Tribuna/Футбол/Блоги/Аналітика як стиль життя/«Лестер» поки не готовий до прямої боротьби з такими гігантами, як «Манчестер Сіті» чи «Ліверпуль»

«Лестер» поки не готовий до прямої боротьби з такими гігантами, як «Манчестер Сіті» чи «Ліверпуль»

Гвардіола змусив Роджерса грати по своїх правилах. Аналіз гри за допомогою статистики

Автор — Андрій Смик
22 декабря 2019, 13:22
8
«Лестер» поки не готовий до прямої боротьби з такими гігантами, як «Манчестер Сіті» чи «Ліверпуль»

Пеп у післяматчевій прес-конференції заявив, що у Сіті не було права на поразку. І справді, при такому результаті вони би відпускали Ліверпуль на відстань 14 очків та одного матчу в запасі. Це свідчило б, що й так не дуже активна чемпіонська гонка остаточно завершилась. Тож, Гвардіолі прийшлось гарно підготуватись до поєдинку.

Попри відсутність Артети, який завжди допомагав у вивчені суперників, містяни зуміли поставити свій футбол. Вони змусили Лестер зіграти у гру, правила якої точно не подобались Роджерсу. Це доводить статистика Whoscored, адже Сіті пропагував свій футбол протягом всього поєдинку.

Порівняйте. Це співвідношення руху м'яча у різних третинах поля в суботньому матчі.

А знизу теж саме, тільки у всіх матчах Сіті цього сезону.

Дивовижний збіг, чи не так? Протягом усього матчу господарі контролювали гру. Звичайно, інколи це грало на руку "Лестеру", які виходили з оборони за допомогою довгих передач на Варді. Така стратегія була очікувана, адже у старті містян на більшість важливих матчів цього сезону з'являлась, м'яко кажучи, не дуже швидка пара центральних захисників Ферна\Отаменді і реактивний Джеймі легко залишав їх у себе за спиною. Підопічні Роджерса виконали вдвічі менше передач, ніж суперники, проте кількість лонгболів майже рівна.

У "Манчестер Сіті" цього сезону більшість атак тяжіє на лівий фланг, де постійно запалює Стерлінг у парі із Менді або Ангеліньо (Зінченко все ж більше відходить у центр). Проте, матч з "Лестером" - не той випадок. Марез повністю залишив у тіні Рахіма, навіть не дивлячись на більш центровану позицію Вокера. Ріяд з відривом виконав найбільше ударів на дві команді - 10(!!). Цілий матч він тримав Чілвелла та Сеюнджу у напрузі. За допомогою фірмового дриблінгу алжирець постійно загострював будь-яке проникнення у штрафну лисиць.

Також, багатьох здивувала позиція Бернарду Сілви. Протягом першого тайму, при частих підключення Менді, він залишався на позиції лівого фулбека, що допомагало містянам створювати чисельну більшість на лівому фланзі. Декілька разів, після цього слідували швидкі переведення на Мареза, які заставали зненацька компактний оборонний блок "Лестера".

Важко й не відмітити Де Брюйне, якого прямо зараз можна назвати одним з кращих гравців світу. Протягом усього матчу, Кевін допомагав Сіті у пресингу, постійно не даючи спокою нікому із оборонної лінії "Лестера". Його було дуже важко зупинити, адже попри сильну статуру, він залишається неймовірно технічним гравцем. Блискавичні ривки у штрафну лисиць близько 5 разів допомагали йому зберігати м'яч та направляти круглого в зону 11-метрової позначки. Одного разу це завершилось забитим голом Жезуса. Вважаю, що попри всі заслуги Мареза у цьому поєдинку, звання MVP мали укотре віддавати саме Кевіну.

Містяни домінували, й навіть заміни Роджерса не зуміли цьому перешкодити. "Лестер" поки не готовий до прямої боротьби із такими командами. Так, лисиці можуть користуватися втратами очок "Манчестер Сіті" та "Ліверпуля", але їм ще рано тягатися з ними в очних зустрічах.

Звичайно Роджерс та компанія можуть довести зворотнє уже в найближчому поєдинку АПЛ проти "Ліверпуля". Тож, з нетерпінням чекаю цього матчу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты