Tribuna/Футбол/Блоги/Розбір Українського футболу/Арбітр - друг чи ворог?

Арбітр - друг чи ворог?

Поговоримо про неймовірні ляпи арбітрів і їх незрозумілі вчинки на футбольному полі,а також як цю ситуацію можна змінити.

Автор — romi4
5 августа 2013, 16:28
2

Протягом багатьох років на теренах України арбітри футбольних матчів помиляються. Не важливо,який то матч - чи то битва грандів Шахтар - Динамо,чи то битва аутсайдерів. Кожного року одне й те саме.

Що зробив Коліна? Да в ціломі нічого . Тепер українські арбітри недоторкані,їх захищають ніби дітей в дитсадку . Насправді,що до приходу Коліни,що з його приходом - нічого не змінилося. 

Кожного туру ми бачимо,що судді не праві в своїх рішеннях. Спочатку це здавалося простим непорозумінням,або так званим людським фактором. Через деякий час ,тобто зараз кожне спірне рішення арбітра вважається упередженим в ту чі іншу сторону. І справді десь починаючи вже з 2008 року таких безглуздих помилок рефері стає все більше і більше. Спочатку ці помилки були виключно в топ-поєдинках  таких як Шахтар - Динамо,Дніпро - Металіст. І вже тоді можна було відчути щось не ладне в українському арбітражі. Не хочу нікого звинувачувати,але диму без вогню не буває. Упереджене ставлення арбітрів до тих команд рангу Ахметова просто неймовірне. Не можна сказати про якісь підкупи,Шахтар безумовно потужна команда і без того. Але ж набагато зручніше тоді коли в чемпіонаті все вже давно вирішено і можна відавати всі свої сили в Лізі Чемпіонів,як це було в минулому сезоні. 

На сьогоднішній день це можна говорити не тількі про донецький Шахтар,але наприклад і про Ілічівець,Севастополь,Зорю. Після ниски неоднознеачних рішень арбітрів люди просто вже не довіряють українським рефері,навіть,якщо той арбітр повністю "чистий". Ну а справді,як можна довіряти і не тільки арбітрам,але і вищим органам України коли Адріано тур назад неймовірно жорстко зіграв з  Валєєвим і нічого за це не отримав. Така сама доля більш за все очікує і на Тайсона в матчі проти Динамо. Як на це реагувати? Незрозуміло в цій всій історії те що всі це бачать,але ніхто в голос не говорить!

Як на мене,то хорошим рішенням було б назначати на поєдинки іноземних рефері,яких не можна було б звинуватити в упередженості до якоїсь з команд. Звичайно таких рефері потрібно назначати в центральних матчах чемпіонату України. Той же Ховард Вебб,або Дамір Скоміна,Джюнерт Чакір та інших арбітрів високого рівня. Дехто може сказати,що вже таке практикувалося в нашому чемпіонаті і помилок не меншало. Ну це і справді так,але хто може згадати те що іноземного арбітра звинувачували в упередженості,або взятці. Ніхто! Довіра буде набагато краща саме до таких арбітрів. Все це можливе лиш за дозвілом куратора. А він швидш за все на таке не піде,бо це біде означати,що він визнає провину суддів в тих чи інших поєдинках. Будемо чекати на краще... якщо воно звичайно буде.  

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Фоmenко і збірна
15 августа 2013, 15:13
3
Арбітр - друг чи ворог?
5 августа 2013, 16:28
2
Все посты