Tribuna/Футбол/Блоги/Просто блог/Хто в ТОП-6 УПЛ? Олександрія

Хто в ТОП-6 УПЛ? Олександрія

Вже цього уікенду повертається із зимової паузи УПЛ. Єдиним відкритим питанням першого етапу змагань є питання комплектації «шісток».

Блог — Просто блог
20 февраля 2017, 10:10
3
Хто в ТОП-6 УПЛ? Олександрія

Вже цього уікенду повертається із зимової паузи УПЛ. Єдиним відкритим питанням першого етапу змагань є питання комплектації «шісток». Якщо ж з нинішніми ґрандами вітчизняного футболу (Шахтар, Динамо та Зоря) все зрозуміло досить давно. То хто складе їм компанію в боротьбі за місця в єврокубках й досі не зрозуміло.

На потрапляння до когорти найсильніших цього сезону претендує одразу 5 команд – Олександрія, Олімпік, Ворскла, Чорноморець та Зірка. Якби не навколофутбольні фактори, то в цій боротьбі очевидно брав би участь і Дніпро.

В цій статті спробуємо оцінити шанси Олександрії на потрапляння до топ-шістки цього сезону проаналізувавши як результати на футбольному полі так і те, що відбувалось довкола команди у зимове міжсезоння на трансферному ринку.

 

Поточне позиція – 4 місце (29 очок)

Календар

19 тур Олександрія – Волинь (Волинь – Олександрія 1:1 – 8 тур)

20 тур Карпати – Олександрія (Олександрія – Карпати 3:2 - 9 тур)

21 тур Олександрія – Дніпро (Дніпро – Олександрія 1:4 – 10 тур)

22 тур Сталь – Олександрія (Олександрія – Сталь 2:0 – 11 тур)

Отже, як бачимо календар у команди з Кіровоградщини надзвичайно сприятливий для потрапляння в топ-6, оскільки тут тобі немає ігор, ані з лідерами, ані з прямими конкурентами. Всі чотири суперники займають останні місця в турнірній таблиці, а враховуючи те, що в першому колі Олександрія здобула в матчах з ними 3 перемоги і лише одну нічию, то боротьба за топ-6 для вболівальників Олександрії не повинна бути «валідольною».

 

Ігри з конкурентами

2 тур Олександрія – Ворскла 3:2

13 тур Ворскла – Олександрія 2:2

5 тур Олімпік – Олександрія 0:2

16 тур Олександрія – Олімпік 1:1

6 тур Олександрія – Зірка 4:0

17 тур Зірка – Олександрія 1:1

7 тур Чорноморець – Олександрія 1:0

18 тур Олександрія – Чорноморець 2:1

Як писалось вище, Олександрія зі своїми прямими конкурентами у боротьбі за топ-6 на першому етапі грати не буде. Якщо ж чиюсь участь в групі найсильніших на другому етапі будуть ставити під сумнів, то це точно не буде команда Володимира Шарана.

В іграх з безпосередніми конкурентами у 8 матчах Олександрія здобула 4 перемоги (обігравши кожного), 3 нічиї та лише одну поразку.

 

Ігри з лідерами

1 тур Динамо – Олександрія 5:1

12 тур Олександрія – Динамо 1:1

3 тур Шахтар – Олександрія 1:0

14 тур Олександрія – Шахтар 1:2

4 тур Олександрія – Зоря 0:1

15 тур Зоря – Олександрія 1:2

Ще й досі не забулась звитяга команди в Кубку України минулого сезону, де хлопці Шарана в двохматчевій дуелі здолали київське Динамо, і лише у півфіналі поступились майбутнім володарям кубку – Шахтарю.

Цього ж сезону грати з лідерами виходить не так успішно. У матчах з Шахтарем, Динамо та Зорею олександрійці змогли здобути 4 очки. Варто зазначити, що провальним можна назвати лише матч першого туру з киянами, де Олександрія розгромно програла. Решта ж матчів з лідерами проходила у рівній боротьбі.

 

Трансфери

Прийшли: Бондаренко («Скала»), Сімінін («Ворскла»)

Пішли: Жичиков («Іллічівець»)

Перехід досвідченого Сергія Сімініна на правах вільного агента з полтавської Ворскли має допомогти Володимиру Шарану закрити проблеми у захисті, що виникли після того як в січні допінг-проба Станіслава Микицея дала позитивний результат, і тепер гравцю, що провів 12 матчів у цьому сезоні загрожує чотирирічна дискваліфікація.

Що ж стосується іншого захисника, що приєднався до Олександрії минулого трансферного вікна – Валерія Бондаренка. То особисто для мене 23-річний захисник аутсайдера Першої ліги залишається поки темною конячкою. Цілком можливо, що його брали якраз на заміну того ж таки Микицея, проте згодом з’явилась можливість підписати більш досвідченого Сергія Сімініна.

Що стосується захисника Шахтаря, що виступав на правах аренди в першій половині сезону в Олександрії – Максима Жичикова, то цього сезону він провів лише 3 матчі в УПЛ затримуючись на полі в середньому на 27 хвилин. Цього ж сезон він відправився у «традиційне» для гірників відрядження до Іллічівця. Назвати цей перехід великою втратою для Олександрії просто не повертається язик (не друкують пальці).

Не зрозуміла ситуація з одним із лідерів атаки Олександрії – Романом Яремчуком, який поїхав на зимові збори разом з Динамо, проте в заявку на весняну частину сезону не був внесений як Динамо, так і Олександрією.

 

Висновки

Якщо хтось і заслуговує місця в топ-6 сезону 2016/2017 років, то це точно хлопці з Олександрії. Два сезони тому граючи в Першій лізі вони змогли стрімко увірватись в найвищий дивізіон вітчизняного футбол, дійти до півфіналу національного кубку та дебютувати (хоч і не вдало) в єврокубках.

Впродовж сезону Олександрія впевнено розбиралась зі своїми прямими конкурентами за місце під сонцем і брала очки там, де повинна була брати. Хоч і не вдалось створити жодної сенсації у іграх з ґрандами, проте цього сезону Олександрія закріпила за собою місце міцного середняка українського футболу.

Четверте місце перед завершенням першого етапу УПЛ цілком закономірне. З огляду на календар та відрив від прямих конкурентів, має статись щось надзвичайне, щоб Олександрія не потрапила в топ-6 сезону 2016/2017 років.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов