Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Оновлений логотип коломийського «Покуття»

Оновлений логотип коломийського «Покуття»

Цей пост буде незвичайним, оскільки в ньому представлена оновлена емблема рідного для мене клубу. Проте цей факт тільки додав мені мотивації зробити її достойно)))

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
15 мая 2018, 20:41
43
Оновлений логотип коломийського «Покуття»

Цей пост буде незвичайним, оскільки в ньому представлена оновлена емблема рідного для мене клубу. Проте цей факт тільки додав мені мотивації зробити її достойно)))

Як ви вже здогадались, я з Коломиї, тож трохи відрекомендую вам це місто. Коломия розташована в передгір'ї Карпат і налічує 65000 мешканців, є одним з настаріших та найкрасивіших міст Західної України. Тут є багато визначних місць, але найвідомішими є міська ратуша та унікальний у своєму роді музей писанки.

Коломия має свій футбольний клуб - "Покуття". Наразі клуб виступає у Чемпіонаті України з футболу серед аматорів і розташовується на 5-ій сходинці в Першій Групі, зберігаючи хороші шанси на раунд плей-оф.

Одного разу я змусив себе встати зі зручного крісла і піти на матч. Відтоді я не пропускаю домашніх матчів клубу з неповажних причин. Якщо чесно, я ловлю кайф на стадіоні, і не тільки від гри(у весняній частині команду не зупинити). Відвідуваність на стадіоні приємно вражає. 2000 - 2500 глядачів на домашніх матчах для такого міста, як Коломия - прекрасний результат. Звісно, нервують залишки насіння на стадіоні. Але в цілому там атмосфера чудова. Ультрас клубу(якщо так можна назвати невелику групу людей) регулярно приносять барабан і заводять команду піснями і кричалками в такт з барабаном. І до цього дійства приєднується весь стадіон. Круто ж, чорт візьми! Ви можете подумати, що тут такого, таке можна зустріти на будь-якому матчі УПЛ. Але, на жаль, таких матчів стає все менше, відвідуваність б'є антирекорди, деякі клуби приписують собі по тисячі(або і більше) вболівальників. І коли розумію, що в такому невеликому місті відвідуваність тільки росте і я є її частиною - на душі стає дуже приємно)))

В "Покуття" є фундамент для подальшого росту, а саме - фінансова стабільність, наявність кількох спонсорів, власні вихованці, що складають кістяк клубу, підтримка фанів і так далі. Керівництво клубу зробило дуже мудрий крок, створивши "Покуття-2". У той час, як головна команда "Покуття" віддає всі сили в матчах Чемпіонату України серед аматорів, "Покуття-2" виступає в Чемпіонаті Івано-Франківської області. Заявка "Покуття-2" складається з гравців молодіжного складу, що дає можливість тренерському штабу спостерігати за прогресом своєї молоді, та підсилювати нею основну команду.

Ось як виглядає теперішня емблема клубу:

Так, емблема не виглядає жахливо. Я б навіть сказав, що ця емблема досить непогана. Але окремі її частини є несиметричними, композиція орла не вписується в лого, а кліпартний м'яч - то кліпартний мяч. Якщо дизайнери хотіли брати приклад з лого Тоттенхема, то вийшло в них, відверто, не дуже.

Перед мною постало завдання - спростити емблему. От що вийшло:

Вся композиція була побудована навколо ромбоподібної фігури. У верхній частині розташована назва клубу, у нижній - чудовий стилізований орел. Внутрішня рамка була додана для того, щоб надати емблемі виразності. Все просто.

Єдине, з чим я не міг визначитись - що стилізувати на верхівці емблеми. В Коломиї була чудова фортеця, поки місто не знищили монголо-татари. Головна башта знайшла себе на першій емблемі.

З іншого боку, на верхівці теперішньої емблеми стилізовано гори. Гори також добре виглядають, до того ж, Коломия, як уже згадувалось, знаходиться в передгір'ї Карпат. Результат можна побачити на другій емблемі.

Після тривалих роздумів я зрештою визначився з найкращим варіантом. Гори виглядатимуть природніше за фортецю, адже вони є завжди, а фортецю давно спалили монголо-татари...

Як ви вважаєте, яку стилізацію доцільніше використати в емблемі? Що зробить логотип неповторним?)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты