Tribuna/Футбол/Блоги/Полонез/Ксьондза не буде. Прев'ю 1-го туру Екстракласи

Ксьондза не буде. Прев'ю 1-го туру Екстракласи

Протистояння лідерів, повернення блекпульського поляка та селюки з українцем в складі - блоґ «Полонез» оцінює стан команд та прогнозує результати матчів

Блог — Полонез
Автор — PolakiUkrainiec Braćmi
17 июля 2015, 11:10
16

Протистояння лідерів, повернення блекпульського поляка та селюки з українцем в складі - блоґ "Полонез" оцінює стан команд та прогнозує результати матчів

Вісла Краків - Ґурнік Забже, 17.07.2015, 19:00 (тут і усюди час київський)

Як на диво, я запрезентував вам саме ці дві команди. Станом на #прямозараз

справи у обох клубів "не ахті", хоча у кожної команди є на що подивитися: у краків'ян це новачки Крівелларо (якого польський Трансфермаркт оцінює у цілий мільйон євро) та поляк Томаш Цивка, який за правилом фрі-трансферу повернувся на свою Батьківщину. З того самого Блекпула, про який всі рік тому так говорили. При цьому завершував сезон у оренді в Рочдейлі.

До того ж, кожна з команд зберегла своїх кращих нападників - це означає, що Брожек та Захара зможуть ще себе показати. Щоправда, кожна з команд позбавлена по одному балу за невиплату боргів 

Прогноз автора: нічия

Лехія Ґданськ - Краковія Краків, 17.07.2015, 21:30

Лехія - типовий "середняк з характером", причому цей характер має і найближчий молодий резерв - усі, хто слідкував за товариською грою приморців проти донецького "Шахтаря", у цьому впевнились. Краковія також входить до складу "середини" Екстракаласи, але все ж є трохи нижчою за класом, ніж Лехія. Із цікавих придбань - приморці підписали екс-гравця "Парми" 19-річного Лукаса Харасліна, у "Краковії" цікавих придбань не було, та й взагалі клуб відзначився найбільшою пасивністю у цьому міжсезонні.

Прогноз автора: мінімальна перемога Лехії

Рух Хожув - Ґурнік Ленчна, 18.07.2015, 16:30

Рух Хожув - команда-загадка, в якої провальний сезон чергується з успішним. Нагадаю, що позаминулого сезону Рух отримав бронзу і потрапив у єврокубки (де вилетів у плей-офф від харківського "Металіста"), а минулого сезону боровся а виживання і посів лише підсукове 14-те місце, ледве-ледве врятувавшись від вильоту (2 очки від зони, потім у групі на виліт трохи поліпшив ситуацію). При цьому варто також врахувати, що Ґурнік з Ленчної стабільно залишатиметься одним з основних кандидатів на виліт, а Рух матиме успішний сезон (за статистикою попередніх). 

Прогноз автора: мінімальна перемога Руху

Заґлембє Любін - Подбескідзе Бєльсько-Бяла, 18.07.2015, 19:00

Якщо ви думаєте, що я помилився, написавши "Любін" замість "Любліна", то ви помиляєтесь. У Любліні вже давно, на відміну від малого містечка Люблін, не бачили великого футболу (окрім хіба що товариських кубків - if you know what i mean). Двукратний чемпіон Польщі (останній раз - 2007-го року), що щойно повернувся з еліти, на даний момент розцінюється як один з кандидатів на виліт з чи не найменшими шансами покинути дивізіон. Цікавих придбань у жодної з команд немає, але варто зазначити, що Подбескідзе розпрощалось з 17-ма гравцями і на заміну їм придбало 15. Чи зіграються вже у першому ж матчі новачки команди, що минулого сезону зайняла 13-ту сходинку? Ось в чому питання.

Прогноз автора: нічия

Лех Познань - Погонь Щецин, 18.07.2015, 21:30

Навіть продавши Теодорчика до Динамо, Лех-таки зумів вибороти чемпіонство у Легії, випередивши її на один пункт. Придбання німецького Деніса Томалла з РБЛ - досить цікавий (якщо розглядати у плані заміни Теодорчику), адже зазвичай Лех танспортує нападників до Німеччини, а тут навпаки. Погонь минулого сезону зайняла останнє місце у "чемпіонській групі", і фактично є одним з середняків чемпіонату. Важливе завдання на міжсезоння - зберегти Такафумі Акагоші (був орендований з Уфи) клуб виконав, підписавши його через кінець контракту з Уфою. Тим часом Лех вже розпочав сезон перемогою у другому кваліваїнг-рануді ЛЧ над боснійським Сараєво (0:2).

Прогноз автора: перемога Леха

Корона Кельце - Ягеллонія Бялисток, 19.07.2015, 16:30

Ягеллонія минулого сезону видала один з кращих сезонів за останні роки і цілком справедливо пойшла до Ліги Європи, де переграла латвійську Круою (9:0 за сдм) і зіграла перший матч з кіпрською Омонією (0:0). Корону ж увесь минулий сезон лихоманило - восени навіть ходили чутки про банкрутство, а команда увесь початок минулого сезону впевнено сиділа на останній сходинці. У новий сезон команда піде з новим тренером - Марчіном Брошем, zякий свого часу вивів Пяст до Ліги Європи.

Прогноз автора: перемога Ягеллонії

Шльонськ Вроцлав - Легія Варшава, 19.07.2015, 19:00

Такі матчі треба дивитись. Зустрічі між цими командами зазвичай закінчуються декількома голами (3:4, 1:3 - поразки Шльонська, 1:1). У першому колі матч, що завершився з рахунком 4:3 у Варшаві, був одним із найвалідольніших в минулому сезоні. До того ж, обидва клуби грають у єврокубках: і якщо для Легії шлях щойно розпочався (перемога 1:0 над румунським Ботошані), то вроцлав'яни грають ще з 1-го раунду (4:1 за сдм над чорногорським Чельє, 0:0 проти шведського Гьотеборгу). Найдорожчим придбанням віце-чемпіонів став Міхал Паздан з Ягеллонії (700К€), Шльонськ так і не знайшов заміну Марко Паішао (прізвище Пайшао ви почуєте, бо в Шльонську є ще й Флавіо). Кого ми точно не побачимо в цьому матчі - це Павла Ксьондза, який ще все ж таки може приєднатись до клубу.

Прогноз автора: важко прогнозувати, але нічия

Пяст Ґлівіце - Термаліца Нечеча, 20.07.2015, 19:00

Термаліка представляє село Нечеча, у якій живе лиш 750 жителів, і дуже активно дивиться на український ринок: були чутки про захисника Олімпіка Міщенко, а конкретно - польський клуб вже представляє Володимир Коваль. Тим часом Пяст - типовий середняк, що лиш раз у новітній історії грав у єврокубках (про це ми вже згадували), що зайнв 11-те місце за підсумками сезону. Польькі експерти прогнозують все ж перемогу Пятса, але нічию виключати також не доводиться.

Прогноз автора: перемога Пяста

 

І наостанок - нова телевізійна заставка, що буде виходити на польські телеекрани перед кожним матчем Екстракласи.

Тільки мені здається, що я вже це десь бачив.

Приношу вибачення за відсутність інших оглядів, але занадто бракувало часу на цю писанину. Тож будем оцінювати команди вже за ходом турніру.

Усі роздуми авторські. Автор залишає за собою право на помилку. Навіть статистичну.

Лучшее в блогахБольше интересных постов