Tribuna/Футбол/Блоги/Овертайм/Втрата очок з «Минаєм» – поразка Де Дзербі. Він невчасно відмовився від своєї гри

Втрата очок з «Минаєм» – поразка Де Дзербі. Він невчасно відмовився від своєї гри

Олександр Сажко - про втрату очок з «Минаєм».

Блог — Овертайм
29 августа 2021, 23:46
140
Втрата очок з «Минаєм» – поразка Де Дзербі. Він невчасно відмовився від своєї гри

Олександр Сажко – про нічию з «Минаєм».

Допоможіть знайти логіку в рішеннях Роберто Де Дзербі.

З агресивним у пресингу і досить потужним за рівнем виконавців «Монако», коли треба утримати результат, «Шахтар» намагався грати у свій футбол і ледве не пропустив за перший тайм 3-4 голи. Допомогла вдача та вдала гра Пятова, а потім випадковий рикошет в овертаймі. Тренер не хотів відмовлятись від своїх принципів та влаштував валідол для вболівальників.

З «Минаєм», який ледь здатен зв’язати 5-6 передач поспіль, Де Дзербі переходить на гру в 5 захисників та взагалі без вінгерів (5-3-1) у середині другого тайму та майже одразу пропускає гол у відповідь. Мабуть, тому що команда сама була в шоці від таких змін.

Замість того, щоб просто контролювати м’яч та спокійно догравати, «Шахтар» віддає його супернику, єдина зброя якого – закидання в штрафний майданчик. Чим більше їх буде, тим більше виникне небезпечних ситуацій, тому що в гірників ніхто не вміє грати головою. Але Де Дзербі приходить в голову ідея, що саме час зрадити своїм принципам та пограти на утримання і дати супернику частіше грати у свій примітивний футбол.

Не має значення, що «Шахтар» грав у меншості з 15-ї хвилини. Тому що йому не потрібно було атакувати в другому таймі, він вже вигравав. Потрібно було лише контролювати м’яч та не підпускати суперника до своєї штрафної.

Для цього не обов’язково використовувати всіх гравців, коли в тебе склад на дві голови кращий в роботі з м’ячем. Навіть можна не шукати варіанти для загострення попереду. Просто змусити вже і так втомлений «Минай» далі бігати за м’ячем.

Це ж якраз футбол Де Дзербі початку сезону – купа пасів та контролю та мінімум загострень. Він зараз був потрібен як ніколи, тому що треба було приспати гру.

Було досить багато негативних відгуків після критики Де Дзербі у вдалому за результатом матчі з «Монако». А зараз хоч вже можна критикувати? Тому що єдина відмінність в якості гри команди тоді та з «Минаєм» – це удача. Тоді вона була, а зараз ні.

Можливо для когось це виглядає не дуже красиво: що б Де Дзербі не зробив, тобі все не так. Але ні. Роберто не вистачало гнучкості, він був впертим. Можливо, саме матчі з «Монако» і дали йому зрозуміти, що треба змінюватись. Але поки що тренер так і не зрозумів, коли потрібно відійти від стилю, а коли стояти на своєму.

Одна справа змінюватись під «Монако», а зовсім інша – намагатись ставити автобуси під «Минай». Одну з найгірших, якщо не найгіршу, команду УПЛ. Не соромно?

Сподіваюсь, зараз ніхто не буде заперечувати, що ці очки втратив саме Де Дзербі.

Фото: «Шахтар»

Показать еще 140

Другие посты блога

Все посты