Tribuna/Футбол/Блоги/Sports betting/Яким був світ, коли Барселона востаннє не грала в плей-оф ЛЧ

Яким був світ, коли Барселона востаннє не грала в плей-оф ЛЧ

Згадуємо весну 2004 року

Блог — Sports betting
Автор — ОМ27
14 декабря 2021, 14:44
51
Яким був світ, коли Барселона востаннє не грала в плей-оф ЛЧ

Обірвалася одна з найдовших серій. 17 сезонів поспіль Барселона навесні грала в головному єврокубковому турнірі. Більше тільки в мадридського Реала – вже 26.

Згадуємо весну 2004 року.

 * 29 березня до НАТО офіційно приєдналися 7 нових держав – Словенія, Словаччина, Румунія, Болгарія, Естонія, Латвія та Литва. Найбільше розширення Північноатлантичного альянсу після розпуску Організації Варшавського договору.

 * 1 травня до ЄС офіційно вступили 10 нових країн – Словенія, Словаччина, Польща, Чехія, Угорщина, Мальта, Кіпр, Естонія, Латвія та Литва. Найбільше розширення Європейського Союзу.

 * В Грузії відбулася трояндова революція. На президентських виборах переміг Міхеіл Саакашвілі.

 * Навчаючись в Гарвардському університеті Марк Цукерберг створив соціальну мережу Facebook.

 * Грегг Поповіч восьмий сезон тренує Сан-Антоніо Сперс. Кажуть, що скоро піде на пенсію.

 * На церемонії премії Оскар беззаперечним лідером став третій фільм кінотрилогії Володар перснів: Повернення короля (11 перемог з 11 номінацій).

Пірати Карибського моря: Прокляття "Чорної перлини" (5 номінацій) і Останній самурай Тома Круза (4 номінацій) не здобули жодної статуетки.

 * Лідери кінопрокату весни 2004 року – Володар перснів: Повернення короля, Страсті Христові, Шрек-2.

 * Tiёsto – найкращий DJ. Виступить на відкритті Олімпіади в Афінах. Під його композиції команди вийдуть на стадіон.

 * Найпопулярнішими музичними творами початку 2004 року є Benny Benassi – Satisfaction і Скрябін / Ірина Білик – Мовчати

 * Океан Ельзи записує останню пісню в "золотому" складі – Дякую

Президент України Леонід Кучма надав їй звання народної артистки. А прем’єр-міністр Віктор Янукович нагородив почесною грамотою уряду.

Через півроку Руслана підтримає помаранчеву революцію, стане одним із символів Майдану.

 * Україна готується до літньої Олімпіади. В Афінах золоті медалі отримають Яна Клочкова (двічі), Олена Костевич, Наталія Скакун, Ельбрус Тедеєв, Валерій Гончаров, Юрій Нікітін. Але найбільше запам’ятаються неймовірні емоції Ірини Мерлені після переможного фіналу.

 * Руслан Федотенко вперше став володарем Кубка Стенлі. У вирішальній сьомій грі фіналу Руслан закинув двічі (Тампа-Бей – Калгарі – 2:1).

 * Андрій Шевченко посів 4 місце в опитуванні журналу France Football за Золотий м’яч. Через рік він отримає цю нагороду.

 * Франція та Італія вважаються головними фаворитами Євро-2004. Далі йдуть Іспанія, Португалія, Англія та Нідерланди. Греція лише п’ятнадцята – 150 до 1. Менше шансів лише у Латвії.

 * Після невдалого відбору на Євро-2004, національну збірну України з футболу очолив Олег Блохін. Він досягне найкращого результату – чвертьфінал світової першості 2006.

 * Мірча Луческу очолив донецький Шахтар. Тоді у "гірників" було лише одне чемпіонство.

 * Олексій Михайличенко з київським Динамо вдруге поспіль виграв чемпіонат України.

 * Єдиним представником України в єврокубках навесні став Дніпро Євгена Кучеревського. В 1/16 фіналу Кубка УЄФА програли майбутньому фіналісту Марселю – 0:1, 0:0. Гол з суперечливого пенальті забив Дідьє Дрогба.

3 березня 2004 року був присутній на матчі-відповіді. Переповнений Метеор шалено підтримував свою команду. Дніпро награв не на один, а на два голи. В останні 30 хвилин 90% ігрового часу м’яч перебував на половині поля Марселя.

Які передачі роздавав Рикун?! Але Михайленко, Ротань, Назаренко, Грицай і Шелаєв не реалізували свої моменти. До речі, тоді був травмований Венглинський, і саме Олександр грав на позиції "хибної дев’ятки". Коли це ще не було мейнстрімом.

 * Жозе Моурінью вперше вийшов до плей-оф ЛЧ, де виграв трофей з Порту.

 * Арсенал востаннє виграв АПЛ; триває їх рекордна серія з 49 матчів без поразок. 

 * Рафаель Бенітес вдруге виграв прімеру з Валенсією. Через рік за його участю станеться "стамбульське диво" Ліверпуля.

Після цього лише двічі Атлетіко Сімеоне зможе перервати гегемонію Реала з Барселоною на внутрішній арені.

 * Дієго Сімеоне грає в Атлетіко, Маурісіо Почеттіно – Бордо, Унаї Емері – Лорка Депортіва з Сегунди Б, Юліан Нагельсманн – молодіжній команді Мюнхен 1860, Пеп Гвардіола – катарському Аль-Аглі.

 * Після 13 сезонів у Ювентусі Антоніо Конте завершив кар’єру футболіста.

 * Віктор Скрипник зробив "золотий дубль" у складі Вердера; влітку перейшов на тренерську роботу в клубі.

 * Карлуш Кейруш тренує мадридський Реал, Йоахім Лев – віденську Аустрію, Ганс-Дітер Флік – Гоффенгайм у регіональній лізі, Томас Тухель – Штутгарт U-19, Брендан Роджерс – молодіжну академію Редінга.

 * Массіміліано Аллегрі очолив перший свій клуб – Альянезе в Серії С2.

 * Мауріціо Саррі пішов на підвищення, став на чолі Санджованезе в Серії С1.

 * Юрген Клопп вивів Майнц до бундесліги.

 * Кріштіану Роналду проводить перший сезон в МЮ. Вболівальники авансом визнали його найкращим гравцем команди. При посередній статистиці: 29 матчів (з них 15 – в основі), 4 голи – в прем’єр-лізі; 5 матчів (з них 3 – в основі), 0 голів – в лізі чемпіонів.

 * Ліонель Мессі грає в третій команді Барселона С на регіональному рівні (10 матчів, 5 голів).

 * Роберт Левандовські виступає за юнацьку команду Варсовія з Варшави.

 * У Верхньодніпровську народився Єгор Ярмолюк.

Борисфен грає у вищій лізі, Металіст і Зоря – у першій, Верес і Десна – у другій.

Олександрія через фінансову скруту втратила професійний статус.

Мирон Маркевич заснував Рух Винники.

6 клубів поточного сезону УПЛ тоді не було навіть в проектах – ФК Львів, Колос, Інгулець, Минай, Металіст-1925, Дніпро-1.

 * Тижневик Футбол залишається провідним українським виданням на футбольну та історичну тематику. Після реклами чемпіонату України із стриптизу увійшов до трійки найкращих еротичних друкованих ЗМІ України (разом з журналом Лель і газетою Бульвар Гордона).

 * Вардануш Мартиросян (Варда, Чорний Ангел) перемогла на чемпіонаті України із стриптизу на каналі СТБ. 

 * Журналіст Футболу Євген Панкратов (Ямато) ще не вигадав гру 7-40.

 * А Стів Джобс ще не винайшов iPhone.

 * Олександр Ярославський ще не є власником Металіста, тому користувач ол райт не пише на його адресу хвалебні оди на трибуні.

 * Олег Щербаков після річного заслання до Золочева повернувся в Севастополь. Став головним українізатором на ТРК ВМС України "Бриз".

 * Олександр Сажко навчається в університеті. Він – круглий відмінник. Ось тільки останнім часом багатьох викладачів турбує його захоплення зйомками відео.

 * Володимир Гарець навчається у 4 класі. Вболіває за Дніпро. Саме з того матчу Дніпро – Марсель почав регулярно відвідувати Метеор.

 * Дмитро Клименко навчається у 4 класі. Він вже визначився, що стане футболістом. Лише роздумує: гравцем Ньюкасла чи збірної Англії. Але не воротарем. Фейл Горяїнова річної давнини, коли Дмитро здійснив перший похід на стадіон, міцно засів у пам’яті. Зате суттєво розширив словниковий запас.

 * Сергій Барановський навчається у 10 класі. Ведучий усіх шкільних концертів. Починає працювати тамадою на весіллях. Після закінчення свята завжди підходить до молодих і каже: «Чудове весілля. Не зупиняйтесь. Наступного разу буде краще»

 * Ірина Козюпа навчається в школі. Любить археологію, футбол і журналістику. Тому для шкільної газети написала статтю «Динамо Київ – кладовище футбольних талантів».

 * Юрій Гусак (djorkaeff) навчається на 1 курсі юридичного факультету. Захоплюється музикою та літературою. Але вже тоді насторожує його потяг до фентезі і політики.

 * Олександр Деяк (Sacha79) працює вчителем інформатики. Захоплюється збиранням рідкісних футбольних фотографій. Чомусь підозріло ставиться до жителів Краматорська.

 * Вадим (awesome_ukr) навчається у 7 класі. Вболіває за Авангард і марить НФЛ. Чомусь підозріло ставиться до жителів Закарпаття.

 * Дмитро (dima.diwade) навчається у 6 класі. Займається футболом і баскетболом. Вболіває за Динамо Київ і Маямі Гіт.

 * Ешлі Коул навчається у 3 класі. Вболіває за Арсенал. Вже тоді добре розуміється на АПЛ. Вірно спрогнозував, що збірна Англії не потрапить до фіналу Євро-2004. А ось у 2021 році щось пішло не так.

 * Міша Пихней навчається у 3 класі. Вболіває за Мілан. Очікує виходу нової серії відеоігор Football Manager.

 * Анастасія (American Outlaw) постійно подорожує між Атлантою і Запоріжжям. Шаленіє від МЛС. Готується до реєстрації на Трибуні, щоб усі дізналися про існування американського соккеру.

 * Микола Терельов закінчує торгівельно-економічний університет. Через деякий час стане автором і учасником гурту Інший день.

 * Олеся (skhimin@gmail.com) – світла людина. Любить Україну, спорт, природу і тварин.

 * Ігор87 навчається в 11 класі. Завдяки йому вся Полтавщина не тільки слідкує за грою Марії Шарапової, а і знає її вік. Але ніхто не підозрює, що скоро всі дізнаються, скільки років Новаку Джоковичу.

 * Денис Юдінков навчається в 11 класі. Грає у футбол і гандбол. Неодноразовий лауреат премії фейр-плей. Не тільки ніколи не вилучався з поля, а навіть не отримував попереджень.

 * Ігор Симоненко навчається у 10 класі. Виступав перед президентом Леонідом Кучмою і головою його адміністрації Віктором Медведчуком. Куму Путіна сподобалися деякі жарти.

 * Гліб Лисицин (Daggetkeln) навчається у 7 класі. 5 років поспіль програє старшому брату родинний чемпіонат зі збору вишень. Готується до реваншу наступного літа.

 * Дмитро Грищук навчається у 3 класі. Скрізь просуває свого друга Вадима Малину. Футболом не цікавиться. Але після поразки динамівців у більшості заявив: «Господи, а як же вони тоді грають у рівних складах?»

 * Владислав Дунаєнко ходить до дитячого садка. Батьки змушені щомісяця змінювати садочок, бо маленький Влад дуже полюбляє подорожувати.

 * Сергій Косенко навчається у 9 класі. Цікавиться футболом. Але все ніяк не визначиться з улюбленою командою: Дніпро, Кривбас чи Про Верчеллі.

 * Анатолій Постовой добре навчається в школі. Ось тільки всі слова пише з великої літери.

 * Олексій (Ochoa510) ходить до дитячого садка. Розрисовує все підряд – стіни, столи, стільці. А ось на занятті треба було намалювати, як хлопці грають у футбол. І там обмежився лише декількома лініями. Заявивши, що його картина виконана в стилі мінімалізму. На зауваження виховательки, а де ж м’яч? Відповів, що зображення м’яча, то минуле сторіччя.

 * Олександр Навагін (ns3230) навчається у 6 класі. Вболіває за Ворсклу. Тут усі очікують інфу про улюблений напій. Але ні, 6 клас. Тому пепсі або квас.

 * Олександр Хропатий навчається у 2 класі. Полюбляє танцювальну електронну музику. Але тоді Девіда Гетта ще не крутили чернігівські FM.

 * Едуард (cezarinho) ходить до дитячого садка. Є шанувальником творчості Аріани Гранде. Хоча хто це така, тоді ще ніхто не знає.

 * Павло Собчук (Ернесто) навчається у 7 класі. Займається розведенням голубів.

 * Олексій Нікітін ходить до дитячого садка. Йому подобаються білий і синій кольори. Тому на паркані шкільної газети Ірини Козюпи написав: «Динамо Київ – не є кладовищем футбольних талантів». Потім подумав і додав: «То все Шахтар».

 * Андрій Міняйло навчається у 5 класі. Якось зайшов (випадково) в учительську кімнату, і в усіх учнівських зошитах для контрольних робіт написав: «Добре виконав завдання. Я теж так думаю. Не хочеш почитати мою роботу?» Хоча, звісно, він не гнався за кількістю коментарів.

 * Павло Попович навчається у 10 класі. Любить подорожувати по екзотичним місцям.

Разом з Оксаною Омельченко і SlavKa грають на приставці, де треба швидко і часто нажимати на кнопки. Потім замість Оксани до цієї гонки на виживання приєднався Саша Бортнік. Кажуть, що цю гру започаткували два брати – gigo і ggeko.

 * Володимир Вербяний (Spinosa) працює журналістом в Інвестгазеті. На щорічній прес-конференції прем’єр-міністра Віктора Януковича хотів запитати: «Чому київське Динамо за прем’єрства Віктора Ющенка грало краще в єврокубках?»

Але врешті-решт його питання стосувалося нового тренера Шахтаря Мірчи Луческу: «Чи можлива його відставка?»

Янукович відповів: «Що поки Ахметов не планує, але через місяць, якщо не виграють Кубок України 2004, все може змінитися»

 * Я викладаю в ліцеї, а на перервах між уроками дописую цей пост.

 

Фото: bbc.com, bleacherreport.com, ua-football.com, gazeta.ua, xxl.ua, kp.ua, radioshans.com.ua, ua.tribuna.com, uefa.com.

Відео: Tiesto Legacy, Energy TV, Кузьма Скрябін, Ocean Elzy, Eurovision Song Contest, askungen2, Ryan G, ОМ, UEFA, гурт Інший День /Inshyi Den/.

Відео клікабельні, заховані в тексті.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Наші – найкращі!
29 декабря 2021, 23:51
14
7-40 / ТМ / Pro Vercelli – San Marino
4 февраля 2021, 21:30
7-40 / ТМ / Pro Vercelli – Эльбрус
3 сентября 2020, 21:04
Фрістайл
13 мая 2020, 21:01
11
Все посты