту і взагалі.

Оцінка: 8/10

18. Стівен Кінг "Про письменництво. Мемуари про ремесло"

Перечитане вкотре, але вперше в українському перекладі. Мав змогу одразу ж порівняти деякі шматки з російським перекладом, і український дуже влучний та доречний. Кінг в живій та невимушеній манері розповідає про перші кроки в письменництві, про джерела натхнення, про обстановку і обставини, у яких він починав та продовжує писати.

Оцінка: 8/10

19. Стівен Кінг "Серця в Атлантиді"

Ще один чудовий твір мого улюбленого письменника. Без жахів, монстрів, саспенсу і брутальності, а п'ять різних новел, об'єднаних одним легеньким лейтмотивом.

Оцінка: 8/10

20. Максим Бондаренко "Неймовірна пригода батьківства"

Книжка відомого львівського родинознавця і сімейного консультанта, у якій він ділиться не лише своїми теоретичними поглядами на батьківство, але й розповідає живі приклади із власного життя та життя його оточення, в центрі яких є діти і ті несподівані виклики, які вони ставлять перед батьками.

Оцінка: 7/10

21. Г'юберт Селбі-мол. "Реквієм по мрії"

Жестяк. Екранізацію, напевне, бачили усі, а чтиво дуже незвичне - автор відмовився від стандартного форматування роману. Немає абзаців, відступів на діалоги, лише суцільний текст, від першої сторінки до останньої. Нестримний потік свідомостей людей, отруєних залежностями.

Оцінка: 8/10

У цьому році #20bookschallenge продовжиться. Розпочав я новий рік збіркою оповідань за редакцією Стівена Джонса "Жахослов". Далі в "списку очікування" - "Пожежник" Джо Гілла, "Сплячі красуні" Стівена та Овена Кінгів, "Трейнспоттінґ" Ірвіна Велша і ще ціла купа (сподіваюсь!) цікавих книжок.

А які ваші успіхи у #20bookschallenge? Що хорошого перечитали в минулому році, що плануєте на цей рік?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты