Tribuna/Баскетбол/Блоги/Просто Про НБА/Прев'ю другого раунду плей-оф НБА 2022

Прев'ю другого раунду плей-оф НБА 2022

Колись я опублікую пост вчасно..

Прев'ю другого раунду плей-оф НБА 2022

Вчора стартував другий раунд плей-оф, а я як завжди вчасно! Матчем відкриттям став поєдинок Бостона та Мілуокі. Проте, з початку, хотілося б сказати декілька слів про тих, хто покинув турнір.

На рибалку в Канкун

Бруклін Нетс

очікувано, проте несподівано в плані рахунку в серії поступилися Бостон Селтікс 0:4. єдиний "свіп" цьогорічного першого раунду.

Ця серія цікава тим, що вона ввійшла у історію як серія з однією з найменших різниць при рахунку 4:0. За чотири матчі, Селтікс перестріляли опонентів всього лише на 18 очок, що є другим результатом в історії. "Найближчою" ж серію при "свіпі" була серія Клівеленда проти Індіани. Тоді Кавс переграли опонентів з різнице в -16.

Це було ідеальне завершення безглуздого сезону Нетс. Селтікс стали ідеальними опонентами. Молода команда, на ходу, з бажанням взяти реванш скористалася проблемами Брукліна. Далися в знаки майже 40 хвилинні ігри КД та Ірвінга в кінцівці регулярки, які однозначно не додали сили ветеранам. Тим паче, що Ірвінг ще й постив, що теоретично могло вплинути на готовність організму викладуватися в плові на повну.

Вишенькою ж на торті стала історія з Сіммонсом, деб'ют якого постійно відкладувався. Перед фінальною, четвертою грою, Бен заявив, що не готовий грати. Це, за чутками, дуже сильно не сподобалося партнерам по команді. Навіть якщо б Сіммонс зіграв 2 хвилини, через неможу, а згодом відіслався б на біль і офіційно завершив сезон - це б припіднесло його в очах команди, ліги.

Я довший час виступав "захисником" австралійця, але і у мене не сталеві нерви.

Найбільше ж наганяїв дісталося Кевін Дюренту. Справедливо, слід зазначити. Але провину записувати на одного лише КД нерозумно.

Це найгірший плей-оф перформенс гравця, який доводилося мені бачити на власні очі. Так, статистично гіршим був лише його деб'ютний сезон. Але в зрілому віці.. Це взагалі що було?? Джейсон Тейтум "з'їв" Дюрента, як в атаці, так і в обороні. Але знову ж таки, не можу не зауважити, що Дюренту доводилося грати по 44 хв в середньому.

Андре Драммонд, як завжди, виявився смішним опудалом в плові. Блейк Гріффін, який, очевидно, за рахунок скілів міг нав'язати боротьбу, не був готовий фізично. Чому його DNP'ешив Неш практично всю кінцівку сезону, а також перші ігри серії? Невідомо. Юзабельного крайка у вигляді Бембрі, Нетс чомусь вирішили відпустити, по ходу сезону. В пригоді став би травмований Джо Харріс. Тим самим залишилися голі+босі, з Ірвінгом, Каррі, Міллсом, Драгічем не могли зупинити в атаці практично нікого. Сіммонс став би в пригоді, але..

Влітку, доречі, перед менеджментом Нетс постане серйозне питання : що робити? Чи охота Шону Марксу продовжувати контракт з Кайрі? Якому, доречі, будуть доступні 190 млн на 4 роки. Адже підписавшись на такий тривалий період з гравцем, який доволі таки травмовити і м'яко кажучи недалекий, який спокійно може пропустити більшу половину сезону через черговий спалах якоїсь зарази, який ігнорує тренера, який сам собі у всьому голова.. Це, насправді, дуже серйозний виклик!

Також цікаво, що робитимуть з Сіммонсом. Думаю варто спробувати, з повноцінним міжсезонням, як мінімум розпочати сезон, а далі дивитися по ситуації. Проте не здивуюся, якщо для Бена - Нетс стануть не останньою зупинкою в цьому році.

Однозначно слід перелопатити резерви команди. Чи варто перепідписувати таких гравців як Олдрідж, Гріффін, Драммонд, Драгіч. Пасувало б залишити Клекстона. Якщо не продовжать Брюса Брауна, я цього кроку не зрозумію.

Атланта Хокс

Ось хто-хто, а Хокс мене сильно розчарували. В цілому, за весь сезон. Занадто сильно я повірив в те, що колективу вдалося видозмінитися під керівництвом Нейта МакМілана. Проте, "медовий місяць" який тривав до Фіналу Конфи в минулому сезоні - закінчився і буквально з перших тижнів регулярки стало зрозуміло, що повертаються старі-погані часи. Я до кінця мав надію, що це тимчасове явище і "ось зараз заграють". Але..

Кінець сезону для Атланти і справді видався вдалим, адже Хокс протиснулися в плей-оф. Проте в цілому, це жахлива сиутація, насправді.

В першу чергу вона жахлива завдяки старанням Трея Янга. Не дивлячись на те, що Янг є дуже хорошим гравцем, з менталітетом переможця, з відсутністю страху, є у нього і певні вади.

Я з ним горілку не пив, за одним столом не сидів, проте за інформацією, яка гуляє в ком'юніті НБА я зробив висновки, що Янг є доволі токсичним гравцем та в якійсь мірі зарозумілим, який швидко падає на дизмораль, якщо щось йде не так.

У нього вже був і на скільки я розумію ще досі триває конфлікт з Джоном Коллінзом. І, як на мене, хтось один з них цього літа перейде в іншу команду (швидше за все Джон). Також Янг вже звільнив Ллойда Пірса, а після цьогорічного провалу, крісло захиталося і під МакМілланом... Що є нонсенсом! Адже не МакМіллану слід щось змінювати, братися за голову, а самого Янгу!

Так, для прикладу, кінцівку 5ї гри Хокс могли звести до нічиї, перевести гру в ОТ. Так, за інсайдами Кріса Кірщнера з The Athletic, в останній атаці МакМіллан намалював комбінацію, яка мала б виводити Янга на вирішальний кидок з трьошки... Але Янг сидів і незацікавлено дивився кудись, не слухаючи тренера. Що пізніше вилилося в незграбне володіння яке закінчилося втратою :

Також Кірщнер в своєму дописі зазначав, що Нейт дозволяв гравцеві самотужки вирішувати долю кінцівок матчів, безпосередньо не керуючи діями гравця, що вилилося в нет рейтинг -8,8 в клатчі, під час регулярки.

В післяматчевих інтерв'ю Янг наголошував, що він не стикався з подібною обороною ще з часів школи, коли увага була прикута лише до нього. І це в якійсь мірі факт. Янг в серії проти Маямі втратив м'яч аж 31 раз! Це більше ніж кількість асистів (30) та попадань з гри (22). Хоча минулого року, проти далеко не слабшої оборони Філадельфії, у Янга були значно кращі показники.

Тоді як МакМіллан зауважив, що в міжсезоння гравцеві слід буде попрацювати над навичками гри без м'яча і не володіти круглим 90% ігрового часу.

І справді. Адже є хороші приклади у вигляді Стефа та того ж таки Луки Дончіча. І хоча з Стефом Янга важко порівнювати, адже гра Каррі без м'яча - це інший рівень. Тоді як приклад словенця є ближчим. Так, велику роль в ньому відіграв прогрес Джейлена Брансона, а також придбання Спенсера Дінвідді. Саме на цьому має стояти ацент менеджменту Хокс в міжсезонні, в пошуку ще одного бол-хендлера в пару Янгу, який зміг би зняти навантаження з Трея, розкрити його з нової сторони в атаці.

Так чи інакше, Атланті слід буде видозмінитися, в міжсезоння. Окрім вже згаданого бол-хендлера, команді слід задуматися на рахунок обміну Галлінарі, Коллінза, та можливо Капели. Галлінарі вже старенький і пасувало б на його місце знайти підсилення. Капелу по трохи витіснятиме Оконгву. На рахунок Коллінза я вже писав, але окрім його внутрішніх суперечок з Янгом, його ще й підтискає Хантер, який мав би розглядатися як основний четвертий номер на майбутнє.

Але все залежатиме від Трея Янга та його здатності до змін, ігрового прогресу та вміння прислухатися до тренерських вказівок.

Чикаго Булз

Цю команду сварити нема за що. По-перше через те, що команда провела значно потужніший сезон ніж від неї цього очікувалося. По-друге, повністю розкрити потенціал цього колективу завадили численні травми. Лонзо Бол не грав в плей-оф взагалі. Патрік Вільямс та Алекс Карузо відновилися під кінцівку, провели декілька ігор, проте на всі 100% здоровими та готовими не були. Зак Лавін, по ходу плей-оф, підхопив ковід (вже вчетверте?).

На наступний сезон, у Булз чудове підґрунтя. Якщо ніхто з старожилів-лідерів команди не здасть фізично, якщо Бол та Карузо так само чудово гратимуть як в обороні так і в атаці, якщо Вільямс прогресуватиме і всі будуть здорові - від команди слід чекати серйозних успіхів!

Проте не слід забувати про такий момент, що Зак Лавін збирається "пошелестіти" ринок вільних агентів, в пошуку вигідного для себе контракту. Одна з найбільших інтриг міжсезоння та найбільша інтрига конкретно Чикаго.

Ну а серію проти Мілуокі сильно то й обговорювати нема чого. Так, виграли один матч, ще й на виїзді. Так, травмувався Мідлтон і здавалося, що у "биків" з'явилися шанси. Але в останніх трьох іграх серії, все було дуже і дуже сумно.

Торонто Репторз

Єдина пара, в якій я помилився з переможцем.

Не хочу зараз вигадувати якісь відмазки, але я й справді вважав, що у Торонто є шанси перемогти, навіть після того, як 76ті повели в серії з рахунком 3:0. Те, що травма ВанВліта скоріше допомогла Репторз - це очевидно. Тоді як травма Барнса навпаки, мені здається, стала ключовою. Так, Скотті новачок. Але відсутність в 2 та особливо в 3 матчі далася в знаки. Не було у Торонто й відповіді на Ембііда. Дуже сильну серію провели Максі та Харріс.

В цілому, вектор розвитку френчайзу мені подобається. І цей баскетбол, з довжелезними та атлетичними гравцями, рано чи пізно, почне давати результат. Але на даний момент, наявність центрового в своєму складі, як на мене є критично важливою опцією. Попри те, що Ембіід грав з травмою, проти нього взагалі не було що протиставити. А в більності топових команд, так чи інакше, є серйозні центрові (бігмени) з якими потрібно рахуватися.

Мабуть, влітку, Торонто все таки потрібно буде зайнятися пошуком гравця на цю позицію

Денвер Наггетс

Продовжуючи тему центрових. Наггетс не вдалося нав'язати гідну боротьбу ГС, але тільки тому, що у Йокіча не було своїх Максі, Харрісів, Харденів. Так, одну гру Денвер забрав. Ще у двох була доволі рівна боротьба. Але в цілому, всі все прекрасно розуміли. 31+13+6 з такою статистикою завершив Йокіч свої виступи в плей-оф.

Що стосується Денвера, то наступний сезон стане в якійсь мірі ключовим для френчайзу. На носі продовження контракту з Йокічем, сума якого варіюється між 255 та 273 млн доларів. А в платіжці вже є контракти Мюррея, Портера та Гордона. Лише ця четвірка, в майбутньому, коштуватиме Наггетс понад 140 млн. Проблеми команди залишаються невирішеними.

В першу чергу - це відсутність гравців оборонного плану в беккорті. Та й в цілому, без прив'язки до якоїсь конкретної позиції, з оборонцями в команді біда. На мою думку, влітку, менеджменту слід буде зайнятися вирішенням цього питання.

Юта Джаз

Юта, вже мабуть офіційно, ввійшла в такий улюблений для мене "клуб перебудови". Завжди, щороку, я намагаюся знати (хоча б для себе) як мінімум одну команду, якій конче потрібна перебудова! Я завжди намагаюся розгледіти якісь варіанти, яким чином команда може підсилитися, або які ассети їй потрібно віддати для того, щоб запустити процес повної перебудови, з подальшим "зливанням".

Цього літа, такою обіцяє стати Юта.

Навіть з урахуванням травмованого Дончіча та розумінням того, що Джаз не здатні грати в плей-оф, я все ще мав надію, що Юта зможе якщо не витягнути серію, то як мінімум завести її в 7 матчів. Проте навіть до цього "джазмени" були далекі. Я дивився і офігівав від того, наскільки чітко та просто Даллас розбивають Юту. А вони, як колектив, нічого з цим не можуть зробити.

Наскільки ж слабким в цій серії був беккорт Джаз. Доволі невеличкий, по мірках НБА, Брансон робив з оборонцями Юти все, що хотів. Він продавлював їх в пості, накручував в ізоляціях, проходив під кільце і все це він робив з високою ефективністю. Точно не пам'ятаю в якому матчі, але мені здається, що в 3, все чим займалися в клатчі Брансон та Дінвідді це були наглі проходи під кільце, з постійними розмінами на Кларксона, Конлі, Мітчела.

Це була одна з "найтупіших" перемог в серії на моїй пам'яті. І під "найтупішою" я не маю на увазі відсутність в ній інтелекту, а скоріше прямолінійність тактики. Кідду не потрібно було вигадувати ровер, просто граєш "так" і все. Так перемагали до того Рокетс, так перемагали до того Кліпперс.

Очевидно, що Юті необхідний перезапуск. Більш детально про це, я надіюся, ще напишу колись в майбутньому. Але якщо коротко : міняти треба чуть не всіх. Тим паче на фоні багатозначних коментів Мітчела стосовно його майбутнього в френчайзі.

Особисто я б залишив тренера і буквально 1-2 гравців. Це так, умовно. Ну і добре подумав на рахунок того, чи варто залишати обох зірок команди. А якщо і треба кимось одним пожертвувати, то також, добре подумав кого саме слід позбавитися. Адже при всій повазі до зірковості Мітчела, він ніколи не був і не стане МВП, хоча б команди, якщо гратиме так, як він грає.

Міннесота Тімбервулвз

В своєму прогнозі я був близьким до вгаданого рахунку в серії. Але, ще до її початку, я й не здогадувався, наскільки близькою може бути Міннесота не просто до 3:4 але й загалом, до проходу. Адже так епічно просрати декілька матчів, ведучи по ходу зустрічі деколи по 10+, а деколи по 20+ очок - це треба вміти!

Міннесота залишила по собі двоякі враження. З однієї сторони, все те, що я від них очікував було. Едвардс - майбутній лідер команди, який банально ще не готовий до цієї ролі. Рассел, який колись грає як боженька, а колись грає як його тезко з Лос-Анджелесу. Ну і Таунс, талант якого пропорційно великий до його невміння приймати правильні рішення та відсутність "альфи" всередині.

Все це комплексно вилилося в поразку 2:4, за яку не соромно, ні! Але з відчуттям того, що можна було добитися і кращого результату!

В цілому ж ТВ мене порадували. У них однозначно є потенціал і буде цікаво поспостерігати за ними в наступному сезоні. Але, дивною виявилася післяматчева заява Таунса, в якій він натякнув на свій відхід з команди? Можливо я перебільшую. На рахунок цього слід буде розбиратися більш детально в майбутньому.

Нью-Орлеан Пеліканс

Справжня сенсація першого раунду! Наскільки неочікуваним було попадання НОП в плей-оф, настільки ж неочікуваним (особисто для мене) був їх виступ в першому раунді, проти Фінікс Санс.

Я прогнозував легку прогулянку для Санс, 4:0 і допобачення! Пелс змогли нав'язати боротьбу і навіть забрали два матчі! Та й в цілому, навіть в тих поєдинках, що програли (за винятком можливо 1 та 5 матчів) гідно боролися.

Мені настільки сильно сподобався даний колектив, що мені вже лячно за мої майбутні очікування від цієї команди, які можуть не втілитися в реальність!

Мені сподобався тренер команди Віллі Грін та його агресивний підхід у серії проти Санс, з високим темпом, проти якого Вільямс та його підопічні, не зважди змогли знайти відповідь. В своєму деб'ютному для себе плей-оф себе дуже добре показав Брендон Інгрем. 27+6+6 48% з поля та 41% з трьохи, жартували, що ось де справжній Кевін Дюрант грає, а не його бліда копія в Брукліні.

Валанчюнас та МакКолум зіграли на рівні. В своїй тарілці відчував себе Ларі Ненс. Вразили новачки команди - Хосе Альварадо, Трей Мерфі, Герберт Джонс.

Не хочеться передчасно реагувати, але, тільки уявіть, якщо в цю команду додати Зайона Вільямсона - здорового, зразка його минулого сезону, в якому він був на рівні гравця топ 15 Ліги!

Так, багато що залежатиме від Зайона. Від його бажання залишитися в команді. Від настрою ростеру, та від вміння Гріна вбудувати Вільямсона в команду. Але Зайон настільки талановитий, що конкретно за ігрові компоненти я пережиття не маю. А ось теми здоров'я та грошей можуть стати ключовими в цій історії.

Як би там не було, наступний сезон для Пеліканс буде дуже цікавий. Який розпочнеться вже 17 травня, під час НБА Лотереї. Адже не забувайте, що у Пеліканс цьогорічний пік Лейкерс! Шанси якого на попадання в топ 4 - 26%, а на топ 1 - 6%. Цей пік має шанс стати дуже важливим ассетом, в міжсезонні! А отже, тим чи іншим чином, здатний буде підсилити команду.

Другий Раунд

Бостон Селтікс (2) - Мілуокі Бакс (3)

Те, що саме ці дві команди зійдуться в другому раунді, було доволі таки очевидно.

Селтікс дуже легко переграли Нетс, не залишивши тим жодних шансів. Тоді як Бакс, теж, не дуже важко пройшли Булз. Як мінімум в ігровому плані. Але втрату Міддлтона не відзначити не можна.

Не дивлячись на неї, як і в прев'ю до плей-оф, я зберігаю свій прогноз на рахунок переможця серії, на користь Бакс. Єдине, що я допускаю, це те, що Бостону вдасться продовжити серію до 7 матчів.

Я вірю в Янніса. Я вірю в те, що він вийшов на рівень історично крутого гравця. І що своїми діями, він здатний впливати на хід серії. Тим паче в умовах, коли 2/3 кращий гравець команди буде відсутній. І в умовах, коли проти нього дуже сильна захисна команда. Тейтум, Хорфорд, Тайс, Вільямс Роберт, Вільямс Грент, Смарт, Вайт, Браун. У Селтікс і справді зібрався настільки міцний колектив, який здатний не лише на папері протистояти, але й на практиці : як командам, так і індивідуумам в лиці Антетокумпо.

В свою чергу, перед Мілуокі також постане доволі цікава задача. Окрім того, щоб знайти способи, як продавати оборону Селтікс, Бакс потрібно думати й про своє кільце. Лопез після травми виглядає непогано, доволі рухливо. Дуже чудово показав себе в серії проти Чикаго Боббі Портіс. Найбільше ж питань буде до крайків Коннатона, Метьюза, Аллена, яким слід буде оборонятися проти Тейтума та Брауна. Ну і звичайно до Джру Холідея, який, скоріше за все і буде основною опцією на своїй половині поля, проти зірок Бостона.

Головне, щоб рольовики "оленів" попадали свої кидки. Результат серії залежатиме від Янніса Антетокумпо.

Прогноз - прохід Мілуокі 4:2.

Маямі Хіт (1) - Філадельфія 76с (4)

Маямі доволі легко пройшли Атланту. Навіть не дивлячись на пошкодження кількох провідних виконавців, Хіт зуміли за рахунок глибини ростеру та системності обіграти Хокс. Філадельфія ж, не без труднощів, проте зуміла подолати опір Репторз.

І звалося б, на нас чекає дуже цікава серія! Але.. Як завжди, в баскетбольний постсезон втрутилися травми.

Так, в Хіт "вилетіли" декілька гравців. Макс Струс, Тайлер Хірро, Кайл Лаурі, Джиммі Батлер, ПіДжей Такер - всі вони під питанням. Батлер та Лаурі взагалі, пропускали останній поєдинок проти Атланти. І якщо Батлер готовий грати в першому матчі серії, то ось дата повернення Лаурі невідома.

Тоді як справи "філли" в цьому плані значно жахливіші. Вилетів лише один гравець - і це Ембіід. Окрім пошкодженого пальця, з яким ДжоДжо відіграв всю серію проти Торонто, в матчі №6, земляк центрового Філадельфії - Паскаль Сіакам, зламав тому орбітальну кістку.

Ембіід точно пропустить перші два матчі серії. Лікарі Філадельфії намагатимуться поставити того "на ноги" на домашні матчі. Неодноразово в НБА були випадки, коли гравці поверталися доволі швидко після подібного роду травми та грали у масці.

Тим паче, що у самого Джоеля вже був подібний експіріенс. Також в плей-оф, також проти Маямі, в серії 2018 року. Свій досвід він описував як доволі таки "надокучливий".

Не думаю, що до цього слід відноситися серйозно. В тому плані, що це був деб'ютний плей-оф для Ембііда, тому сильно опиратися на статистику я б не став.

Як би там не було, але перед початком серії, Маямі являються страшенними фаворитами.

У них є Бем Адебайо, проти якого у Фільки, за відсутності Ембііда, відповіді нема. З сьогоднішньою формою Хардена, який в значній мірі втратив швидкість, а значить свій скоринг потенціал, в баскетбол 1х5 він не може. Тим паче проти оборони Хіт, яка просто пожиратиме "Бороду".

Сподіваюся Ембіід відновиться якнайшвидше і хоча б під кінець серії ми отримаємо інтригу. Але, виглядає все так, наче сезон на цьому для 76х близький до завершення.

Прогноз - прохід Маямі 4:1.

Мемфіс Грізліс (2) - Голден Стейт Ворріорс (3)

Одразу хотів би зазначити, що перший матч цієї серії я все таки встиг подивитися ДО написання тексту, але, намагатимуся позбавити себе від вражень побаченого.

Ще перед початком плову я ставив на прохід ГС в 7 матчах. На даний момент, як на мене, це +/- рівні команди за рівнем гри.

Не зважаючи на те, що ГС номільно є зірковішою та досвідченішою командою, ігнорувати Грізліс я вважаю недопустимим.

В сезонній серії, Мемчик обіграв ГС з рахунком 3:1. Одну гру з яких дістали в ОТ. Також минулого року, Мемфіс обіграв ГС в фіналі плей-іну, теж в ОТ. Очевидно, що Грізліс є незручним суперником для "воїнів".

Ключовими аспектами, які обговорювалися перед серією, були : слабка гра на своїх щитах у ГС та перебір фолів у Мемфіса.

В останніх 5 зустрічах цих двох команд (плей-ін + 4 гри регулярки) Грізліс завжди підбирали більше ніж ГС в атаці. У Дженкінса є ціле розмаїття кремезних гравців, з якими зручно грати проти "маленьких" команд по типу Ворріорс.

В минулій серії проти Міннесоти ми практично не бачили Адамса. Тоді як в регулярці, новозеландець грав по 21 хв в середньому проти ГС та набирав практично 3 підбирання в атаці. Його камбек ми ще точно побачимо.

Окрім нього у "ведмедів" є ще Зав'єр Тіллман, Брендон Кларк які чудово розкривають себе як центрові в малих п'ятірках. Ну і звісно Джарен Джексон. Що важливо зазначити, практично всі ці "бігмени" команди, а також Кайл Андерсон, можуть знаходитися на паркеті одночасно в різноманітних парах.

Це скоріше має стати аспектом для Стіва Керра та знаходження ним "контратаки". В такому випадку більше ігрового часу матимуть Луні, Портер, Кумінга, щоб компенсувати настачу росту.

Ще одним важливим аспектом в цій серії стануть фоли ключових гравців Мемфіса. Ділон Брукс завжди славився своєю грою "на межі". І якщо в серії проти ТВ він себе поводив "по божому", лише одного разу його вигнали з паркету за перебір фолів, а ще двічі набирав по 5 порушень. +/- така сама картина і в останніх матчах проти ГСВ - в трьох з п'яти матчів в яких зіграв, в двох був на межі вилучення.

Те саме стосується Джексона, який проти ГС набирає не менше 4 порушень. А в серії проти Міннесоти так взагалі : 5, 4, 5, 6, 6, 5. Це дуже обмежувало форварда, який грав трішки менше ніж 25 хв в середньому. Що для гравця його калібру дуже негативний показник.

Цим і мають користатися досвідчені Ворріорс.

Тим паче на фоні того, що Мемфіс легко дає відриватися своїм опонентам по ходу матчу. В третій грі ТВ вели 26 і програли -9. В четвертій грі, яку виграли -1, вели по ходу зустрічі в 15 очок. В п'ятій грі вели 13 і програли в -2. Ну і в останній грі також вели 13 очок і програли в -8.

З однієї сторони - це позитивний момент для Грізліс. Адже тим самим вони показують, що ведуть боротьбу до кінця та здатні витягувати навіть такі, здавалося вже програні матчі. Але проти Ворріорс подібна розхлябаність може мати сумні наслідки, це не Міннесота.

Не зважаючи на результат першого матчу, очікую на 7ми матчеве протистояння. Я дуже сильно здивуюся, якщо серія закінчиться швидше, в ту чи іншу сторону. Звичайно, якщо не станеться якась серйозна травма гравців тієї чи іншої команди.

Прогноз - прохід Голден Стейт 4:3.

Фінікс Санс (1) - Даллас Маверікс (4)

Не знаю чи це буде коректно, якщо я скажу, що в другому раунді - ця пара є найсильнішою.

Фінікс є найсильнішою командою в клатчі. Вони виграли 33 з 42 ігор в сезоні, коли доля поєдинку вирішувалася в останні декілька хвилин.

Починаючи з лютого місяця, найкращий показник в клатчі був за Далласом 13-3.

Кріс Пол є найкращим гравцем Ліги в клатчі. З 29 ігор за цим показником, у нього 25 перемог. 57% попадань з поля та найкращий показник +/- в Лізі : +4. Слідом за ним йде Букер, у якого ідентична статистика до КП, тільки трішечки гірший +/-, а саме +3 очка.

В Далласі, подібними досягненнями може похвалитися Спенсер Дінвідді, у якого один з найкращих показників +/- в клатчі (2,5), а також космічних 53% попадань з-за дуги.

Отже висновки напрошуються самі, що в парі зійдуться одні з найкращих команд в кінцівках матчів, що в свою чергу обіцяє нам захопливу серію з боротьбою до останнього!

Кріс Пол провів просто шедевральну серію проти НОП. 22+11, 57% з поля, 10 очок в середньому за 4 чверть, Пол продовжує "вбивати" команди своїми кидками з середньої. Букер повернувся після ушкодження підколінного сухожилля. Ейтон та Бріджес проводять своїй найкращі відрізки в кар'єрі.

Звичайно, зіркове дуо Фінікса є дуже важливим для атаки Санс, тоді як Ейтон та Бріджес, в більшій мірі, відповідають за оборону команди і саме від їх гри, в багато чому, залежатиме доля серії та в їх здатності упоратися з Лукою Дончічем.

Словенець пропустив перші 3 гри проти Юти. В принципі, я думаю, міг пропускати і більше. Але видно тренерський штаб вирішив, що непогано було б набрати й ігрові кондиції перед серією проти Санс.

Мавс не слід розраховувати на легку серію, як це було проти Юти. Адже в Джаз банально не було гравців, які змогли б зупинити "Меджика", або якісно протидіяти іншим гардам - Брансону та Дінвідді.

Ейтон є дуже якісним центровим в плані світчів проти менших суперників. Він є більш рухливим, ніж Гобер, а отже центрового Санс буде важче витягнути на трьохочкову лінію та "відвозити" його там. Тоді як Бріджес відповідатиме за персональну опіку. Допомагатиме йому в цьому, звичайно, Джей Краудер та Камерон Джонсон.

Гадаю план Санс на серію буде таким, щоб максимально опікати Дончіча, часто дабл-тімити його та "дати себе обіграти" рольовикам Далласа.

Тоді як Мавс, на мою думку, продовжуватимуть гнути лінію смол-болу. Якісних центрових для того, щоб протиставити когось з них Ейтону, чи МакГі, у "жеребців" нема. Доведеться багато використовувати Максі Клебера, ще й як опцію з-за дуги в атаці. Хоча було б забавно глянути на хвилини з Мар'яновічем, якщо б все пішло шкереберть і довелося б імпровізувати на ходу, як це було минулого року в серії проти Кліпперс.

Ще однією проблемою Далласа є відсутність оборонних гардів. Якщо Букер виріс в одного з найкращих ту-вей захисників Ліги, а КП сам по собі ще має "порох в порохівницях", тоді як Мавс подібними гравцями обділені. Мені, якщо чесно, ось так зі сходу важко сказати, хто ж в них найкращий оборонець на периметрі. Мабуть Реджи Буллок? Це, звичайно, велика проблема Мавс, яку доведеться вирішувати вже влітку. Зараз треба грати тим, що мають. Можливо вистрілить Джош Грін.

Перевагою ж Мавс є Дончіч - найкращий гравець серії. Це в якійсь мірі очевидно і мабуть по дурному покладатися лише на одного словенця, проте, знаючи "вдачу" Кріса Пола та його пасивну навичку отримати травму в максимально непідходящий момент.. тьфу-тьфу, навіть поплюю, щоб не наврочити! Але самі розумієте, сміх сміхом, проте здоров'я гравців стало ключовим фактором в вирішенні долі чемпіонства останніх 4 сезонів так точно.

Ну і не можу не згадати про своєрідне "відкриття" цього постсезону - Джейлена Брансона. 28+5+4, 48% з поля та 36% з трьошки. Такий собі Майкл Джордан на мінімалках.

Признаюся чесно - мабуть єдина серія, в якій мені по справжньому хотілося змінити прогноз на переможця. В повітрі витає якесь таке незрозуміле відчуття, ніби це буде якась супер-мега епічна серія, з доволі несподіваною розв'язкою. Проте вирішив, що залишу все так як було.

Прогноз - прохід Фінікс 4:2.

P.S. ред. 4.5.2022

Завдяки влучним зауваженням читачів, я згадав, що сайт "picks.nba.com", при скачуванні прогнозованої сітки видає лише переможців пар, без рахунку серії. Тому підсумовуюча фраза в кінці кожного прогнозу на серію, через свою некоректність, була відредагована.

Ось доречі сітка з рахунками :

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Прев'ю плей-оф НБА 2023
16 апреля 2023, 10:59
4
Прев'ю плей-оф НБА 2022
17 апреля 2022, 20:53
4
Все посты