Tribuna/Футбол/Блоги/Полонез/Все буде добре. Прев'ю до матчів польських клубів у єврокубках

Все буде добре. Прев'ю до матчів польських клубів у єврокубках

Шлях до Базеля, скандальний сербський суддя і ймовірність Кукеса - у прев’ю Віктора Ковалевського до матчів польських клубів у єврокубках

Блог — Полонез
Автор — PolakiUkrainiec Braćmi
21 июля 2015, 21:53

Шлях до Базеля, скандальний сербський суддя і ймовірність Кукеса - у прев'ю Віктора Ковалевського до матчів польських клубів у єврокубках

Все страшне попереду, із нинішнім розібрались

У Леха просто дивна ситуація: клуб вже із спокійною душею може виходити на поле вдома, адже ще в гостях суперник - Сараєво - був поконаний 2:0. Боснійцям доведеться забивати як мінімум забивати три голи і в будь-якому разі перемагати - а, враховуючи досить низький рівень чемпіону Боснії, зробити їм буде це не так легко. Тим часом у третьому раунді на чемпіонів Польщі вже чекає Базель, найсильніший суперник з усіх можливих. З іншого боку, і для Базеля Лех також не є подарунком. А поки чекаємо, як Лех розсправлятиметься з Сараєво у Познані.

Суддя. Шотландець Кевін Кленсі минулого сезону працював на 35-ти матчах, давши 124 жовті (3.54 за гру) і 4 червоні (0.11 за гру) картки. Востаннє у Європі головним він був ще далекого 2013-го року, де обслуговував у рамках кваліфікації на ЧС матч між Ліхтенштейном і Латвією і дав 7 жовтих карток. До речі, він був одним з "арбітрів за воротами" на матчі Баварії та Шахтаря в ЛЧ у Мюнхені.

Лех - Сараєво, 22.07.2015, 21:45

Не Дудою єдиним

Легія у першому матчі здобула перемогу лише завдяки Ондрею Дуді (жарт про "чеського тезку" новообраного президента Польші Анджея Дуду, що почне свою роботу 8 серпня). Після суботнього матчу у Вроцлаві усі переживання за команду Берга нібито мають щезнути - але чи позбудеться команда у єврокубках "дудозалежності"? Побачимо вже у четвер.

Суддя. Судити гру буде бельгієць Александр Буко, жодної інформації про нього автору знайти не вдалось.

Ботошані - Легія, 23.07.2015, 20:00

Найбільший ризик, найменше шансів

У цю рубрику я дозволю собі внести одразу два матчі, аде ситуації ідентичні. І Ягеллонія, і Шльонськ програли у першому турі (команда з Бялистоку, щоправда, не так безнадійно), і по грі далеко не обіцяють пройти далі. До того ж, обидві команди гратимуть на чужому полі. Щоправда, це і дає єдиний проблиск надії, адже за умови гольової нічиєї саме гості проходитмуть далі - перший матч як в парі Ягеллонія-Омонія, так і в парі Шльонськ-Ґетеборг завершився з рахунком 0:0. Що ж, спотіватимемось на прохід далі.

Суддя (Омонія-Ягеллонія). Серб Даніло Груїч - один із найвідоміших арбітрів Сербії через один із найгучніших скандалів. У 2012 році в одному з центральних матчів сезону між Партізаном і Войводіною видалив двох гравців гостей. Це і так навело б шороху, але потім активні користувачі соцмереж знайшли його профіль у Фейсбуці, у якому він знаходився у фанатській групі Партізану "Ґробарі Чокот", про це писав Telegraf.rs. Щоправда, тодішній віце-президент Суддівського комітету Сербії Ігор Радойчіч від профілю відхрестився, пояснивши це так:

Це підроблений профіль. За вимогою УЄФА, усі судді категорії ФІФА не можуть відкрити профілі у Фейсбук через можливе неправильне використання

Сподіваємось, що Груїч не виявиться вболівальником кіпрської Омонії.

Омонія - Ягеллонія, 23.07.2015, 19:00

Суддя (Ґетеборг-Шльонськ). Голландець з турецьким корінням Сердар Гозюбююк на міжнародній арені судив 22 матчі, де дав 14 пенальті (0.64 за гру), 87 жовтих (3.95 за гру) і 11 червоних (0.5 за гру) карток. Український глядач міг спостерігати за його діями на матчі Дачія-Чорноморець сезону 2013/14 та фіналі останньої Юніорської Ліги між Шахтарем та Челсі. З польськимим ж клубами він ще не зустрічався.

Ґетеборг - Шльонськ, 23.07.2015, 20:00

Матчі, від яких може залежати подальша доля польських клубів

Ви, напевне, зрозуміли, що то матчі, переможець яких зіграє з переможцем пари польського клубу. І якщо з двома клубами все зрозуміло - Лех/Сараєво зіграє з Базелем, а Шльонськ/Ґетеборг зіграє з портулаьським Белененсешом - то у парах Легія/Ботошані та Ягеллонія/Омонія будуть чекати ще й на результат інших матчів.

Младост (Чорногорія) - Кукес (Албанія), 23.07.2015, 21:30

Представляти Кукес на українському спортивному сайті - все одно що писати, в якому клубі розпочинав кар'єру Андрій Шевченко. Думаю, усі ще пам'ятають той епічний виліт донецького "Металурга" (а їх, до речі, було багато).

У цьому єврокубковому сезоні, щоправда, поки Кукесі програє команді, значно слабшій за той же Сараєво і тим паче донецький Металлург - чорногорській Младості. Щоправда, тільки 1:0, але гол той гостьовий, що Кукес аж ніяк не ставить у кращі умови. Все ще може статися, але думаю, що Младост має все-таки більше шансів на вихід.

Брондбю (Данія) - Берое (Болгарія), 23.07.2015, 20:00

Якщо Ягеллонії все-таки вдасться подолати Омонію та вийти, то її точно чекає суперник нічим не гірший за Омонію - Брондбю (ситуація тут точно така ж, як і в парі Младост-Кукес - тільки у ролі Кукеса Берое). Європейський досвід гри на найвищому рівні (саме тут грає Даніель Аггер) є далеко не в кожної команди серед представлених у кваліфікації ЛЄ (хіба що ще Тимощук у Кайраті, та пробачить мене скриншот). Берое від "сірої маси" команд на цій стадії нічим не відрізняється, але залишає за собою право створити сенсацію в Данії. Але я ставлю на Брондбю.

Тим часом я відлучаюсь саме на ці два єврокубкові для Польщі дні, тому рецензії матчу не буде, а огляд матчів та ймовірні перспективи у 3-му раунді вже у четвер ввечері.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов