Tribuna/Футбол/Блоги/Овертайм/Нова відкритість Павелка до ЗМІ – фейк. Він так і не дав жодного нормального інтерв’ю

Нова відкритість Павелка до ЗМІ – фейк. Він так і не дав жодного нормального інтерв’ю

Нічого не змінилось.

Блог — Овертайм
14 ноября 2021, 23:46
11
Нова відкритість Павелка до ЗМІ – фейк. Він так і не дав жодного нормального інтерв’ю

Нічого не змінилось.

На початку 2021-го року Tribuna.com робила матеріал, де пояснювала, наскільки закритий для преси президент УАФ Андрій Павелко. Якщо він і давав інтерв’ю, то тільки дружнім ЗМІ, які не ставили незручних питань. Наприклад, Олександру Денісову та «Великому футболу».

Здається, в УАФ зреагували. Після цього Павелко став частіше з’являтись в пресі, але не став більш відкритим. Вийшло дуже смішно. Спочатку президент УАФ дав інтерв’ю фешн-виданню про те, як змінив наш футбол. Його авторка – донька Олександра Денисова. А тепер прийшов в гості до Сергія Притули на радіо «НВ».

Все це не профільні спортивні видання, а автори інтерв’ю дуже далекі від українського футболу. Звичайно, гострих питань Павелку не ставили, а якщо й торкались гострих тем, то ніхто не ловив президента УАФ на суперечностях та не ставив додаткових питань, щоб розкрити тему. Не говорячи про те, хто самі автори інтерв’ю. Наприклад, Притула – амбасадор УАФ. Тобто не зовсім стороння людина для асоціації футболу.

Єдине виключення – спілкування з «Профутболом». Але то був коментар, а не велике інтерв’ю за хронометражем. В такий короткий проміжок часу неможливо розкрити жодну складну тему.

Ці інтерв’ю – привід для президента УАФ сказати, що начебто він готовий говорити і всі претензії до нього безпідставні. Але це не так. Нічого не змінилось з початку 2021-го. Павелко не відкривається, а тільки грає у відкритість, щоб замилити очі. Ці інтерв’ю – фейк, як полюбляє говорити сам Андрій Васильович.

І це легко показати на прикладі останнього спілкування Павелка з Притулою. Раніше Tribuna.com складала список з 60 гострих питань, на які всі хочуть почути відповіді від президента УАФ. Порівняйте з тоном та акцентами питань, які ставив Притула. Ми спеціально окремо розшифрували тільки питання ведучого «НВ»:

1. Наскільки логічно, виправдано і доцільно змінити головного тренера збірної України з футболу в розпал відбіркового циклу на чемпіонат світу?

2. Ви спілкуєтеся з Андрієм Миколайовичем Шевченком зараз?

3. Чи дійсно велися переговори з Сергієм Ребровим, і чому вибір пав саме на Петракова?

4. Як так трапилося, що хлопці з U-20, котрі виграли чемпіонат світу з футболу, залишилися поза європейськими клубами? Чи можна підозрювати, що їх просто не відпустили? Чи можливо для збірної, уже теперішньої основної команди України, було б краще, щоб хлопці прогресували в європейських клубах?

5. В разі не виходу з групи, навіть в плей-офф, чи будете ви вважати це провалом цього відбіркового циклу, якщо команда не вийде чи в такому разі кредит довіри Олександра Петракова буде підірвано, і  знову постане питання розгляду заміщення цієї посади іншою кандидатурою?

6. В мережі дуже часто можна побачити відгуки людей, які пишуть, як погано вони грають за наші гроші. Можете прокоментувати це?

7. Який плюс-мінус дохід в УАФ, і на що він іде, згадуючи, що це не державні гроші?

8. Що приблизно отримують обласні федерації з футболу та скільки іде на дитячий футбол?

9. Чи збирається відбутися якась така суттєва реформа в дитячому футболі?

10. Що зробити для того, щоб наші юні футболісти, які підростають, не тільки грали у футбол, а і не випадали з якихось процесів соціалізації?

11. Мені цікаво: у нас є при збірних якісь старші, які можуть пояснити що погано, а що ні? Чому не потрібно якісь речі, котрі є зрозумілими для тебе, виносити у публічну площину?

12. Чи є шанс колись ще побачити в системі українського футболу пана Собуцького?

13. УАФ пускає на самотік або якось контролюються-модеруються такі речі як неспортивна поведінка збірників?

14. Чи є зараз якісь підозри, чи розглядаються якісь окремо взяті матчі з наших ліг на профільному комітеті на предмет договірних матчів?

15. За чотири тури, сукупно вісім ігор, лише один забитий гол ледве-ледве. Тож в чому проблема й чого чекати далі за таких результатів?

16. Коли клубний футбол в Україні перестане бути іграшкою для олігархів та перетвориться у бізнес?

17. Наскільки може прижитися в українському футболі те, що зробив рівненський «Верес» з власними акціями клубу, а саме  –  дозволив продавати вболівальникам та інвестувати у розвиток клубу? Чи це радше виняток з правил?

Павелка майже не питали про гострі речі, а задавали вигідні йому теми для розмови, де він міг сказати, що хоче. Тобто розмова йшла на умовах президента УАФ. Він отримав зручний майданчик, щоб висловити потрібні йому тези й цьому ніхто не заважав. Найцікавіші відповіді ми зібрали в окремому пості. Але в них немає того, що всі б хотіли почути від Павелка вже багато років.

Це не інтерв’ю, а очевидний піар-захід. Зі ЗМІ, які здатні ставити гострі питання, Павелко з лютого так жодного разу і не спілкувався у великій розмові. Тому до тисячі днів відсутності нормального спілкування з журналістами, які були в лютому, можна додавати вже й майже весь 2021 рік.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты