Tribuna/Баскетбол/Блоги/Просто Про НБА/НБА 2022 - що нас чекає у Новому Році?

НБА 2022 - що нас чекає у Новому Році?

При остаточному виборі теми, а саме : між «підсумками 2021 року» та «прогнозом на 2022 рік», я довго сумнівався, яку тему краще обрати. Яку тему вдасться краще подати, висвітлити. І все таки, зупинився на «прогнозуванні». Люблю прогнозувати!

6
НБА 2022 - що нас чекає у Новому Році?

При остаточному виборі теми, а саме : між "підсумками 2021 року" та "прогнозом на 2022 рік", я довго сумнівався, яку тему краще обрати. Яку тему вдасться краще подати, висвітлити. І все таки, зупинився на "прогнозуванні". Люблю прогнозувати! 2022 рік в НБА обіцяє бути дуже захопливим!

Нова телевізійна угода

Окрім того, сезон 2021/22 - є ювілейним, 75 в історії, допускається, що на протязі наступного року, Ліга підпише нову телевізійну угоду! Рекордну для себе. Мова йде про контракт терміном на 9 років у розмірі 70-75 мільярдів доларів, починаючи з сезону 2025/26. Це, в свою чергу, понесе за собою підвищення "стелі" зарплат. Прогнозується, що влітку 2025 року, "кап спейс" становитиме 171 млн доларів. Починаючи з зазначеного літа, ми матимемо змогу побачити 300от мільйонні контракти. Також, НБА потрібно буде домовитися з асоціацією гравців про "згладження" росту "стелі" зарплат, щоб не повторилося ситуації 2016 року з Дюрентом. Коли у команд, в майбутньому, через різкий стрибок рівня зарплат може з'явитися місце під жирнющий, практично максимальний контракт. Проте, сильно в майбутнє забігати не будемо. З початку, нехай Ліга підпише нову угоду, тоді і поговоримо.

Ситуація з Covid-19

Натомість, слід зупинитися на ситуації, яка має шанс перерости у справжню проблему, а саме - протоколи з безпеки здоров'я НБА. На момент написання тексту, понад 130 гравців НБА перебувають в так званих "протоколах безпеки". Це, практично, 1/3 гравців Ліги. Різдвяні ігри на силу пережили. Проте, такі зірки як Лука Дончіч, Трей Янг, Кевін Дюрент пропустили даний ігровий день. У команд на подобі Атланти, через підозру на ковід та іншого роду травми-болячки, щоматчу відсутні одразу по 8-10 гравців, що унеможливлює нормальне функціонування колективу. Довикликаються гравці з G-Ліги, повертаються ветерани, які давно закінчили з баскетболом, або баскетбол вже давно закінчив з ними (Ленс Стівенсон - доброго здоров'я!). НБА не мають наміру створювати ще один "бабл", або ставити регулярку на паузу. Адже матчі - це гроші. Перегляди на ТБ та аренах. Лізі вигідніше, щоб команди мучалися з незрозумілими людьми в ротації, ніж цілковито "прикрити лавочку".

В тому числі, НБА пішли на поступки власникам команд і зарплати гравців, які були підписані через екстренну ситуацію, не будуть враховуватися в "податку на розкіш".

Так само не варіант поставити сезон на паузу, як це зробили в НХЛ. Оскільки це понесе за собою зміни в графіках арен, для прикладу. А рішення потрібно приймати якнайшвидше. Інакше сніжна куля, яка вже котиться по лізі, тільки набиратиме обертів.. Вона вже набрала! НБА почала реагувати ще в цьому році і буквально на днях, Воудж повідомив, що відтепер, гравці перебуватимуть лише на 6ти денному карантині (замість 10 днів), якщо результати тесту засвідчують, що вони не несуть загрозу зараження оточуючих.

На мою думку, НБА на цьому не зупиняться і в подальшому працюватимуть над тим, щоб сприяти швидкому поверненню гравців на паркет. Як у випадках з Расселом Вестбруком та Леброном Джеймсом, яким вдалося здати негативний тест двічі, у проміжку 24х годин, після помилкового позитивного.

При тому, посилюватимуться карантинні обмеження, серед яких : вільне пересування гравців та персоналу команд, дотримання соціальної дистанції, обов'язкового носіння масок, тощо. Якщо темпи захворюваності не знижуватимуться, під загрозою майбутнє проведення МВЗ. Як мінімум в попередньому його вигляді, з учасниками, які повинні були б приймати участь в даній події. Але МВЗ - це не страшно. Головне, щоб система була налагоджена та працювала перед початком плейофф!

Гучні повернення

Тепер перейдемо до позитивнішої теми!

Чемпіонське підсилення?

Скоріше за все, одне з найгучніших повернень в історії НБА, відбудеться вже в 2022 році (тьфу-тьфу, щоб не накаркати)! Мова йде про Клея Томпсона. Повернення якого, перед початком сезону, прогнозувалося на Різдво. Не зрослося. Тепер, повернення передбачається на середину січня, на одну з домашніх ігор ГС. Серед варіантів це : 9 січня проти Клівленда, 18 січня проти Детройта та 20 січня проти Індіани. Переконаний, ця подія стане особливою.

Також, орієнтовно в січні, має повернутися і одноклубник Томпсона - Джеймс Вайсмен. Повернення якого, можливо, не є настільки очікуваним, проте в чемпіонських перспективах Ворріорс - є не менш важливим.

У даного складу "воїнів" ще з самого початку були проблеми з позицією центрового. Можливо слово "проблеми" не є зовсім вірним, але погодьтеся - дана позиція була найслабшою в команді. Як мінімум в плані таланту, креативності. Банально в плані "тащерства". А у випаду Джеймса, він має шанс заповнити дану "прогалину" на роки вперед!

Тому було б добре, щоб Вайсмен повернувся не просто "Вайсменом-новачком" - трішки вайлуватим, погано читаючим гру юнаком, який ідеально підійшов би команді, перспективи якої виграти 20 ігор в чемпіонаті, а гравцем - котрий може дати команді хоча б 15 якісних хвилин, щоматчу.

Можливо не варто очікувати чогось, чи вимагати надзвичайного прогресу від гравця, якому всього лише 20 років. Проте й не треба дивуватися тому, що Джеймса можуть обміняти на вже сформованого гравця, який зміг би допомогти ГС тут і зараз.

Ложка меду в бочці дьогтю

Десь всередині весни мав би повернутися і Джамал Мюррей. Як і у випадку з Томпсоном дуже сильно сподіваюся на те, що гравець повернеться близьким до своїх минулих кондицій та зможе допомогти команді. Адже у Денвера, на якомусь космічному рівні, грає Нікола Йокіч, який реально потребує допомоги!

Хоча фаворити на сезон +/- вже сформовані, але я не можу сказати, що хоча б якась одна команда виділялася на фоні інших, була таким собі "Джаггернаутом". Як Схід так і Захід - "відкриті".

Так, без Майкла Портера буде важко. Він, скоріше за все, пропустить цей сезон. Але навіть без нього, я впевнений, Наггетс зможуть нав'язати боротьбу.

Якщо вже згадав за Портера.. Важко щось прогнозувати, коли мова заходить про проблеми зі спиною. Але, якщо вірити агенту гравця, операція, яку переніс Майкл на початку грудня - пройшла успішно! І було б круто, якщо Портер встиг відновитися до початку вже наступного сезону і втілив в життя мій, та й багатьох інших людей прогноз, стосовно свого "проривного" сезону!

Оновлення прошивки

Ще один гравець, який швидше за все, пропустить цей сезон, але мав би повернутися в 22му році - це Кавай Леонард.

Не так давно, травму ліктя отримав ще один зірковий "кліппер" Пол Джордж. Приблизно через 3-4 тижні оновиться інформація стосовно стану здоров'я ПіДжі. І хоча я не впевнений, що Джорджа "посадять" на лікарняний до закінчення сезону, але, його травма, на мою думку, остаточно мала б поховати надії фанатів Кліпперс на повернення Кавая.

На момент написання тексту, Кліпперс йдуть 6ми в конференції з рахунком 17-17, програвши в п'яти з останніх шести матчів. А їх календар до МВЗ є одним з найважчих в лізі. Отже, є дуже великий шанс на те, що команда відвалиться в турнірній таблиці і теоретично випаде за межі плей-іну.

Тому, повернення Кавая слід очікувати вже на початок сезону 2022/23. І якщо без форс-мажору - точно в 2022 році!

Галопом по Європах

Також, в той чи інший період 2022 року, мали б повернутися такі гравці як Лука Дончіч, Зайон Вільямсон, Ентоні Девіс, СіДжей Макколум, Кайрі Ірвінг, ТіДжей Воррен, Бем Адебайо, Віктор Оладіпо, Брук Лопез, Деррік Роуз, Джонатан Айзек, Маркель Фульц, Бен Сіммонс, Руї Хачімура, Томас Браянт.

Звичайно, у кожного з них - своя, неповторима історія.

З дня на день мав повернутися форвард Візардс Руї Хачімура, який приступив до контактних тренувань та до гри 2 на 2, та 3 на 3. Проте, на заваді став ковід.

Ще один гравець Вашингтону, центровий Томас Браянт, має повернутися орієнтовно в січні.

Повернення цих хлопців мало б допомогти Візардс (хоча б не нашкодити), які після вдалого старту регулярки (10-3), серйозно просіли (17-17 на момент написання).

Але було б непогано, щоб окрім рольовиків, які повертаються після важких травм, прийшов до тями Бредлі Біл. Який, цього сезону, демонструє максимально нестабільну гру, з великою кількістю помилок та неефективністю в атаці.

На рахунок повернення Оладіпо, Фульца, Айзека, Воррена - конкретних термінів нема. Але, по ходу 2022 року мали б повернутися всі, без винятку. Фульц та Айзек - навряд чи цього сезону. Тоді як Оладіпо та Воррен, швидше за все, зможуть допомогти своїм командам ще цьогоріч.

Прокидайтеся, замахали, недопечені шашлики

Дончіч та Девіс вже зіграли цього року, цього сезону. Проте, конкретно у їх випадку, хотілося б щоб вони повернулися не лише фізично. Були не просто присутніми на паркеті, а розривали!

Лука, вкотре, розпочинає сезон з надишковою вагою та не в формі. Хоча ще не час панікувати, але це трішки насторожує. І якщо чесно, починає набридати. Хоча я і ставлюся до ситації з розумінням, оскільки хлопцю, в першу чергу - 22 роки. І можливо ні мені, ні людям, не слід очікувати від нього, що він буде надзвичайним вже зараз. Треба дати йому час і всяке таке. Але з іншої сторони.. Контракт на 200+ мільйонів йому вивалили. Тому, будь ласкавий, відпрацьовуй.

Девіс... Девіс як Девіс. Йому, на відміну від Дончіча, вже далеко не 22. 28, якщо бути точним.

У випадку словенця - у нього все ще попереду. Його "велич" чекає на нього в майбутньому. Тоді як "володар найкрасивіших брів Луїзіани 2012" повинен був би бути "великим" зараз. А таке враження, наче після виграного персня, Ентоні "пройшов" НБА. Але не 2К, а реальне.

Не дарма його висварив за це "Чак" :

У грі Девіса пропала його монструозність. Після виграного персня в активі бігмена лише одна гра з 40+ очок. Це, практично, за півтора сезони. Для порівняння, в "софмор" сезон, "бровастик" також мав одну гру "за 40". А після того : 3, 3, 8, 8, 7, 5. Остання "п'ятірка" - це перший сезон в Лейкерс, з Джеймсом. В чемпіонський сезон. Тому відмазки в стилі "у нього забрали м'яч" не приймаються.

Як сказав Барклі, ЕйДі "має бути одним з найкращих п'яти гравців світу", на рівні з Яннісом, Дюрентом. ВІН повинент тягнути на собі дідуся Леброна та немічного Вестбріка, а не навпаки.

Зайон Шредінгера

Чи може таке бути, що Вільямсон - це плід масових фантазій та помутніння розуму? І насправді його не існує і ніколи не існувало. А.. а всякі там хайлайти в ютубі, не більше ніж плід віртуальної реальності та просунутого фотошопу.

Якщо серйозно, надіюся, що рано чи пізно, нам все таки вдасться побачити Зайона на паркеті. Його повернення ще раз відтермінували. На цей раз прогнози більш втішні. Так, у одному з подкастів Зака Лоу, репортер "пеліканів" Ендрю Лопез затвердив, що Вільямсон "скинув вагу, а в його травмовану ногу вкололи укол, який має прискорити процес загоєння пошкодженої кістки". Можна лише вкотре побажати молодому таланту здоров'я та ще сильніше стиснути кулаки!

Десерт

Кайрі Ірвінг вже практично на 100% повернувся.Хоча у випадку з "Дрю" потрібно пам'ятати про прислів'я "не кажи гоп, поки не перестрибнеш", але.. Нетс прийшли до висновку, що як мінімум на виїздні ігри потрібно повернути Кая. Адже лазарет - перезавантажений. На невідомий термін вилетів Джо Харріс, а Джеймсу Хардену не завадила хоча б якась допомога, оскільки він сам ще до кінця не відновився після травми, яку отримав в минулому плейофф. Та й КД пасувало б давати час на перепочинок. Адже на протязі останніх 12 матчів, зірковий форвард грав по 40 хвилин в середньому за матч!

Про Бена Сіммонса можна писати довго та нудно. Скажу лише те, що : Ембіід не вічний. Йому, звісно, я бажаю максимального здоров'я!

ДжоДжо зараз знаходиться у своєму праймі (саме так мав би зараз грати Девіс). Точно не відомо скільки у нього залишилося часу. Можливо ще 5 сезонів на такому високому рівні. Але на таке далеке майбутнє я б не закладався.

Для порівняння - кар'єра Шака пішла на спад після 30ти. Яо Мін закінчився ще швидше, а падав ще болючіше. Ембііду вже без малого 28, на секундочку.

Суть в тому, що Філадельфія має бути в режимі "win now". А з Сіммонсом вдома, той самий "режим" у них виключений.

Включити його, як ви розумієте, не так вже й складно. Потрібно лише : а) повернути Сіммонса; б) обміняти його. У перший розвиток подій я не вірю від слова взагалі.

Другий є найбільш очевидним. Правада Морі цьому опирається. Намагається замилити людям очі історіями про "у нас є 4 роки на те, щоб вирішити дану ситуацію". Насправді ні, нема.

Адже Ембіід чекає - це раз. Дуже добре, що він любить Філадельфію, а в Філадельфії люблять його. І я не стверджую, що він може запросити обмін. Але, ви тільки уявіть реакцію баскетбольного світу, якщо б це дійсно сталося! Якщо б Ембіід запросив обмін швидше за Лілларда, швидше за Біла. Про здоров'я та "термін придатності" центрового я вже писав.

І два те, що 76ті знаходяться поза межами податку на розкіш, на 6,3 млн. І їх "штраф", по закінченню цього сезону, дорівнюватиме близько 10 млн доларів. Якщо власникам Філадельфії підходить такий розвиток подій, де вони платять 140 млн зарплатами, ще всякі штрафи, податки, а команда займає 6 місце, з історично крутим гравцем, який може привести її до чемпіонства... І займають вони це 6 місце тільки через того самого гравця, який доволі таки травмовитий. Який вже цього сезону пропустив 11 ігор, в яких 76ті 3-8 без ДжоДжо. Що робить Фільку не командою-претендентом на чемпіонство, а скоріше командою-претендентом на потрапляння в плей-ін!

Якщо подібний розвиток подій не тисне на власників 76х, якщо вони цілком та повністю довіряють Морі - тоді питань нема. Але я в це не вірю. Тому обміну бути! І бути йому вже в наступному році, по ходу цього сезону, до кінця трейд дедлайну!

Кому, за що - це питання, на які ще доведеться пошукати відповіді. Але в одному я впевнений, що на протязі 2022 року - Сіммонс вийде на паркет вже за нову команду.

Коронація нового чемпіона

На мою думку, станом на сьогодні, реальних, рафінованих контендерів є 5 : Голден Стейт, Мілуокі, Бруклін, Фінікс та Юта. Про останні три франшизи і піде мова, оскільки вони до сих пір зберігають "чемпіонську цнотливість".

Найреальніші шанси розпрощатися "з нею" мають Бруклін Нетс.

Хоча цього сезону, очевидно, Східна конференція виглядає потужнішою, ніж Західна (коли востаннє таке було, ще за Джордана?). Але я все ще не можу звикнутися з тим, що такі колективи як Чикаго, Маямі - несуть реальну загрозу для Бакс та Нетс.

Не зрозумійте мене неправильно! Чикаго, як виявилося, є дуууже сильною командою! Особливо мене вразили їх очі зустрічі з Нетс, коли Дерозан виглядав наче "Бог баскетболу", якого неможливо зупинити. Також є Лавін, є солідний набір рольовиків. Але, для впевненості, пасувало б пройти перевірку плейоффом. Можливо ці слова мені аукнуться і Булз катком проїдуться по Сходу, а в Фіналі "свіпнуть" любого з суперників. Але, поки цього не побачу на власні очі - поти не повірю.

Хіт - дуже майстерна та досвідчена команда голодна до перемог. Там що не гравець то "dawg" - злющий ротвейлер на ланцюгу, який готовий розірвати любого. Але яким б "собаками" не були гравці Маямі, на них може знайтися не менш досвідчений "кінолог". Минулого сезону, у якості Сізара Міллана, такими виступили Бакс. Вони змусили, колектив Споельстри, смиренно почовгати до будки, скиглячи про якийсь там "бабл". І щось мені підказує, що прихід Кайла Лаурі, на кінцевий результат впливу не матиме.

Але, повернімося до наших "незайманих". Нетс, в своєму розпорядженні, мають найкращого (але це не точно) гравця ліги. Який здатен самотужки вирішувати долю не лише окремо взятих матчів, але й серії в цілому.

Яким би невдалим не складався сезон для Джеймса Хардена, з його проблемними ногами, надлишковою вагою - це все одно Джеймс Харден. Колишній МВП, та один з найкращих плеймейкерів ліги.

Ну і на останок я продовжую вірити в те, що Кайрі Ірвінг все таки гратиме в плейофф на постійній основі. Можливо, все це безладдя з вакцинацією, насправді є хитрим ходом від Нетс, щоб таким чином - поберегти Ірвінга для плейофф.

За 10 сезонів, в яких Кайрі знаходиться в лізі, він пропустив 194 матчі. 19,4 матча в середньому. В загальному, Ірвінг пропустив практично 2,5 сезони.

І не виключено, що саме травма Ірвінга, в серії проти Мілуокі, коштувала Брукліну чемпіонства. А так, у Нетс з'явилася легальна причина для того, щоб не використовувати Ірвінга під час регулярки. Як мінімум завчасно. Ну а репутація Кая, цього разу, зіграла на руку гравцеві, організації і всі на цей "фокус" повелися...

... чи ні? Не знаю, звучить правдиво!!1 З нотками конспірології, звісно. Але : без неї не треба, а з нею - нехай буде.

Санс виглядають ще сильніше, ніж минулого року.

Так, конкретно в рамках конференції, мабуть, цього сезону їм буде не так вже й легко дістатися до Фіналу. Адже "воскресли" ГС. Також, я б не скидував з рахунків такі колективи як Денвер, Лейкерс. Ті же самі Мемфіс можуть покусати. Ну і звичайно Юта.

У 4ох матчевій серії, будь якого з цих суперників Санс мали б проходити. За вийнятком, можливо, ГС. Там 50/50.

Колективом-загадкою все ще залишаються "джазмени". Я тисячу разів обіцяв собі не брати до уваги колектив, який показує сильний баскетбол в регулярці, проте в плейофф - перетворюється на пшик. Але кожного разу я забуваю це правило і наче вперше - захоплююся грою команди. А що ви хотіли? Якщо команда має найкращу атаку ліги, найкращий нет рейтинг та один з найкращих (6й) захистів ліги.

Попри те, що я знаю, чим закінчиться виступ Юти в плейофф - я все одно відношу їх в когорту "контендерів". Вони заслуговують бути в п'ятірці. А ще вони ніколи в історії не вигравали титул. І саме цей фактор є найважливішим. Адже цього сезону - на нас чекає новий чемпіон!

Сенсації та розчарування

Гравці-сенсації

Захисники

Діджонте Мюррей

Повільним проте впевненим кроком, розвиваючи свій талант в тихенькому та немедійному Сан-Антоніо, Мюррей розвинувся в гравця калібру МВЗ. Без жартів, але я намагатимуся не пропускати голосування на Матч Всіх Зірок і кожного разу я віддаватиму свій голос за Мюррея. Цього сезону, гравець демонструє шалену статистику : 18+8+9+2 перехоплення. Так, у Діджонти не найкраща лінійка з лінії штрафних (70%) та з трьошки (34%), але цілком робоча. Його ім'я пов'язують у всеможливих чутках по обміну на Бена Сіммонса. І якщо перед початком сезону, об'єктивно, САС мали б доплачувати Філадельфії, то зараз... Як мінімум, ця угода виглядає рівноцінною. Йому лише потрібно попасти в команду "великого ринку" і перед нами готова зірка, новий "найбільш недооцінений гравець ліги".

Джордан Пул

Цього року, у Пула є прекрасний шанс щоб голосно заявити про себе. Голден Стейт гратимуть в плейофф. Скоріше за все гратимуть багато. Хоча повернення Клея в обойму обіцяє знизити хвилини Пула, але, якщо виросте ефективність - це піде Джордану на користь. Наразі Пул набирає 18 очок, з ефективністю в 54%. Порівняно з минулим сезоном, у Пула кращий % з лінії - 91 проти 88. Цього сезону, Пул завдає на 5 кидків більше, в середньому за гру (44%), в тому числі з-за дуги - на 2,5 кидка (34%). Якщо, скажімо, Пул стане кидати менше на 2-3 кидка за гру та набиратиме 15 очок, проте % з поля та трьохи покращаться, не просяде ефективність - він може стати летальною зброєю з лавки запасних. Як для 4ї опції атаки - дуже і дуже солідно.

Форварди

Дезмонд Бейн

Мене годувати не треба, дайте нового Клея Томпсона знайти! До цього, моїм фаворитом на "Томпсона 2.0" був Кевін Хертер. Але наразі, "Red Velvet" не дотягує до даного звання. Як оборонець він не дуже, та й 38% з-за дуги - це "фі"! Тоді як Бейн... Народжений в темноті.. Масивний 6'5 оборонець, з фантастичним дальнім кидком - 43% при 4х спробах минулого сезону. Цього - 43% при 6,7 спробах з-за дуги. У Грізліс вимальовується симпатична банда. Якщо Морент продовжуватиме грати на тому ж рівні, який він демонструє зараз, він неодмінно мав би попасти не лише на МВЗ, але й якусь зі Збірних НБА. Він популярний серед уболівальників молодшого віку, а попадання в одну з престиних категорій - піднесло б Джа на новий рівень, тим самим піднесло Бейна та решту Грізліс в очах ліги, фанатів в цілому.

Ентоні Едвардс

Ви як там, вже почали переписувати методички на рахунок суперечок стосовно "гоата"? Якщо так, тоді чому у вас ще досі нема еземпляру з Едвардсом? Як ви збираєтеся обговорювати НБА через.. скажімо через років так 12? Цього року Едвардс закріпиться в статусі лідера френчайзу, вожака зграї вовків. Приємного перегляду.

Центровий

Еван Моблі

Тут, як і у випадку з Едвардсом все доволі таки зрозуміло - топ 10 гравець ліги в найближчі 5 років. Наступного сезону він поїде на МВЗ, набиратиме в середньому 22+9 та першим зі свого класу попаде в Збірну НБА. Швидше ніж Тейтум попаде в Першу Збірну НБА. Якщо б не травма Рубіо, який пошкодив коліно у вчорашньому матчі, то я б ще й поставив на те, що Кавс вийдуть в плейофф. І якщо б Клівленду, якимось чином, вдалося б провернути угоду заполучивши Бена Сіммонса, при тому втративши гравців на кшталт Рікі Рубіо, Коліна Секстона, Айзека Окоро та декілька піків... На днях, на Трибуні вже дали прогноз на те, що Клівленд буде у Фіналі)) товариші, запасаємося попкорном!

Гравці-розчарування

Захисники

ДіАрон Фокс

Я не очікував від Фокса, що він затримається на рівні 25 очок в середньому за гру. Проте жахлива гра в захисті та 25% з трьохи.. Не можу сказати, що гравець почав здавати, чи щось таке, адже йому всього лише 24 роки. Проте щось з розігруючим не так. А на фоні Тайріса Хелібертона, який в останніх 6ти матчах демонструє статистику 23+10 асистів, не слід відкидати ймовірності обміну ДіАрона. Зміна обстановки може піти на користь гравцеві.

Бредлі Біл

Навколо Біла, в найближчі декілька місяців, може розгорнутися доволі цікава ситуація. Так, в минуле міжсезоння, Біл відмовився від запропонованого продовження контракту у розмірі 182 млн. По тій причині, що наступного міжсезоння, в контракті Біла є опція гравця, котру він може активувати та вийти на ринок у пошуках угоди у розмірі 235 млн, яка стане доступною для нього, через його "службу" у 10 років. Не впевнений, що конкретно з даною ситуацію пов'язаний його регрес у плані скорингу. З 31 очка в середньому, Біл відкотився на 23 очка. Те саме сталося з % з трьохи : з 35% до 28%. Що коїться в голові у баскетболіста знає лише він сам. Але, дивлячись на те, як грає Лавін у чимось схожій ситуації.. Мене не покидає думка, що Біл "збиває" свою ціну.

Форварди

АрДжей Барретт

Після продуктивного "софмор" сезону під керівництвом Тібодо, 18ма очками в активі та претензіями на попадання в Захисну Збірну, від Барретта очікувалося прогресу. Та й загалом, так склалося історично, що класні гравці, на свій третій рік в лізі - виходять, якщо не на якісно новий для себе рівень, то як мінімум від них не сподіваються регресу. До грудня, Барретт "колупав" 14 очок, 69% з лінії (nice) та 40% з поля. Будемо надіятися, що це через новий м'яч і по ходу сезону він ще набере оберти. Але на даний момент - він один з найочевидніших кандидатів на "розчарування року".

Джуліус Рендл

З "кращого прогресуючого" гравця ліги та учасника МВЗ, Рендл повернувся до зразка себе самого за часів Пеліканс. Грати почав менше, проте попадає гірше, більше втрачає м'яч. Не хотілося б думати, що Джуліус, як то кажуть на Галичині "took money and dipped", але дуже схоже на те.

Центровий

Ентоні Девіс

Про нього я вже писав вище по тексту, в розділі "повернень", тому повторюватися не буду. Девіс, підйом!

Команди

Ну а закінчуємо прогнози командами, які дивуватимуть та розчаровуватимуть нас.

Постараюся коротенько, тому що і так розтягнув))

Серед неочевидних сенсацій, окрім банальних Мемфіса та Клівленда, в трійку я б ще включив Торонто.

Не дивлячись на те, що команда грає без центрового, а недавно примудрилася програти Клівленду -45, граючи взагалі невідомими людьми - канадці виглядають дуже симпатично. Скотті Барнс - в порядку. Навіть Сіакам почав грати у щось схоже на баскетбол. Ще би Михайлюк попадав трьошки і ціни б їм не було. Коли на паркет повернеться Анунобі, а Уджирі знайде для команди адекватного бігмена, Торонто явно битимуться за плей-ін. Тим паче, що вони знаходяться лише в 2х перемогах від заповітного 10го місця.

Головними ж розчаруваннями стануть (стали, без різниці) Лейкерс, Атланта та Портленд.

Як мінімум вони стали такими для мене. Оскільки, якщо пригадати, які місця я прогнозував командам перед початком чемпіонату... Охх йо)) На трьох команд, сумарно, різниця в районі 20 місць, між прогнозованими та наявними.

Не спасають команди ні Леброн Джеймс, який грає наче 20ти річний. Ні Трей Янг, який демонструє один зі своїх найкращих сезонів. Ні... А в Портленді взагалі хтось добре грає?

Всім трьом командам необхідні зміни в ростері. І якщо Атланта, в цьому плані, ще має "шляхи для покращення", то що робити Лейкерс та ПТБ, окрім як сісти на дупу, чіпитися за голову та плакати - я без поняття. Чемпіонська "форточка" ЛАЛ закривається (якщо вже не закрита), а ПТБ усвідомлюють, що по ходу таки доведеться прощатися з Ліллардом.

Також, доводиться прощатися і мені з вами! Точніше казати "до зустрічі", вже у Новому Році! Хотілося б побажати всім гарно відсвяткувати черговий оберт навколо Сонця :)

Всім удачі та міцного здоров'я! З наступаючим на ногу прийдешнім Новим Роком! *млявий звук хлопавки*

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Прев'ю плей-оф НБА 2023
16 апреля 2023, 10:59
4
Прев'ю плей-оф НБА 2022
17 апреля 2022, 20:53
4
Все посты