Tribuna/Футбол/Блоги/PAVLECHKO/ЄВРОКУБКОВИЙ СЕЗОН «КАРПАТ» ТА ПЕРЕПОВНЕНІ ТРИБУНИ «УКРАЇНИ»

ЄВРОКУБКОВИЙ СЕЗОН «КАРПАТ» ТА ПЕРЕПОВНЕНІ ТРИБУНИ «УКРАЇНИ»

«Карпати» посіли 5-ту сходинку в УПЛ 2009/10 та відправилися у кваліфікацію ЛЄ

Блог — PAVLECHKO
7 сентября 2020, 20:52
7
ЄВРОКУБКОВИЙ СЕЗОН «КАРПАТ» ТА ПЕРЕПОВНЕНІ ТРИБУНИ «УКРАЇНИ»

Жеребкування звело львів’ян з КР «Рейк'явік».

  Перший матч відбувся в Ісландії, де «Карпати» розгромили свого суперника (0:3). За тиждень, у Львові підопічні Кононова забили ще 3 голи, але дозволили «Рейк'явіку» двічі відправити м’яч у свої ворота (3:2).

Суперником, у 3-му кваліфікаційному раунді ЛЄ , «Карпат» став «Зестафоні». Грузинський клуб приїхав до Львова, та мінімально поступився Левам. Єдиний гол у зустрічі забив Ігор Худоб‘як. У Грузію летіли, щоб не програти. «Зестафоні» ліз вперед ,щоб відігратися ,а львів’яни сушили гру. І тільки на 90+1 "Карпати забивають. Знову 0:1.

Йдемо у плей-оф.

Дальше Галатасарай .Всі вважали турків фаворитами. Головною зіркою турецької команди був Арда Туран. Команду тренував, легенда «Аякса» та «Мілана», Франк Райкард.

Перший матч відбувся в Стамбулі на «Алі Самі Йен»

Обидві команди почали матч спокійно та обережно, «Галатасарай» ,на правах господаря, йшов вперед, «Карпати» захищалися ,та вибігали в контр-атаки.

В середині зустрічі, після прострілу Дениса Кожанова, Кузнєцов переправляє м’яч у ворота суперника 0-1. Вже через 13 хвилин Сергій Зеньов подвоює рахунок, і змушує завмерти турецький стадіон.

0:2 на табло

Після перерви «Галатасарай» пішов відіграватися. На 56‘ Барош забиває 1:2. Після чого, львівський клуб мав декілька чудових нагод ,щоб забити, але не скористалися ними. Останні хвилини зустрічі обіцяли бути напруженими, турки атакували,українці відбивалися. Але на 86‘ ,той самий Барош зрівнює рахунок. Матч закінчився в нічию (2:2)

 

Все вирішиться у Львові.

 

"Не на життя, а на смерть" - так сказав  Олег Кононов після матчу на «Україні»

Підопічні Франка Райкарда приїхали до Львова за перемогою.

Переповнений стадіон та шалена підтримка львівських фанів. «Карпати» ,просто, не могли програти.

«Галатасарай» почав грати першим номером, але моментів не було ні в одної, ні в іншої команди. Перший тайм закінчився нулями на табло.

В середині другого тайму, нападник «Карпат» Кузнєцов ,бачить перед собою червону картку, за те що вдарив суперника ногою по обличчю. Потрібно було відбиватися від натиску турків. На 90+1 «Галатасарай» зміг дожати львівську команду, та відправити м’яч у сітку. Розпач та сум захопив стадіон.

Але, запам’ятайте, надія, завжди, помирає останньою.

«Карпати» розіграли м’яч у центрі поля, та пішли вперед. Після довгої передачі з глибини, м’яч доходить до Худоб‘яка, який прострілом знаходить Артема Федецького. 1:1!!!

Стадіон взривається криками та радістю. Команди помінялися місцями. Всі чекають фінального свистка. І ось він лунає, «Карпати» проходять в груповий етап Ліги Європи!!!

З поля пішли задоволені, та чекали на жеребкування.

 

  І ось день в якому вирішиться доля «Карпат» у Лізі Європи. І для львів’ян склалося все погано.

Можна сказати - «Група смерті» для львівської команди. Дортмундська Боруссія , Севілья та ПСЖ чекали «Карпати» у своїй групі, та не збиралися привітно їх зустрічати.

Перший тур повинні були грати з Боруссією, при своїх вболівальниках.

Німецький гранд ,всередині першого тайму вже вів у рахунку 0:2. У глядачів на стадіоні вже не було ніяких надій, навіть на забитий гол.

  Але Олег Голодюк ,на прикінці першого тайму , забиває гол та скорочує відставання у рахунку.  В другому таймі «Карпатам» не було що втрачати, та вони побігли відіграватися.

 Михайло Кополавець зрівнює рахунок, а згодом Денис Кожанов виводить львівський клуб вперед.

 Переповнений стадіон «Україна» радіє.

«Карпати» ,які були приречені ,зуміли вирватися вперед.  На жаль, музика грала не довго,  Вже на 87‘ Лукас Барріос зрівнює рахунок, а на 92-ій хвилині ,Маріо Гьотце вириває перемогу для німецької команди.

«Леви» показали зуби, показали ,що в них є характер. Не було людини ,яка  б не похвалила їх за цю гру, вони зробили все що могли, залишили всі сили на полі, але чуть-чуть не пощастило.

Цей матч почав програшну серію «Карпат» у Лізі Європи.

За два тижні, на черзі був матч з «ПСЖ», який львів’яни теж програли, пропустивши ,знову ж таки, два м’ячі до середини першого тайму. Але відповісти на взяття воріт не вдалося.

Знову поразка

У рамках 3-го туру ЛЄ , «Карпати» приймали «Севілью».  Матч не був видовищним на фінти та техніку футболістів. Більше всього виділялася гра в обороні обох команд. Львів’яни пропустили зі стандарту на 34 хвилині, і більше голів в матчі ми не побачили. 

Карпати знову програли в футбол....

Найбільше не хочеться згадувати про два наступні матчі «Карпат» у груповому етапі.  Зігравши матчі на виїзді, проти Севільї та Боруссії, львівський клуб програв з загальним рахунком 0:7.

0:4 в Іспанії та 0:3 в Німеччині.

До програшної серії, додалась ще й безгольова, яка складала 4 матчі.

Перервати ,ось ці, дві серії вдалося у наступному матчі.  «Карпати» приймали ,перший у групі, «ПСЖ» 15 грудня 2010 року. Сніжило. Знову повний стадіон, та шалена підтримка. 

Бажання не програти зашкалювало. 

Французи відкривають рахунок у матч, і здавалося, що все, знову поразка. Але Федецький зрівнює. Команди йдуть на перерву. Другий тайм виявився безгольовим, і матч закінчився в нічию.

«Карпати» беруть своє перше очко в групі, та посідають останнє місце. 

 

Як виявилося, це останній ,груповий, єврокубковий сезон львівських «Карпат» на даний момент.