Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Щасливе число «13»

Щасливе число «13»

Символічна збірна тих, хто в минулому сезоні запалював з 13-им номером на спині

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
9 июня 2018, 21:24
34
Щасливе число «13»

Символічна збірна тих, хто в минулому сезоні запалював з 13-им номером на спині

Якщо чесно, я не планував створювати цей пост сьогодні. Але безжальна алергія на липу(не ту, про яку ви могли подумати, одна її пісня є в моєму плейлісті :)) та тополю внесла корективи у мої плани піти з друзями в парк і посмажити там шашликів. Чомусь відразу згадалось число "13", яке дало мені ідею для цієї підбірки. Отож, почнемо!

Тактика

Я оберу свою стару перевірену схему 3 - 4 - 3 з ромбом у ценрі поля. Універсалізм багатьох гравців дає цій схемі змогу переформатуватись в 3 - 5 - 2, 3 - 4 - 3 з класичною лінією півзахисту, перейти на схему з чотирма захисниками(при потребі навіть з п"ятьма) - коротше кажучи, команда готова до будь-яких змін. 

Що ж, перейдемо до гравців.

 

Воротар

Ян Облак("Атлетіко Мадрид", Словенія)

49 матчів, 28 пропущених голів, 29 кліншитів

Облак за статистикою - найкращий голкіпер Європи прямо зараз. Тер Штеген, хоч і провів хороший сезон, має гірші статистичні показники. Тому місце у воротах я віддам Яну.

 

Лівий центральний захисник

Алессіо Романьйолі("Мілан", Італія)

42 матчі, голи, ассист

На початку сезону Алессіо, як і весь "Мілан", виглядав так собі. Він привозив голи в матчах з "Ювентусом", "Інтером", "Ромою" та кількома андердогами. З приходом Гаттузо все змінилось. Романьйолі став стовпом оборони россонері, перестав допускатися катастрофічних помилок в обороні, а також забив кілька важливих голів. А трансферна вартість захисника підскочила до 40 мільйонів євро.

 

Центральний захисник

Маттіа Кальдара("Аталанта", Італія)

34 матчі, голи, 4 ассисти

Кальдара прекрасно проявив себе в сезоні 2016 - 2017, тож "Ювентус" швидко зорієнтувався та викупив Маттіа за 19 мільйонів євро і віддав його в оренду клубу з Бергамо до кінця сезону 2017 - 2018. Кальдара за цей час остаточно закріпився у статусі одного з найкращих оборонців Серії А, дебютувавши за збірну Італії. Здається, заміна Барцальї готова.

 

Правий центральний захисник

Карлос Сальседо("Айнтрахт", Мексика)

28 матчів, голів, ассистів

На протязі сезону Карлосу неодноразово дошкуляли травми, тому він зіграв лише 28 матчів. Незважаючи на це, його вклад в успіх команди важко переоцінити. Без Сальседо в складі "Айнтрахт" програв на 25% більше матчів, ніж тоді, коли Карлос перебував в основі. Мексиканець є дуже швидким і чіпким захисником, в нього є хороші фізичні дані. Завдяки міцній обороні, яка витримала натиск "Баварії", "Айнтрахт" зміг здобути перемогу в Кубку Німеччини.

 

Опорний півзахисник

Джефф Хендрік("Бьорнлі", Ірландія)

36 матчів, голи, ассисти

Хендрік - класичний руйнівник, який чимось нагадує Каземіро - оборонну роботу виконує прекрасно, а якщо забиває, то робить це красиво. На протязі сезону пара Хендрік - Дефур демонструвала неабияку стабільність. Маючи за спиною партнера в обличчі Джеффа, Стівен не боявся підключатись до атак та приносити там велику користь. Хендрік допоміг "Бьорнлі" вперше в історії потрапити до Ліги Європи. Чудова можливість перевірити його навички на міжнародному рівні)))

 

Лівий центральний півзахисник

Юнус Санкаре("Бордо", Сенегал)

33 матчі, 10 голів, 1 ассист

Санкаре є демо-версією Яя Туре - потужний опорник, який має досвід гри в обороні, при цьому не забуваючи про атаку. Тільки якщо Туре є трохи лінивим, то про Санкаре цього не скажеш - Юнус покриває дуже велику частину поля та є найкращим у "Бордо" за кількістю відборів м'яча. А його походи на весь захист суперника чимось нагадують рейди Погба часів "Ювентуса".

 

Правий центральний півзахисник

Ельє Скірі("Монпельє", Туніс)

35 матчів, голи, 1 ассист

В цьому сезоні Скірі став ключовою фігурою в центрі поля "Монпельє", та доріс до статусу віце-капітана. Якщо говорити про манеру гри, то Ельє - точна копія Фабіньйо - майже однакові фізичні дані, однакові позиції на полі(опорник, який може зіграти правого вінгбека), класний відбір м'яча, грамотний вибір позиції, культура пасу - все, що потрібно сучасному опорнику. А ще Скірі став однією з ключових фігур у збірній Тунісу, за якою можна буде поспостерігати на Чемпіонаті Світу в Росії.

 

Центральний атакувальний півзахисник

Паскаль Гросс("Брайтон", Німеччина)

39 матчів, голів, ассистів

Однозначно найкращий трансфер в історії "Брайтона". Паскаля купили в "Інгольштадта" за смішні 400 тисяч євро. За сезон в АПЛ він перетворився на "Де Брюйне для бідних", діючи на позиції центрального атакувального півзахисника з креном вправо. Гросс вміє регулювати темп гри, володіє чудовим пасом та баченням поля, часто відкривається між лініями. Якщо вірити чуткам, "Тоттенхем" готовий викласти за німця 35 мільйонів євро. Як думаєте, вистрілить?

 

Лівий нападник

Ларс Штіндль("Боруссія Менхенгладбах", Німеччина)

34 матчі, голів, ассистів

Причина не найкращої статистики Штіндля тільки одна - Штіндль є командним гравцем, який часто опускається нижче і сам розганяє атаки. Він здатен створити в атаці "керований хаос", збиваючи з пантелику захист суперника чудовими переміщеннями, вивільняючи зони для партнерів. На жаль, взимку "Боруссія" пережила круте піке, з якого не змогла вибратись. Всі зусилля Штіндля перекреслювали розриви між опорною зоною та обороною, що призводило до пропущених голів. А сам Ларс в кінці сезону отримав травму, через що пропустить ЧС. Шкода... Такий гравець міг би підсилити гру Німеччини з лави запасних.

 

Правий нападник

Іла Бебу("Ганновер", Того)

36 матчів, голів, ассисти

Це перший сезон Бебу на рівні Бундесліги. Спочатку Бебу не міг знайти себе на полі, граючи на всьому правому фланзі, а деколи навіть центрального нападника. Ближче до зими стало зрозуміло, що тоголезець найкраще відчває себе на праому крилі атаки. Відтоді Бебу стабільно відзначається результативними діями. Атлет з гравця прекрасний - найсильнішими його сторонами є швидкість та фізична сила. Якщо попрацювати над технікою, то в перспективі ми можемо отримати вінгера топ-рівня.

 

Центральний нападник

Лукас Аларіо("Баєр 04", Аргентина)

27 матчів, 10 голів, ассистів

Аларіо - чудовий різносторонній нападник типу Ікарді та Лаутаро Мартінеса. Швидкість, гра головою, фізична сила, гольове чуття, вміння підігрувати партнерам - найкращі якості, які може вмістити в собі нападник. Все це є у Аларіо, який у своєму дебютному сезоні в Бундеслізі відзначався результативними діями у 60% зіграних матчів. Сподіваюся, він досягне ще більших успіхів.

Так зрозуміліше)))

У цю символічну збірну потрапили лише ті "13-ки", які зіграли більше 25 матчів в цьому сезоні. Тому сюди не потрапив Рафаель Геррейру та інші.

А кого б включили у цей склад ви?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты