Tribuna/Футбол/Блоги/Овертайм/«Динамо» показало всім, хто фаворит сезону УПЛ

«Динамо» показало всім, хто фаворит сезону УПЛ

Олександр Сажко - про перемогу над «Зорею».

Блог — Овертайм
9 августа 2021, 08:35
91
«Динамо» показало всім, хто фаворит сезону УПЛ

Олександр Сажко – про перемогу киян над «Зорею».

Перед початком сезону автори Tribuna.com та інші авторитетні журналісти робили прогнози на УПЛ. Жоден (!) не поставив, що «Динамо» Мірчі Луческу зможе повторити успіх та знову виграти чемпіонат.

І це не важко зрозуміти. «Шахтар» підписав дуже перспективного та відомого в Європі тренера із Серії А, а згодом витратив під нього понад 40 мільйонів євро на нових гравців. У порівнянні із дуже скромною трансферною кампанією «Динамо» все це виглядало дуже потужно. Були великі очікування, які є й зараз. Мало що змінилось.

Але, здається, Мірчі Луческу навіть простіше працювати, коли його команду не вважають фаворитом. Ніхто поганого слова не скаже, якщо «Динамо» не зможе подолати на дистанції сезону жбурляючий в різні боки мільйонами «Шахтар». Ніякого тиску.

І поки «Шахтар» намагається вібрати нові ідеї Де Дзербі, страждаючи зі «Львовом» та «Олександрією», «Динамо» спокійно бере своє із набагато більш небезпечною «Зорею». Здається, команда не показала нічого видатного, але вміло використала свої шанси (знову стандарт) та контролювала агресивного суперника – перший дійсно небезпечний момент для хлопців Скрипника виник лише на 67-й хвилині.

Все впевнено та майже без емоцій, якось зовсім по-чемпіонськи. Ну, майже все. Все ж таки свій пенальті за рахунку 1:0 команда Луческу не забила та через декілька хвилин отримала 11-метровий вже у свої ворота. Але як раз для Сидорчука то звична історія. Головне, що навіть коли Фаворов йшов бити, була впевненість, що «Динамо» вдасться знов вийти вперед та перемогти. Героїзму не знадобилось – суперник і так не забив.

Схоже, що ми всі помилились на початку сезону. Цьому не було передумов, але якщо порівняти форму «Динамо» та «Шахтаря» прямо зараз, то вже важко вважати явним фаворитом УПЛ команду Де Дзербі. Можливо, щось зміниться пізніше – і футбол італійця запрацює. Було б дивно цього не чекати. Але станом на зараз треба визнати – фаворит змінився. «Динамо» довело це своєю впевненістю, спокоєм та порядком, яких не вистачає головному конкуренту.

І в Мірчі Луческу буде декілька переваг як мінімум на початку сезону, які треба використати саме зараз – потім вони можуть просто зникнути. Від банального, що він краще знайомий з українським футболом. До того, що румун має максимальний кредит довіри в «Динамо» після своїх успіхів. Він може спокійно експериментувати й шукати нові рішення без тиску.

Луческу може побажати зіграти спаринг з «Інтером» замість матчу чемпіонату та продавити таке контроверсійне рішення в УПЛ – і майже не зловити за це хейту. Хоч і дуже дивно, коли для ліги спаринг клубу важливіший за календарний тур. Може випускати Гармаша в нападі, коли клуб купує влітку трьох нападників. І ніхто слова поганого не скаже. Тому що заслужив.

В Де Дзербі протилежна ситуація. Від нього дуже багато очікувань, але свій кредит довіри він ще не заробив. Кожне рішення буде піддаватись сумніву. Такі поразки, як з «Олександрією», не допомагають. Але набагато важче італійцю стане, якщо він не зможе потрапити в груповий етап Ліги чемпіонів. Що дуже реально.

Все це не означає, що в кінці сезону «Динамо» обов’язково стане переможцем. Але зараз, коли «Шахтар» несподівано загальмував на самому початку, Луческу значно додає впевненості своїй команді, навіть коли його немає з нею на лавці, як сьогодні. Знову не варто було сумніватись в його роботі?

Фото: Tribuna.com\Виталий Витлео

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов
Показать еще 91

Другие посты блога

Все посты