Tribuna/Бокс/Блоги/Футбол очима вболівальника/Чому варто переживати за Кличко перед поєдинком з Джошуа

Чому варто переживати за Кличко перед поєдинком з Джошуа

Кличко vs. Джошуа. Ветеран vs. молодий перчик. «Старший брат» vs. «молодший брат». До поєдинку суперважковаговиків залишилося ще більше чотирьох місяців, проти вони здійняли чималий розголос не лише в Україні та Британії, а й, що досить логічно, в усьому, світі, щодихає боксом. До поєдинку проти Тайсона наркомана Ф’юрі ніхто навіть не міг зазіхнути на корону Кличко в надважкій вазі, проте перед боєм з іншим британцем варто попереживати за здоров’я українця. Том Леффлер назвав поєдинок Кличко – Джошуа чи, точніше, Джошуа – Кличко боєм десятиріччя....

16 декабря 2016, 22:00
Чому варто переживати за Кличко перед поєдинком з Джошуа

Кличко vs. Джошуа. Ветеран vs. молодий перчик. «Старший брат» vs. «молодший брат». До поєдинку суперважковаговиків залишилося ще більше чотирьох місяців, проти вони здійняли чималий розголос не лише в Україні та Британії, а й, що досить логічно, в усьому, світі, щодихає боксом. До поєдинку проти Тайсона Ф’юрі ніхто навіть не міг зазіхнути на корону Кличко в надважкій вазі, проте перед боєм з іншим британцем варто попереживати за здоров’я українця.

Том Леффлер назвав поєдинок Кличко – Джошуа чи, точніше, Джошуа – Кличко боєм десятиріччя. Важко не погодитися, адже дуель обіцяє бути справді захопливою, проте 25 березня наступного року українцю буде вже 41 рік, а в цьому віці не так вже і легко протистояти молодим і голодним до перемог супротивникам. Так, звісно є 51-річний Бернард Хопкінс, але його божевільна кар’єра керується скоріше правилами Голлівуду, аніж спорту. На даний момент Джошуа 27 років і він, безсумнівно, знаходиться в розквіті боксерських сил, тоді коли форма Доктора Сталевого Молота викликає сумніви, пов’язані з фізіологічними знаками питання.

Проте, якщо поглянути на те, в якому настрої Кличко готувався до реваншу проти Ф’юрі, то важко повірити, що боксеру пішов вже п’ятий десяток. Нехай козаку вдалося якимось чином перебороти фізіологію, та обдурити час буде не так вже і просто. На момент поєдинку проти кришталевої зірки Sky Sports пройде вже один рік, п’ять місяців і один день з дати останнього поєдинку українця. Кличко сам заявляв, що не робив таких довгих перерв з того часу, як вперше вийшов на ринг з приставкою «профі», тобто ніколи. До прикладу, Менні Пакьяо встиг побити Тімотея Бредлі, завершити кар’єру, повернутися на ринг і стати чемпіоном WBO всього лиш за 7 місяців. Щоправда, коли ти маєш за спиною 68 поєдинків, то відсутність офіційних боїв не має стати великою проблемою, адже так, Віталію?

Тоді ж, як би не дивно було це визнавати, але Кличко виступить в ролі претендента і поїде на ворожу територію. «Уемблі» не зможе вмістити 130 тисяч, котрі спостерігали за рекордним боєм Чавеса – Хогена в Мехіко, проте 90 тисяч (якщо вдасться збільшити місткість арени) потужних британських голосів будуть рватися на ринг та ревіти за свого чемпіона і аж ніяк не за українського, нехай і легендарного, проте приїжджого бійця. Хоча, якщо згадати наскільки без різниці було Кличко на російських фанатів Александра Повєткіна, то голову беруть великі сумніви: українця взагалі можливо вивести з себе?

Проте якщо все, перераховані вище докори в адресу Кличко виглядають жалюгідними пішаками, то наступний справді має обрис тривожний ферзя. Коли вже був згаданий бій проти Повєткіна, то поновимо в голові картину того поєдинку: джеби і клінчі від Кличко, а також велика дистанція мій бійцями привели українця до пермоги. У свою чергу перше і друге не вдавалося в сутичці з Ф’юрі, адже той не давав в’язати себе і виглядав жвавіше нашого чемпіона. Всі ми бачили до чого це привело. Джошуа провів 18 поєдинків у своїй професійній кар'єрі й кожного разу перемагав нокаутом. Язик не повернеться порівнювати Кличко з Моліною, Брізілом чи Мартіном, але вони на трьох не провели й одного повного поєдинку в ринзі з британцем. Джошуа виходить проти суперника, щоб влучати в того і робити це сильно. Користуючись швидкими комбінаціями, британець пробиває оборону суперника і змушує того обличчям до обличчя знайомитися з настилом рингу. Академічному і спокійному українцю буде нереально складно або реально нелегко проти запального і реактивного Джошуа.

І, на останок, турбують вислови нашого чемпіона. Звісно, слова про «маленького брата» і теплі відносини з противником перед боєм можуть бути промоутерським ходом або і справжнім положенням речей, проте полеміка Кличко дещо насторожує. Припущення про можливу поразку лякають, адже раніше українець і не задумувався над тим, що в кінці поєдинку можуть підійняти чиюсь ще руку, окрім як його власну. Невже Кличко готує собі стежку, якою вдасться відступити після можливої лондонської поразки?

Так це чи ні, проте бій Джошуа – Кличко пройде за три чемпіонські пояси у найпрестижнішій ваговій категорії. І, поки Едді Хірн підраховує, скільки грошей він виручить з мега-файту, готуйте українські стяги, адже у випадку нашої перемоги потрібно буде влаштувати справжнє національне свято.

Другие посты блога

Все посты