Tribuna/Футбол/Блоги/Аналітика як стиль життя/«Вольфсбург» здивував усіх розгромом «Байєра». Розбираємо чому

«Вольфсбург» здивував усіх розгромом «Байєра». Розбираємо чому

Допомогла якісна тактична та фізична підготовка

Автор — Андрій Смик
27 мая 2020, 17:12
6
«Вольфсбург» здивував усіх розгромом «Байєра». Розбираємо чому

Вовки підходили до матчу цілковити андердогами, але повністю переграли "Байєр" на футбольному полі та, насамперед, тренерскій лаві.

Превью

"Байєр" був цілковитим фаворитом, адже з останніх 11 матчів фармацевти виграли 9. Вихід з карантину став особливо вдалим, спершу розгромили "Вердер" (1-4), а потім переграли "Гладбах" (1-3). В обидвох випадках переважали суперників як і у контролі м'яча та простору, так і у реалізації. Застосовували дуже гнучкі 3-4-3 та 4-2-3-1 (з Хавертцом на вістрі). Найдорожчий німець оформив по дублю у кожному з матчів, тож від нього очікували яскравого виступу і в прийдешньому поєдинку. Перемагали не без проблем, бо допускали надто багато фолів навколо своєї штрафної. Для фармацевтів зараз будь-який матч надважливий тому, що йде дуже запекла боротьба за зону ЛЧ між ними, "Лейпцигом" та "Боруссією М".

"Вольфсбург" настільки вдалими результатами похизуватися не міг, адже видав досить проблемний старт після карантину. Заважали травми та дискваліфікації отримані у минулих матчах. Лише завдяки пізньому голу був обіграний "Аугсбург" (1-2), а ставка на двох важких форвардів (Вегхорста та Гінчека) не зіграла у минулому турі поступились "Боруссії Д" (0-2). У обох матчах грали дуже широко, застосовуючи ті ж самі 4-2-3-1 та 4-4-2. Мали очевидний перевіс на правий фланг, за який звично високо відповідав Мбабу. Для прикладу, ось його усереднена позиція в поєдинку проти "Аугсбурга".

Переходимо до матчу

Протягом перших хвилин поєдинку "Байєр" повністю контролював хід гри. Виборювали кутовий за кутовим, але ніякого зиску з них не отримували. При білд-апі фармацевти застосовували 4-3-3, проте вони дуже сильно затягували із переходом з оборони в атаку. Тут потрібно віддати належне "Вольфсбургу", адже саме завдяки компактній формації 4-4-2 оборона вовків виглядала дуже надійно. Стало зрозуміло, що Олівер Гласнер прагнув насамперед обережності біля своїх воріт. Через це підопічні Петера Боша ввиглядали дуже розгублено у фінальній третині. Перший момент вони створили лише на 38 хвилині, коли м'яч другим темпом доставили в штрафну, а там головою в чужі ворота вистрілював Хавертц, який був майже не помітний протягом усього матчу.

"Вольфсбург" був повністю сильнішим не тільки у тактичному плані, а й у фізичному. Зверніть увагу на статистику, вовки контролювали м'яч лише 30% ігрового часу. Не секрет, що без круглого грати набагато важче, ніж з ним. Незважаючи на це, "Вольсбург" застосовував високий пресинг не залежно від рахунку. Перевага у фізиці та неодноразові помилки гравців "Байєра" при позиційній обороні конвертувалась у голи зі стандартів. Після чудових подач Максиміліана Арнольда (про нього поговоримо трохи пізніше) двічі забив Понграчіч, а між цими голами сам ассистент відзначився голом зі штрафного.

У кожній з команд можна виділити свого MVP. У "Байєру" це, без сумніву, Градецкі. Хоч портал WhoScored наділив його досить низькою оцінкою, на мою думку він багато разів виручав свою команду у найважчих моментах. Якби не його спритність при виходах суперників 1 на 1 рахунок міг би бути куди більший, ніж просто розгромний.

У "Вольфсбурга" найважливішого гравця виділити набагато легше. За перемогу у цьому матчі Олівер Гласнер має особисто подякувати Максиміліану Арнольду. І це не тільки через 2 гольові та гол зі штрафного, які він записав на свій рахунок. Саме Арнольд контролював гру команди в цілому. Він виконав найбільшу кількість передач та найчастіше торкався м'яча. Неодноразово самотужки організовував перехід із оборони в атаку, протягнувши м'яч від своєї штрафної до штрафної суперника за допомогою 1-2 передач.

Загалом матч можна назвати майже ідеальним для "Вольфсбургу". Попри значну перевагу суперника у контролі м'яча вони не дозволяли йому створювати багато моментів. А завдяки прекрасній реалізації стандартів зуміли забити самі. Вовки виглядали повністю готовими до "Байєру", подивимось як вони покажуть себе проти "Айнтрахту" в суботу. З такою грою слідкувати за цією командою стало набагато цікавіше.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты