Tribuna/Биатлон/Блоги/Реальний біатлон/Срібло України в Різдвяній гонці: Підручний про події по той бік екрану

Срібло України в Різдвяній гонці: Підручний про події по той бік екрану

Що відбувається напередодні і після шоу та куди вивозять сніг з арени - читайте в новому дописі блогу Реальний біатлон

2 января 2020, 20:16
10
Срібло України в Різдвяній гонці: Підручний про події по той бік екрану

Від редакції Tribuna.com: це новий пост чемпіона світу Дмитра Підручного – в його блозі «Реальний біатлон» з’являються матеріали, які відкривають життя за лаштунками нашої збірної. Підписуйтесь, ставте плюси та задавайте нові питання про український біатлон.

***

28 грудня в Гельзенкірхені, Німеччина, відбувся щорічний World Team Challenge, більше відомий в Україні як Різдвяна гонка, де ми з Настею Меркушиною у підсумку здобули срібну нагороду.

Я вже дуже давно хотів спробувати себе в цій гонці, тому після минулого сезону чекав на запрошення. У вересні на Чемпіонаті Німеччини в Рупольдингу до тренера підходили організатори, розпитувались в нього, чи погоджуся я взяти участь, а в листопаді прийшло офіційне запрошення у федерацію, на яке я безсумнівно погодився.

На телеекранах видно лише результат всієї підготовки до цього шоу, а за лаштунками є безліч цікавих речей.

Організатори забезпечують повністю всю поїздку. Я був декілька днів вдома, тому летів в Дортмунд зі Львова. У аеропорті Дортмунда організатори зустрічають кожного спортсмена та завозять в готель, який знаходиться за 200 метрів від стадіону. Спортсмени можуть також брати рідних, якщо хочуть, тому багато хто так робить.

27 грудня ми прибули в Гельзенкірхен. Окрім нас з Настею, були ще троє представників нашої сервіс бригади та два тренери – Юрай Санітра і Олег Меркушин. Вечерю проводили на стадіоні, де можна було подивитися на нього зсередини, щоб зрозуміти, як будуть проходити змагання.

Наступного дня, 28 грудня, в першій половині дня спортсмени готуються до змагання – крос, легка розминка. Під час обіду за участі всіх спортсменів відбуваються загальні збори, на яких організатори розказують, як все має відбуватися по хвилинах, потім дають номери. В назначений час потрібно виїжджати на стадіон.

В кожної команди є своя BMW x5 з водієм, який завозить учасників до самого стадіону. Хоч від нього можна пройтись пішки, але організатори використовують машини, щоб  вболівальники не відволікали спортсменів на фото та автографи. Тренери і сервіс вирушають раніше, щоб все підготувати для спортсменів. На стадіоні для учасників є роздягалка з тренажерами для розминки, фуршетом та всіма зручностями.

Перед пристрілкою є 15 хвилин, щоб ознайомитися з трасою та звикнути до атмосфери такого великого шоу, адже на стадіоні 45 тисяч людей!

Після пристрілки – дуельна стрільба. Спочатку кваліфікація окремо у чоловіків та жінок, потім загальний фінал, який я виграв.

Перед початком гонки ще залишається декілька хвилин, щоб по потребі підкоректувати лижі чи стрільбу. Змагання ви вже самі могли бачити.

Між мас-стартом та гонкою переслідування було 15 хвилин, щоб трохи перепочити та відновити сили, а після – одразу нагородження.

Після нагородження було прощання з Лаурою.

Інтерв’ю по традиції брали тільки в переможців та в німецьких спортсменів, інші мали час перевдягнутися та подивитися на салюти.

О 21 годині на стадіоні в VIP-ложі відбувалася вечеря, на якій, окрім спортсменів, було багато людей, можливо це були спонсори або VIP-вболівальники. Наступного дня ми вирушили в Гохфільцен, де зараз проводимо підготовку до етапів Кубка світу.

Загалом гонка мені дуже сподобалася. Траса – складна, цікавий рельєф, є спуск зі складним поворотом, де падали декілька учасників. До речі, весь сніг був привезений і, наскільки мені відомо, наступного дня його зібрали і повезли в Обергоф для наступного етапу Кубка світу.