Tribuna/Футбол/Блоги/Полонез/Домініканська республіка. «Легія» розгромила «Шльонськ»

Домініканська республіка. «Легія» розгромила «Шльонськ»

Ренесанс Фурмана, повний провал оборони «Шльонська» напередодні гри з «Гьотеборгом» та ймовірний фол Ніколіча на Піху - у рецензії Віктора Ковалевського

Блог — Полонез
Автор — PolakiUkrainiec Braćmi
20 июля 2015, 23:42

Ренесанс Фурмана, повний провал оборони "Шльонська" напередодні гри з "Гьотеборгом" та ймовірний фол Ніколіча на Піху - у рецензії Віктора Ковалевського

Захист "Шльонську" "застряг у текстурах"

А як інакше пояснити цілковите "зміщення" гравців відносно атакуючої ланки "Легії"? У другому таймі, щоправда, гравці все-таки вирівнялись щодо суперника, але Берешинський на 14-й та Ніколіч на 18-й пожаліли хазяїв, не влучивши у ворота. Тим не менш, на лівому фланзі вроцлав'яни залишали занадто багато простору.

Паздан був найслабшою ланкою оборони "Легії"

Так, завдяки ньому Вроцлав за 9 хвилин створив три моменти. І якщо в перший раз свою помилку виправив сам же Паздан, відібравши м"яш у Пайшао (19 хв), на 25-й м'яч від ноги того ж Пайшао влетів прямо до рук Куцьяку, то вже за три хвилини від ногли знов-таки Флавіо Пайшао після чергової помилки Паздана м'яч залетів до сітки воріт. При цьому "Легія" тотально домінувала на полі (60% володіння м'ячем на той момент при тому, що перевага у володінні - "візитна картка" вроцлавського клубу). Тож м'яч був скорше забитий не завдяки вдалій грі "Шльонська", а завдяки ряду помилок Паздана.

Бенефіс Домініка Фурмана

Почати варто з того, хто такий Домінік Фурман. Це вихованець "Легії", що з січня по грудень 2014-го захищав барви "Тулузи". За усю весну (821 хвилина) він може похвалитися хіба що двома жовтими картками. У цьому ж матчі його вперше можна було побачити, коли він заробив доситб-таки небезпечний штрафний уар, який сам і взявся виконувати.

Завдяки розумній тактичній побудові гравців "Легії" - мається на увазі те, що у стінку до п'ятьох гравців "Шльонську" стали і просто стояли ще й Прійовіч, Жиро і Йодловєц, а це завадило нормально Павелку (Маріушу Павелку, не Андрію з ФУФУ) слідкувати за м'ячем, - Домінік влучив у сітку. Павелек був безсилий.

Після розіграшу тим же Фурманом кутового, вже у другому таймі, головою щосили по воротах лупанув Йодловєц. Варто відзначити, що перші два голи варшав'ян були забиті після стандартів.

Третій гол, у якому також взяв участь Фурман, розпочався із моменту, де Ніколіч може фолить (а, може, й не фолить) на гравці "Шльонську" Роберті Піху. Арбітр (а разом з ним і польські коментатори) вирішили, що фолу все ж таки не було.

Після того м'яч підібрав Фурман, зробив із ним забіг і віддав його вже набігавшему туди тому ж-таки Ніколічу. Йому нічого не залишалося, як влучити в ціль.

Тож не дивно, що польські глядачі у голосуванні найбільшим "плюсом" матчу обрали саме півзахисника гостей.

Невдала "рука бога" Целебана і не тільки

Під час атаки цей захисник "Шльонська" (що він робив у чужому карному, не відомо, але залишимо то на його совісті) намагався прокинути собі рукою м'яч. То б нічого, але не виключаємо варіант, що у матчі з "Гетеборгом" він може так само вчинити і у власному карному. А то буде йой.

Вдруге Целебан засвітився у негативному значенні у середині другого тайму, коли залишався сам-на-сам із Ніколічем (двічі!) і двічі програвав боротьбу. Спочатку він все-таки виправив ситуацію, наздогнавши Ніколіча і вибивши м'яч на трибуни. Але в другій ситуації попітніти довелось вже Павелку.

Піх як єдиний позитив Шльонська у другому таймі

Один з лідерів вроцлавської команди, якого Тадеуш Павловскі зберігав задля гри проти шведів, був вимушений вийти на поле через безпомічність команди (адже Паздан після переви вийшов вже, певне, із деякими словами тренера в головіі помилок не робив). І єдиний гострий момент у другому таймі з боку хазяїв створив саме Роберт на 79й хвилині. При цьому, знов-таки не без допомоги захисників "Легії" (столичному клубу повезло, що "Ботошані" - не рівень "Шльонська").

Цілком логічний розгром на останніх хвилинах

Коли цілком стало зрозуміло, що граці "Шльонська" спроможні вже лише ходити по полю (а останні 10 хвилин вони цим і займалися), Ніколіч вирішив вийти у лідери списку бомбардирів і забити після вдалої подачі Кухарчика. Часу і сил бодай забити другий гол у хазяїв просто не залишалося.

 

Шльонськ Вроцлав - Легія Варшава 1:4 (1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4)

Голи: 1:0 - 28 Пайшао, 1:1 - 34 Фурман, 1:2 - 54 Йодловєц, 1:3 - 70 Ніколіч, 1:4 - 90 Ніколіч

Шльонськ: Павелек, Жєлінські, Целебан, Павелец, Парайба, Кокошка, Пайшао, Голота, Гецов (Білінські, 62), Островскі (Піх, 56), Кєлб (Бартковяк, 78). Г.т. - Тадеуш Павловскі

Легія: Куціак, Берешинські, Паздан, Жежьнічак, Бжискі, Фурман, Йодловєц, Масловскі (Кухарчик, 46), Жиро (Гільєрме, 78), Ніколіч (Сагановскі, 90), Прійовіч. Г.т. - Хеннінг Берг

Статистика матчу: