Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Як могла б виглядати емблема «ФК Кобра»?

Як могла б виглядати емблема «ФК Кобра»?

Вчора стало відомо, що харківський «Геліос» з наступного сезону може змінити назву і буде виступати як «ФК Кобра». Я вирішив пофантазувати, і з нуля створити емблему для цього клубу.

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
7 мая 2018, 21:00
29
Як могла б виглядати емблема «ФК Кобра»?

Вчора стало відомо, що харківський "Геліос" з наступного сезону може змінити назву і буде виступати як "ФК Кобра". Я вирішив пофантазувати, і з нуля створити емблему для цього клубу.

Перш за все, хочу зауважити, що ідея зі статусами чудово прижилася - користувачі відреагували на мій приблизний ескіз, яким би кривеньким він не був, досить позитивно(відсутність хейту для мене уже є позитивом), тому я вирішив допрацювати його, перетворивши в повноцінну емблему.

 

Що бралось до уваги?

Я відкинув всі історичні нюанси далеко вбік, оскільки можливий прихід нових власників може поставити на них хрест. Тому основний акцент в емблемі було зроблено не на минулому, а на теперішньому - на назві "Кобра".

 

Результат

Основна відмінність кобри від інших змій - капішон, який вона розкриває, готуючись до нападу або відганяючи ворога. Ця особливість дуже допомогла у виборі приблизної форми емблеми. Основний акцент в ній зроблено на геометрії. Лого виконане в лаконічному стилі, без зайвих деталей та скруглень.

Голова кобри стилізована у трикутнику, який я перетворив у шестикутник. Не секрет, що всі змії(в тому числі і кобра) вміють дуже широко відкривати рот, коли нападають або кусають. Тому я розділив голову на дві частини(очі з областю мозку та ротова порожнина) та додав ікла. Виглядає грізно). Декому голова може нагадати Зорро або ж Черепашок Ніндзя. В такому випадку скажу, що поєднання кобри та супергероя - дуже гримуча суміш, яку мало що переможе)). Будемо бажати цього ж перейменованому "ФК Кобра".

По центру емблеми стилізоване серце, що зображає неабияку живучість кобр. Наприклад, якщо хтось уб'є кобру, то серце змії буде продовжувати битись ще впродовж декількох хвилин після смерті. В цьому є месседж і для клубу - жити, незважаючи на труднощі, що зараз особливо актуально для українського футболу.

Під назвою "Кобра" стилізована ще одна пара ікл, а точніше - весь рот кобри(між написами "Кобра" та "2002"). Додатковий рот ще раз наголошує на грізності на небезпечності кобри, її здатності перемагати.

Як ви вважаєте, чи змогла б ця емблема прижитись у футбольному клубі "Кобра"?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты