Tribuna/Футбол/Блоги/Sports betting/Мої спортивні підсумки року

Мої спортивні підсумки року

У 2019 році українські спортсмени радували нас хорошими результатами і перемогами. Вирішив скласти власний рейтинг з різних номінацій.

Блог — Sports betting
Автор — ОМ27
26 декабря 2019, 22:33
Мої спортивні підсумки року

Всім привіт!

У 2019 році українські спортсмени радували нас хорошими результатами і перемогами. Вирішив скласти власний рейтинг з різних номінацій.

Найкращий молодий спортсмен – Олексій Середа

13-річний Олексій Середа дебютував у національній збірній у 2019 році. У липні на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбувався у корейському місті Кванджу, в парі з Олегом Сербіним здобув 4-е місце у синхронних стрибках. А в індивідуальних змаганнях на вишці також став 4-м, завдяки чому здобув ліцензію на Олімпійські ігри 2020 року.

У серпні на домашньому чемпіонаті Європи спочатку Олексій став срібним призером у синхронних стрибках з вишки в парі з Олегом Сербіним, а потім в індивідуальних стрибках став чемпіоном Європи.

Таким чином, після цієї перемоги Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду в історії.

Найкраща молода спортсменка – Ярослава Магучих

Ярослава Магучих перемагала на юнацьких чемпіонатах світу і Європи у 2017-2018 рр. Але справжній прорив для представниці Дніпра на дорослих змаганнях стався саме у році, що минає.

У травні 17-річна Ярослава Магучих перемогла з особистим рекордом 196 см на 1-му етапі Діамантової ліги, що проходив у Досі, і стала наймолодшою переможницею в історії цих змагань.

У червні на етапі Діамантової ліги в Юджині Ярослава показала результат 200 см, ставши наймолодшою спортсменкою в історії, яка підкорила цю висоту.

У липні українка здобула чергову перемогу на юніорському чемпіонаті Європи.

Вершиною виступів Ярослави у 2019 році став чемпіонат світу, де молода українська атлетка здобула срібну медаль. Спочатку Магучих повторила свій найкращий результат – 200 см. А потім ще двічі його покращила – 202 см і 204 см. І лише за додатковими спробами золоту медаль виборола нейтральна атлетка Марія Ласіцкене, якій взагалі не було рівних останнім часом.

Усі ці результати були не тільки найкращими особистими Ярослави, а й юніорскими світовими рекордами (U-20). Окрім того, Ярослава показує найкращу динаміку виступів за історію стрибків у висоту, впевненно випереджаючи і світову рекордсменку Стефку Костадінову, і Марію Ласіцкене.

Найкраща молода команда – збірна України з футболу (U-20)

Збірна України з футболу (U-20) вперше стала чемпіоном світу. Спочатку підопічні Олександра Петракова виграли групу (США, Катар, Нігерія). А потім у плей-офф почергово здолали Панаму, Колумбію, Італію і Республіку Корею.

У цьому пості хотів озвучити лише позитивні моменти. Але… Дехто говорив, що збірна грала не найкращим чином. Не сучасно і т. ін. Щоб не тільки перемагати, але й демонструвати хорошу гру, потрібен якісний підбір гравців. Чесно кажучи, сумніваюсь, що наша збірна індивідуально була найкращою на чемпіонаті. Тому ця перемога ще більше неочікувана, бажана. Ще раз хочеться висловити слова подяки тренерському штабу на чолі з Олександром Петраковим.

Найкращий спортсмен – Василь Ломаченко

Ще у 2018 році Василь Ломаченко почав збирати титули у легкій вазі (до 61,2 кг). Перемігши Хорхе Лінареса здобув титули чемпіона світу за версією WBA та The Ring. Перемогою над Хосе Педрасою захистив ці титули + став чемпіоном за версією WBО.

У 2019 році Василь провів також 2 бої. Спочатку переміг нокаутом у 4-му раунді британця Ентоні Кролла. А потім 31 серпня Василь Ломаченко переміг Люка Кемпбелла. По ходу бою українець був близький до дострокової перемоги, але британець зміг вистояти. Але окрім захисту титулів чемпіона світу за версіями WBA, WBО та The Ring, Ломаченко виграв вакантний титул WBС у легкій вазі.

Тепер залишився лише один титул IBF, яким володіє Теофімо Лопес. Об’єднавчий бій запланований на квітень 2020 року.

Можна було почекати до «абсолюта», але наступний рік – олімпійський. Сподіваюсь нас порадують не тільки професіонали, але й любителі.

Чесно кажучі, у вирішальній стадії обирав з чотирьох спортсменів: Василь Ломаченко, Дмитро Підручний, Олександр Хижняк і Жан Беленюк. Кожен заслуговував бути лауреатом. Дмитра вирішив відзначити в іншій номінації.

Олександр пропустив світовий чемпіонат, який відбувався на території агресора. При цьому Хижняк залишається одним з найкращих у любительському боксі незалежно від вагової категорії. Сподіваюсь, що він це підтвердить виступом на токійській Олімпіаді.

Жан Беленюк переміг на Європейських іграх і чемпіонаті світу. Безумовно, чудовий результат. Сподіваюсь, що Жан також підтвердить свій високий клас на Олімпіаді, і політична діяльність не стане на заваді.

Найкраща спортсменка – Ольга Харлан

Ольга Харлан – чемпіонка Європи та світу 2019 року.

У червні Ольга Харлан перемогла в індивідуальній шаблі на чемпіонаті Европи, що проходив у Дюссельдорфі. Тепер в активі української шаблістки 8 золотих нагород (6 – індивідуальні змагання) континентальних першостей. Всього: 8 золотих, 6 срібних, 5 бронзових медалей (індивідуальні – 6 золотих, 1 срібло, 1 бронза).

А у липні Ольга Харлан виграла в індивідуальній шаблі на чемпіонаті світу, який відбувався у Будапешті. У фіналі Ольга здолала росіянку Софію Велику – 15:14, хоча поступалася 13:14. 

Таким чином, Харлан виграла своє шосте золото світових чемпіонатів. Українка стала першою шаблісткою в історії, в якої тепер чотири індивідуальних золота. Всього: 6 золотих, 7 срібних, 2 бронзові медалі (індивідуальні – 4 золота, 2 срібла, 1 бронза).

Були й інші чудові перемоги українок, які потрібно відзначити. Передусім, Дар’ю Білодід. У 18 років Даша вдруге стала чемпіонкою світу + перемогла на Європейських іграх. Але досягнення Харлан – це щось захмарне, тому віддав перевагу Ользі.

Найкраща команда – збірна України з синхронного (артистичного) плавання

На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходив у корейському місті Кванджу, Україна здобула одну золоту, одну срібну і п’ять бронзових нагород.

Можна сказати, що срібна медаль Михайла Романчука у плаванні на 1500 метрів вільним стилем була «плановою». Все-таки, він був діючим срібним призером на цій дистанції, а також чемпіоном світу на короткій воді.

А ось інші шість нагород, одну золоту і п’ять бронзових, Україна виборола у синхронному плаванні. При цьому наша збірна перемогла у дебютній дисципліні світових першостей – хайлайті.

Чемпіонками світу стали Владислава Алексєєва, Марина Алексєєва, Валерія Апрелєва, Вероніка Гришко, Олександра Коваленко, Яна Наріжна, Катерина Резнік, Анастасія Савчук, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно.

Це золото стало першим для збірної України із синхронного (артистичного) плавання на чемпіонатах світу з водних видів спорту.

Найкращий спортсмен з зимових видів спорту – Дмитро Підручний

Дмитро Підручний вже не перший рік є лідером збірної України з біатлону. З 2016 року неодноразово потрапляв до десятки кращих на етапах Кубка світу. Але ніяк не міг посісти призове місце.

До чемпіонату світу 2019 у швецькому Естерсунді, найкращими результатами Дмитра в особистих гонках були

 – на етапах Кубка світу – 4-е місце у мас-старті (Рупольдінг, 2016);

 – на чемпіонатах світу – 14-е місце у гонці переслідування (Хохфільцен, 2017);

 – на Олімпійських іграх – 21-е місце у спринті (Пхьончхан, 2018).

Вже у першій гонці чемпіонату, Підручний підтвердив свій високий клас. У змішаній естафеті на останньому етапі йому вдалося підняти нашу збірну з 14-го на підсумкове 7-е місце. При цьому на лижні Дмитру вдалося випередити Мартена Фуркада.

Потім була перша особиста гонка – спринт. Дмитро фінішував четвертим, до бронзи не вистачило лише 0,3 секунди.

Початок гонки переслідування виявився невдалим. На 1-му вогневому рубежі Підручний припустився двох хиб, і перемістився на 7-е місце з відставанням від молодшого Бьо в 1 хвилину і 15 секунд. Але надалі українець не припускався помилок, на відміну від своїх суперників.

Перед останнім вогневим рубежем Йоханнес Бьо був явним лідером, але припустився трьох промахів. Із наближчих переслідувачів лише Підручному вдалося закрити усі 5 мішеней (Тар’єй Бьо і Фійон Майє – по одному промаху, Гігонна – двічі, Гаранічев допустив один промах, але побіг на два кола). Таким чином, на останнє коло Дмитро пішов першим, маючи перевагу над Йоханнесом Бьо в 15 секунд.

Не така велика перевага, якщо суперником є Бьо-молодший. Це Йоханнес неодноразово демонстрував, як у минулому сезоні, так і вже у нинішньому (згадайте протистояння в естафеті з Доллем). Але Дмитро був неперевершеним. Бьо зумів відіграти менше 7 секунд. А на фініші ще залишилося 8,3 секунди.

Таким чином, Дмитро Підручний став першим українським чемпіоном світу з біатлону серед чоловіків.

Найкраща спортсменка з зимових видів спорту – Аннамарі Данча

На чемпіонаті світу зі сноубордингу Аннамарі Данча здобула срібну медаль у дисципліні паралельний слалом.

Принагідно треба зазначити, що у цій дисципліні (паралельний слалом) на чемпіонатах світу Данча ніколи не фінішувала вище 15-го місця. У кваліфікації (визначення топ-16) Аннамарі показала саме 15-й результат. Тобто пройшла з передостаннім результатом. Але потім виграла три заїзди плей-офф (1/8, 1/4 і 1/2 фіналу). У фіналі українка поступилася швейцарці Юліє Цогг 0,85 секунди.

Це перша медаль зі сноубордингу в історії України.

Найкраща команда з зимових видів спорту – паралімпійська збірна України з зимових видів спорту

Паралімпійська збірна України перемогла у загальному командному медальному заліку на чемпіонаті світу з зимових видів спорту.

Загалом, Україна здобула 42 медалі (у наближчих переслідувачів – по 15). 9 – золотих, 16 – срібних і 17 – бронзових. Переважну більшість медалей українські паралімпійці вибороли в біатлоні і лижних перегонах.

Найкращі показники:

 – Людмила Ляшенко – 4 золота, 2 срібла, 1 бронза;

 – Тарас Радь – 3 золота, 1 срібло, 2 бронзи;

 – Оксана Шишкова – 1 золото, 2 срібла, 3 бронзи.

Насправді, у 2019 році було багато перемог українського спорту, які не так просто вмістити в один пост. Ольга Харлан, Дар’я Білодід, Юлія Ткач, Анастасія Бачинська, Еліна Світоліна, Анна і Марія Музичук, Аннамарі Данча, Юлія Левченко, Ярослава Магучих, Марина Бех-Романчук, Михайло Романчук, Дмитро Підручний, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Артем Далакян, Олександр Хижняк, Жан Беленюк, Георгій Зантарая, Олег Верняєв, Олексій Середа, Олександр Абраменко, збірна України з синхронного плавання, збірна України з легкої атлетики в командних змаганнях на Європейских іграх, чоловічі збірні України з футболу і волейболу, паралімпійська збірна України з зимових видів спорту та багато інших.

Сподіваюсь, що у 2020 році українські спортсмени і команди продовжать нас радувати хорошими результатами і перемогами.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Наші – найкращі!
29 декабря 2021, 23:51
14
7-40 / ТМ / Pro Vercelli – San Marino
4 февраля 2021, 21:30
7-40 / ТМ / Pro Vercelli – Эльбрус
3 сентября 2020, 21:04
Фрістайл
13 мая 2020, 21:01
11
Все посты