Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол over 360/Хто потрапить до ТОП-6 в Українській Прем'єр-Лізі?

Хто потрапить до ТОП-6 в Українській Прем'єр-Лізі?

До закінчення першої частини чемпіонату залишилося всього 3 тури. Деякі команди вже гарантували собі участь у ТОП-6, а інші позбулися навіть теоретичних шансів потрапити до списку найкращих. Сьогодні спробуємо спрогнозувати шанси команд на успіх.

Блог — Футбол over 360
Автор — Andrewbors
8 января 2018, 21:05
8
Хто потрапить до ТОП-6 в Українській Прем'єр-Лізі?

До початку 20-го туру залишається дуже багато часу. Зокрема, клуби УПЛ мають можливість підсилитися новими гравцями та визначитися, як їх задіювати. Крім того, ніхто не застрахований від кадрових втрат, тому цей прогноз не буде точним. Але ми обов'язково підкоректуємо його через місяць. Отже, ми починаємо!

 

З ким усе зрозуміло?

Уже гарантували місце в ТОП-6 гранди - "Шахтар" та "Динамо". Цілком прогнозовано, враховуючи провалля між ними і рештою клубів УПЛ.

Навіть теоретичні шанси на ТОП-6 втратили "Сталь" та "Карпати". У випадку зі "Сталлю" обійдемося без коментарів, оскільки причини її провалу всім відомі. А от на "Карпати" перед початком сезону покладали великі надії, наприклад, боротьбу за 3-тє місце, проте тотальні помилки керівництва, провал "іспанського вектору розвитку" та зняття чергових очок через борги перед своїм екс-футболістом Сергієм Гудимою опустили львів'ян на дно турнірної таблиці.

 

Мають теоретичні шанси:

10-те місце: "Чорноморець", 17 очок;

Календар: "Шахтар"(В), "Карпати"(Д), "Ворскла"(В);

Шанси: 1%;

Відрив від 6-го місця складає 8(!!!) очок(я не враховуватиму скандальних матчів "Маріуполь" - "Динамо", оскільки суд у Лозанні ще не прийняв остаточного рішення, і "Карпати" - "Олімпік", який можуть дограти з яким-завгодно рахунком). Імовірні виграші "Маріуполя" та "Олімпіка" позбавлять одеситів будь-яких шансів на ТОП-6. Крім того, команду залишив головний тренер Олег Дулуб, а це зробило завдання нереальним, тим більше з таким тяжким календарем.

 

9-те місце: "Зірка", 18 очок;

Календар: "Маріуполь"(Д), "Шахтар"(В), "Олександрія"(Д);

Шанси: 2%;

Будемо відвертими, команду Романа Монарьова у ТОП-6 чекати не варто. Календар дуже тяжкий навіть попри 2 домашніх матчі проти середняків ліги, а 7 очок до 6-го місця сьогоднішня "Зірка" відіграти не в змозі. Чудова нагода дати перспективним власним вихованцям розкритися по повній в другій частині чемпіонату!

 

8-те місце: "Олександрія", 19 очок;

Календар: "Сталь"(В), "Маріуполь"(Д)"Зірка"(В);

Шанси: 20%;

 

Шанси в "Олександрії" є, враховуючи доволі прохідний календар. В клубі є багато досвідчених виконавців і тренер, який може робити дива. Але в диво не віриться, оскільки на виїзді команда здобула лише одну перемогу(але яку, над чемпіоном!!!). Будь-який інший результат, крім трьох перемог, "Олександрію" не влаштує, тому команда буде битися до кінця. Але на фініші їй все-таки забракне кількох залікових балів.

 

Реальні претенденти:

7-те місце: "Маріуполь", 23 очки;

Календар: "Зірка"(В), "Олександрія"(В)"Олімпік"(Д), матч з "Динамо", доля якого вирішується у Лозанні;

Шанси: 60%;

 

"Маріуполь" виглядає впевненим претендентом на ТОП-6 з декількох причин. По-перше, команда знайшла свою гру і останні кілька матчів провела досить впевнено, а у матчі з "Ворсклою" як мінімум не заслуговувала на поразку. По-друге, у "Маріуполя" сильний та зіграний склад, який демонструє швидкісний і привабливий футбол, до того ж, за словами Олександра Бабича, кадрових проблем в команді не буде. По-третє, календар, хоч і "зубастий", сприяє максимальному набору очок. Чекаємо Лігу Європи на найатмосфернішому стадіоні України!!!

 

6-те місце: "Олімпік", 25 очок;

Календар: "Динамо"(В), "Сталь"(Д)"Маріуполь"(В), недограний матч з "Карпатами"(В);

Шанси: 40%;

 

Серед усіх реальних претендентів на єврокубкові місця саме "Олімпіку" доведеться прикласти нереальних зусиль. Востаннє донеччани вигравали ще у жовтні минулого року. Команду покинули багато лідерів: Богданов, Шабанов, Шестаков, Лук'янчук, Очігава, Прийомов та Поступаленко. Перед клубом кожні 6 місяців стоїть завдання зібрати команду з нуля. І у найкращого тренера УПЛ Романа Санжара кожного разу вдавалося зробити це. Вдасться і зараз, але чи вистачить для цього всього 4 матчі? Побачимо...

 

5-те місце: "Верес", 26 очок;

Календар: "Ворскла"(В), "Динамо"(Д)"Сталь"(В);

Шанси: 50%;

 

Дебютант Прем'єр-Ліги має шанс довести, що заслуговує місце в ТОП-6. Для цього є хороші передумови: збереження у своєму складі основних гравців, зокрема найкращої оборони чемпіонату, та активна трансферна політика(ведуться переговори з 5-ма гравцями). Питання виникають через дивне рішення керівництва змінити тренера: Юрій Вірт, який підняв команду в ТОП українського футболу(з 4-го туру команда не випадала з ТОП-6) був замінений на білоруса Юрія Свіркова, який в минулому працював з третьосортними клубами, не здобувши за свою тренерську кар'єру жодного трофею. Такий поворот подій може вилізти боком, враховуючи складний календар. Свіркову необхідно показати, що ми його серйозно недооцінюємо і залишити клуб в ТОП-6.

 

4-те місце: "Зоря", 27 очок;

Календар: "Карпати"(В), "Ворскла"(Д)"Динамо"(В);

Шанси: 70%;

 

В минулому турі "Зоря", обігравши "Шахтар", досягнула найвищого для себе місця в цьому сезоні, зайнявши 4-те місце. Цілком імовірно, що набагато нижче луганчани не опустяться. Формально цієї зими "Зоря" ослабла на третину, але основа команди збереглася, а втрати не такі суттєві(Шевченко, Пилявський та Калитвинцев основними не були). На заміну Гречишкіну вже придбаний хороший опорник Ондуа, а на місці Сухоцького буде грати молодий Михайличенко, який прекрасно проявив себе в "Сталі". Команда вилетіла з Ліги Європи, отже навантаження на гравців будуть меншими. Якщо "Зоря" покаже все, на що здатна, то збереження місця в ТОП-6 не буде чимось надважким, незважаючи на складний календар. А під керівництвом такого тренера, як Юрій Вернидуб, клуб зобов'язаний брати бронзові медалі чемпіонату.

 

3-те місце: "Ворскла", 31 очко;

Календар: "Верес"(Д), "Зоря"(В)"Чорноморець"(Д);

Шанси: 85%;

 

Місце "Ворскли" в ТОП-6 майже гарантовано. Команда показує якісний та надійний футбол, маючи зіграний склад та чудового тренера. Полтавчанам поки що вдається зберегти сильних гравців, зокрема Ребенка, Коломойця, Пердуту та Матвієнка, якого "Шахтар" не став повертати з оренди. Це дає підстави розраховувати як мінімум на 4 очки в останніх турах першої частини чемпіонату.

 

Другие посты блога

Щасливе число «13»
9 июня 2018, 21:24
34
УПЛ «подорожчала»!
12 января 2018, 20:35
14
Все посты