Tribuna/Футбол/Блоги/PAVLECHKO/Коноплянка - доброякісна «пухлина» збірної України!

Коноплянка - доброякісна «пухлина» збірної України!

Травма Євгена Коноплянки не дозволила йому потрапити в розширений список збірної України на товариські матчі перед ЄВРО-2021. Але чи був би викликаний гравець донецького «Шахтаря» Андрієм Шевченком у Головну команду країни, якщо б не пошкодження? Розглянемо...

Блог — PAVLECHKO
1 мая 2021, 01:25
Коноплянка - доброякісна «пухлина» збірної України!

Травма Євгена Коноплянки не дозволила йому потрапити в розширений список збірної України на товариські матчі перед ЄВРО-2021. Але чи був би викликаний гравець донецького «Шахтаря» Андрієм Шевченком у Головну команду країни, якщо б не пошкодження? Розглянемо три пункти і розберемося чи був би Коноплянка корисний в збірній.

1.     Статистика

Коноплянки, який часто відзначався результативними діями, вже немає досить давно, кажуть , що він так і залишився в «Дніпрі» , хоча був непоганий відрізок і в Іспанії. Статистика Коно в донецькому клубі змушує бажати кращого. Цього сезону  він провів 14 матчів на полі за «Шахтар»(8 матчів в УПЛ, 4 в ЛЄ, по 1-му в Кубку та Суперкубку України). Якщо додати хвилини ,які він провів ступивши на газон - вийде 4 неповні матчі. За ці 337 хвилин Євген ні разу не забив та не асистував партнеру. Якщо брати до уваги минули сезон - там все виглядає краще. За 30 матчів у всіх турнірах сезону 2019/20 Коноплянка відправив м’яч у сітку воріт суперників 5 разів і 3 рази допоміг забити партнеру по команді. До слова, в минулому сезоні вінгеру потрібно було 299 хвилин, щоб забити гол. Себе колишнього 70-ий номер гірників нагадав на зимових зборах, хоч грав не на своїй позиції. Тоді Коноплянка забив 4 голи та віддав 1 гольовий пас. Здавалось , Каштру ,нарешті, знайшов варіант , як використовувати футболіста на полі. Євген , навіть, з’явився у стартовому складі в 2-х  матчах УПЛ поспіль, але не виправдав надій наставника команди. Дальше появлявся на полі тільки після виходу на заміну.

Якщо дивитись на статистику – незрозуміло, чому Шевченко викликав гравця на березневі матчі відбору до ЧС-2022, хоч він і не зіграв жодного матчу.

2.     Конкуренція

Хто може стати альтернативою Коноплянки в збірній? Якщо зазирнути в заявку збірної на найближчі матчі, можна дізнатися , що на позицію лівого вінгера викликаний Олександр Зубков(Саме на цій позиції Шевченко використовує його найчастіше – в 5-ти матчах з 8-ми). Але питання в тому, чи зможе Зубков замінити Коно в збірній України? У чемпіонаті Угорщини Олександр зіграв 24 матчі, забив 5 голів та віддав 2 асисти, відмітився гольовим пасом в Лізі Чемпіонів та голом в кубку Угорщини. Чи може це нас вразити? – звісно, ні, але в Коноплянки немає і такого.  Зубков зіграв за збірну  8 матчі і віддав 1 результативний пас. Невпевнено, але йому потрібен час.

Колись, коли розмовляли про заміну Євгена Коноплянки в збірній, на думку спадав Іван Петряк. Ніхто і не сперечався , що він може впоратися з роллю Коноплянки в Головній команді країни. Зараз він, як і Зубков, виступає в Угорщині за «МОЛ Фехервар», і показує яскравий футбол. 40 матчів , 12 голів , 7 асистів у всіх турнірах. Найкращий сезон в кар’єрі Петряка. 127 хвилин на результативну дію. Але в збірній не закріпився та не викликається з 2018 року.

Кочергін – ще один гравець, який вистрілив цього сезону, але не був викликаний у збірну. Багато в кого це викликало обурення і ,можливо, вони пішли «бомбити» дірект Шевченка та висловлювати своє невдоволення. Факт є фактом, Кочергін грає добре і заслуговує на місце в розширеному списку збірної, але тренеру видно краще. Владислав зіграв 30 матчів в цьому сезоні, забив 8 м’ячів та віддав 3 гольові передачі.

Конкуренція в Коноплянки - серйозна. Молоді гравці, забивають та асистують більше , але в збірній Женя, чому? Скоріше всього Шевченко опирається на досвід Коноплянки. Зубков буде більше прогресувати з Євгеном, який йому щось порадить і поділиться досвідом, аніж з Петряком. З іншого боку, ми б могли побачити чудову боротьбу Зубкова, Петряка та Кочергіна за місце в складі, але ви собі просто уявіть, в який жах впадають суперники збірної України, коли в заявці на гру бачать прізвище «КОНОПЛЯНКА»

3.     Атмосфера в команді

Ні для кого не секрет, що Коноплянка один із найвеселіших гравців в українській збірній. В нього хороше почуття гумору, з ним ніхто не сумує. Якщо Женя в збірній – веселощі гарантовані. І це, можливо, один із факторів чому він досі в збірній. Це гравець, який керує атмосферою в команді. Шевченку важливо бачити таку людину в роздягальні.

Моя думка, що перебування Євгена Коноплянки в збірній йде їй на користь. Досвід і атмосфера в цьому випадку важливіші ніж статистика, але шкода , що збірна і Женя виграють від цього більше, ніж молоді гравці, які показали хорошу гру і опинилися за бортом.

Є ще версія, що Андрій Шевченко просто віддає боржом Коно за асист в матчі проти шведів на ЄВРО-2012, але це вже інша історія.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов