Tribuna/Баскетбол/Блоги/NBA/НБА 2015/16

НБА 2015/16

«Це буде моя перша робота. В ній я спробую розповісти про свої очікування у новому сезоні, та дати відповіді на найцікавіші питання»

Блог — NBA
Автор — prosto_4ip
22 октября 2015, 20:37
1

 

НБА 2015/16

Частина І

 

           

            № 1. Чи зможе «ГОЛДЕН СТЕЙТ» захистити свій титул?

Чомусь мені здається, що не зможе. Минулий чемпіонат вони виграли не без долі везіння, я не намагаюся применшити заслуг Стіва Кера і його команди, але головні конкуренти, усі, втрачали важливих виконавців прямо перед матчем з «Воїнами». Про це вже було багато написано тому дуже коротко і по списку:        1) Оклахома без КД не змогла потрапити у плей – офф.

            2)Мемфіс втратив Майкла Конлі. Хто як не він мав грати проти Стефа Каррі???

            3)Хьюстон без Патріка Беверлі. Знову ж таки, найкращий захисник на 3- очковій лінії, який майже не працює на атаку.

            4)Клівеленд без Кевіна Лава та Кайрі Ірвінга. Говорити про важливість цих двох персон непотрібно.

            Чомусь я невпевнений, що у цьому "Воїни" сезоні зможуть  подолати 2 раунд плей-офф, А за певних умов навіть і перший.

            № 2. Хто стане кращим новачком сезону?

 

Тут скоріше потрібно описувати причини через які певні виконавці просто не зможуть стати найкращими у цьому сезоні. Конткретно по кожному із топ 10 драфту , клас 2015.

            1)Карл-Ентоні Таунс(«Міннесота»)

Чому зможе?  Номінально він найкращий з цього драфту. Достатньо високий і важкий для того щоб, у майбутньому,  стати одним  з кращих захисників у фарбі, є проблема із набиранням очок, але цю проблему можна буде вирішити за декілька сезонів, тим більше у такій молодій команді.

Чому ні? На його позиції занадто багата конкуренція в команді, тільки подивіться :Нікола Пековіч, Жоржі Денг, Кевін Гарнет. У нього просто не вистачить часу на паркеті, щоб стати найкращим новачком.

            2) ДеАнжело Рассел («Лос-Анджелес Лейкерс»)

Чому зможе? Бо він потенційно один з найкращих скорерів ліги.

Чому ні? Кобі Брайант. У мене більше нема аргументів. Я просто не уявляю щоб у «Лейкерс» хтось грав з м’ячем більше ніж Кобі, а для розігрую чого це найважливіше - бути з м’ячем і вести гру.  

            3) Джаліл Окафор («Філадельфія» )

Чому зможе? У «Філи» взагалі нема опцій в нападі. Джаліл буде грати по 40 хвили за матч з першого сезону і буде першою опцією в нападі, що ще треба?

Чому ні? Не знаю, що може йому завадити, його мінус у захисті, але коли кращого новачка отримували гравці захисного плану? Отож тому і претендент №1 це Джаліл Окафор.

            4) Крістапс Порзінгіс(«Нью-Йорк»)

Чому зможе? Латвієць ідеальний кандидат для трикутного нападу «НІкс» у новому сезоні.

Чому ні? Він неготовий до гри в «НБА» . Йому  неймовірно важко буде грати у 3-секундній зоні проти більш важких суперників, що скоріше за все скоротить ігровий час.

            5) Мартін Хезон’я ( «Орландо»)

Чому зможе? Хорват має гарно поставлений дальній. Має досвід гри в Євролізі.

Чому ні? Занадто сирий для «НБА».

            6)Уіллі Колі- Стайн («Сакраменто»)

Чому зможе? Центровий ,що рухається швидше за інших центрів, при цьому майже не поступається опонентам у вазі.

Чому ні? ДеМаркусс Казінс. Така сама ситуація, що й в Рассела, маючи в команді кращого на своїй позиції  «центра» ліги просто не отримає достатньо часу на паркеті.

            7)Емануель Мудіай(«Денвер»)

Чому зможе? Він буде основним «ПГ» в команді, яка переживає процес «перестройкі». В команді нема нормальної заміни втікшому до техасу Тая Лоусона. Мудіай  вже встиг пограти у Китаї тому має досвід на професійному рівні. Претендент № 2 на новачка року.

Чому ні? Переоцінить свої здібності і почне »возитися» з м’ячем, що збільшить втрати м’яч і, відповідно, зменшить його час у грі.

            8) Стєнлі Джонсон(«Детройт»)

Чому зможе? Отримає достатньо часу на майданчику для того щоб набирати свої бали.

Чому ні? Хто знає, що вигадає Стен ван Ганді? Судячи з передсезонних матчів мені здається що Джонсон робить забагато непотрібних кидків, якщо нічого не зміниться він провалить перший сезон.

            9)Френк Камінскі («Шарлот»)

Чому зможе? Він «МВП» минулого сезону у коледжах, випускник, який має достатньо досвіду для того, щоб швидше за всіх звикнути до баскетболу найвищого рівня. Чому ні? Ел Джеферссон, Коді Зеллер, Спенсер Ховс – забагато гравців для однієї позиції правда?

            10)Джастіс Уінслоу(«Майамі»)

Чому зможе? Переможець NCAA, лідер команди Дюк, завжди відпрацьовує до останнього.        

Чому ні? У «Хіт» зібрався пристойний склад, Спо не дуже довіряє новачкам, невпевнена гра в передсезонних матчах.

    За топ 10:

            24) Таюс Джонс(«Міннесота»)

Може вистрілити за умов травм Рікі Рубіо(не дай Боже звісно).

            18) Сем Деккєр(«Хюстон»)

Нечасто новачок року опиняється у команді «контендері», хто знає,може цього річ, у таборі він показав непогані результати.

            № 3. Найбільш цікаві події на ринку.

1)      Сага під назвою «ДеАндре Джордан і «Даллас»». Особисто я не вірив у те, що Джордан опиниться у складі «Маверікс». Перепідписаня Андре дозволяє «Кліперс» залишитися претендентами на чемпіонство у сезоні 15/16.

2)      Новий контракт Ентоні Девіса. 145млн на 5 років. Заслужив.

3)      Сан-антоніо підписує Олдріджа. 80млн на 4 роки. Битва за титул вже почалася. Тепер все більше віриться у те ,що Данкан проводить останній сезон, напевно це єдиний мінус у цьому переході.

4)      Глибина складу «Кліперс» і «Майамі» : Джош Сміт, Ленс Стівенсон, Пол Пірс, Джамал Кроуфорд, Остін Ріверс, Пабло Пріджионі  і Дреральд Грін, Амаре Стаудмаєр, Уінслоу, МакРобертс, Хаслем, Андерсон, Чалмерс відповідно.

5)      Рондо в «Кінгс».

6)      Тайсон Чендлер в «Санс».

7)      ДеМаре Керрол в «Торонто».

8)      Монта Елісс в «Пейсерс».

9)      Батюм і Лін в «Шарлот».

10)  Робін Лопес в «Нікс».

11)  МакГи, Дерон Уільямс, Уес Метьюз в «Даллас»                                                                                 

№ 4. Найбільш безглузді події .

Тут я опиши події які реально бісили і незрозуміло навіщо були пророблені.

1)      Ниття менеджменту «Маверікс» щодо рішення  Джордана. Так, підписати контракт з іншою командою, коли вже домовився з іншою, відверто некрасиво, але ж це бізнес, потрібно було самим сидіти під будинком і чекати відкриття трансферного вікна.

2)      Контракт Тайсона Чендлера. 52млн на 4 роки. Йому зараз 33. Команді яка біжить, він явно не підходить. Санс мають вийти на пік за два-три роки, Тайсону буде 36, у цей момент 10млн контракту явно будуть незайвими. Плюс в команді є Олексій Лень, який міг би отримувати більше часу в старті і вийти на пік разом з командою( Бледсо, Букер, Морріс, Найт, Гудвін, Т.Дж. Воррее).

3)      Контракт Рондо на один сезон. «Кінгс» наразі не є контендером і це підписання зовсім незрозуміле. В команді де не можуть впоратися з характером Казінса, прийшла ще одна дитина.

4)      Контракт Ашика. 53млн на 5 лет. У сезоні 16/17 навколо Девіса можна було б зібрати контендер, а замість цього підписують гравця, якому за рік буде 30 і свій пік він явно пройшов.

5)       Уес Метьюз в «Даллас».70 на 4 роки. Тут все зрозуміло. Після невдачі з ДеАндре просто трошки «попливли», але «максималка» для травмованого гравця, який був 3 опціею, як на мене це забагато.

№ 5. Хто з гравців потрапить в елітний клуб 50+ очок за гру?

 

1)Дам’єн Ллілард. Він залишився в команді єдиною зіркою. Давно пора було набрати 50 очок.

2)Ендрю Уігінс. Коли Ріккі Рубіо буде здоровий, він створить для Уігі стільки вільних кидків, скільки буде треба.

3)Ерік Бледсо. Після обміну Драгіча, став лідером команди, Чендлер особо не буде тягнути ковдру на себе, тому чому б і ні.

Залишайте коментарі,щоб я знав чи треба продовжувати цю серію.

напевно далі буде…

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

НБА 2015/16 Частина ІІ
28 октября 2015, 01:56
1
НБА 2015/16
22 октября 2015, 20:37
1
Все посты