Tribuna/Футбол/Блоги/PAVLECHKO/«Маленький принц» львівського футболу

«Маленький принц» львівського футболу

Артур Карноза - український Андреа Пірло

Блог — PAVLECHKO
23 ноября 2020, 21:32
1
«Маленький принц» львівського футболу

Хлопець, якого Денис Мірошниченко назвав українським Андреа Пірло, зараз, навідміну від львівського клубу, виступає в УПЛ за «Минай». Але так, як у «Карпатах» не закріпився ні в одному з своїх наступних клубів. «Чорноморець» та СК «Дніпро-1» виявились не найкращим варіантом для  Артура Карнози. У лютому 2019 року Карноза перебрався у закарпатський «Минай», але і там він не є основним гравцем.

В «Карпати» Карноза прийшов у статусі вільного агента. 23-річний футболіст підписав контракт на 3 роки, клуб покладав на нього великі надії, навіть, запропонував йому 10-й номер у команді. На жаль, Артур приєднався до львівського клубу травмований і не зміг зіграти у перших восьми турах чемпіонату України.

Дебютувати вдалося у 9-му турі у матчі проти «Іллічівця», після виходу на заміну.           

На 60 хвилині матчу Карноза замінив Михайла Сергійчука. Повністю влитися в гру не вдалося, але потенціал було видно. В цьому матчі «Карпатам» вдалося виграти завдяки голу Грегора Балажица на 4-ій компенсованій хвилині матчу.

Вперше Карноза вийшов в основному складі проти київського «Динамо» у Кубку України. Відіграв 54 хвилини та був замінений. Львів’яни у тому матчі поступились 0:1.

У наступних матчах Карноза грав не багато, здебільшого виходив на заміну, не забивав і не віддавав результативних передач. Коли вдалося закріпитися в основі, Артуру посміхнулась травма. В матчі проти запорізького «Металургу» Карноза попросив заміну вже на 18-й хвилині матчу. Травма виявилась не важкою, в лазареті Артур просидів 2-а матчі та повернувся у стрій.

5-ть матчів поспіль Йовічевіч не довіряв Карнозі місце у стартовому складі, можливо, Артур був не готовий на всі 100%. За п’ять матчів гравець зіграв лише 102’ та не відзначився результативними діями. У матчі проти «Шахтаря» Карноза, вперше, за багато часу, потрапив у першу одинадцятку.

Донеччани були націлені вже в першому таймі закінчити гру - їм це майже вдалося. На 33’ зустрічі, після стандарту, Сергій Кривцов відправив м’яч у сітку, а на 37’ рахунок на табло став 2:0, Тейшейра завдав результативного удару. По перерві «Карпати» отримали право на штрафний удар біля воріт Андрія Пятова. До м’яча підійшов Артур Карноза і красивим обвідним ударом перекинув стінку та відправив мяч у ближній кут воріт. 2:1. Ось і перший, довгоочікуваний гол Артура за львівський клуб, та ще й який! Матч завершився 2:2. Крапку у поєдинку поставив Ігор Худобяк.

Це була остання гра сезону. Кажучи правду – не найвдаліший сезон для цього футболіста: травми, не стабільність, і тільки один забитий гол, але він додав впевненості Артуру в наступному футбольному році.

Гол у новому сезоні не змусив себе довго чекати, вже у 2-му турі проти команди «Сталь» з Кам’янського Карноза забив 11-метровий удар та приніс своїй команді першу перемогу у сезоні. Артур став залізним гравцем основи у сезоні 2015/16 і грав одну з ключових ролей у команді Йовічевіча.

У 4-му турі у матчі з одеським «Чорноморцем» Карноза вже на 5’ відкрив рахунок у матчі, забив знову зі штрафного у дальній кут воріт Боровика, вселив у команду впевненість, яка розгромила свого суперника, забивши 4-и голи, на які, одеська команда не змогла нічим відповісти.

Провальним для Карнози виявився матч проти «Дніпра» на «Дніпро-Арені». «Карпати» могли повести в рахунку забивши гол з пенальті в середині першого тайму. До м’яча підійшов 10-й номер львівської команди, але переграти Дениса Бойка не вдалося. В результаті «Карпати» програли 0:2 та поїхали додому з засмученими обличчями.

Після цього Карноза зробив затишшя, майже до кінця сезону. Але сів у засідку, щоб потім вистрілити.

Теплий квітневий день, до Львова приїхала «Олександрія», щоб зіграти з «Карпатами» у 21-му турі чемпіонату України. Коли оголошували склади команд, Карнози в основі львів’ян не було. Міні-пошкодження не дозволило йому зіграти у минулому турі проти «Зорі» і в цьому матчі тренер теж не довірив йому місце у стартовому складі.

Команди в’яло почали матч, перший тайм був безгольовий. Моменти можна було порахувати на пальцях однієї руки. А от в другій половині зустрічі почалась «жара». На 59’ на поле вийшов Артур Карноза, так мовити - джокер львівської команди.

Першими відкрили рахунок гості. Віталій Пономар відправив м’яч у сітку воріт суперника. Відповідь не заставила себе довго чекати і приголомшеним ударом з правої ноги Карноза поцілив у ближню дев’ятку. Спочатку навіть не повірив, що ця гармата залетіла. БЛИСКУЧИЙ ГОЛ!!!

Але не довго пісенька грала, і вже за 2 хвилини «Олександрія» знову повела у рахунку, Чорній забиває зі штрафного, не без допомоги рекошету.

 «Вибачте, але це мій день» - сказав Карноза, і видав ще один перфоменс. Штрафний на 90’ Артур змарнував, пробивши вище воріт, а ось штрафний на 90+5 залітає прямісінько в ту саму девятку. 2:2!!! І ще один диво-гол від Артура!! Коментатори, навіть, передали «привіт», тодішньому головному тренеру Збірної України, Михайлу Фоменку. Феноменальний матч у виконанні Карнози, тоді про нього говорили всі.

В останньому своєму матчі за «Карпати» Карноза відзначився ассистом на Дениса Мірошниченка проти «Говерли», тоді львівський клуб переміг 3:0,а Мірошниченко порівняв Артура з Андреа Пірло.

 Саме травма завадила Карнозі продовжувати кар’єру в «Карпатах», клуб та гравець розірвали контракт.

Нинішнім клубом Карнози є «Минай», але в поточному сезоні на поле він так і не вийшов.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов