Tribuna/Бокс/Блоги/(Не)футбол/Американський аналог TikTok виклав 6 млн за наступний бій Лопеса. Як так трапилося?

Американський аналог TikTok виклав 6 млн за наступний бій Лопеса. Як так трапилося?

Розбираємось у даній ситуації.

Блог — (Не)футбол
1 марта 2021, 16:17
2
Американський аналог TikTok виклав 6 млн за наступний бій Лопеса. Як так трапилося?

25 лютого 2021 року стало відомо, що компанія Triller Fight Club перемогла на промоутерських торгах, а отже стане організатором поєдинку за звання абсолютного чемпіона (вибач, Девіне Хейні) у легкій вазі між володарем титулів Теофімо Лопесом (16-0, 12 КО) та австралійським претендентом IBF Джорджем Камбососом-молодшим (19-0, 10 КО).

Хто такі Triller?

Triller - це американський аналог TikTok, який з'явився на світ у 2015 році (хоча китайський додаток було створено у 2016-му).

TikTok можна назвати основним конкурентом компанії, але лише умовно. Різниця між ними величезна - 250 мільйонів завантажень Triller проти 2 мільярдів у TikTok.

Станом на жовтень 2020-го вартість американської компанії оцінювалась у 1,25 мільярда доларів. З TikTok все складніше - проте, коли йшлось про купівлю американського сегмента, виринали цифри у близько 30 мільярдів.

Чому виникли такі розмови? У другій половині 2020-го TikTok потрапив у немилість адміністрації тодішнього президента США Дональда Трампа, який планував заборонити додаток до 12 листопада через загрозу для національної безпеки Штатів. Але Білий Дім зазнав поразки.

Переміг в даній ситуації Triller, який після видачі наказу про бан і новин про можливу покупку TikTok піднявся зі 198-го на 1 місце в App Store США, коли конкурент опустився на 3-є.

На жовтень 2020-го у Trilller понад 100 мільйонів активних користувачів, серед яких знаменитості Джастін Бібер, The Weeknd, Eminem, Post Malone та інші.

У боксі вони нещодавно - проєкт The Fight Club було утворено на основі співпраці з репером Снуп Доггом. Тому причетні Triller поки що лише до двох гучних івентів.

Перший і найвідоміший - поєдинок між Роєм Джонсом та Майком Тайсоном, який, як відомо, зайшов всім на "ура", зібравши понад 1,6 мільйона платних підписок.

Другий івент - організація бою між ексчемпіоном ONE та Bellator Беном Аскреном та ютуб-блогером Джейком Полом, який запланований на 28 березня 2021 року.

Лопес та Камбосос очолять 3-й вечір боксу компанії.

Що сталось на торгах?

Їх було п'ятеро: Top Rank Боба Арума (сторона Лопеса), DiBella Promotions (сторона Камбососа), MTK Global (працюють з Ф'юрі та Сондерсом), Matchroom Boxing Едді Гірна та Triller.

На кону організація поєдинка за звання абсолюта в легкій вазі, на який промоутери боксерів були не готові витрачати космічні суми, проте... Далі краще просто зацитувати Едді Гірна:

"Triller заплатив занадто багато, щоб не дати й шансу. Ми робили раніше так само.

Дідько, я робив це з десятками боїв, де ми починали. Розумієте, що я маю на увазі? Top Rank порахували поєдинок на 2,3 мільйона доларів. Я думав, він коштує 3,5.

Triller ж не думали, вони такі: "Ми повинні його отримати, і ми це зробимо". Чудово".

Компанія, яку очолює Раян Кавана, запропонувала за бій Лопес - Камбосос майже удвічі більше - 6,02 мільйона. За їх правилами, Теофімо відійде 65% від гонорару, тобто 3,9 млн доларів, ну а приблизно 2,1 - піде команді австралійця.

Результати торгів: Triller та Теофімо щасливі, Арум злий на Гірна, Едді радіє за австралійця

Одразу скажемо, Лопесу відлягло: "Довелося ризикнути всім, щоб забрати куш. Господь не робить помилок".

"Ми знали, що пропозиція Top Rank була зневажливою, і припускали, що ціна на відкритому ринку буде відрізнятися.

Так і сталося. 6 мільйонів доларів від Triller говорять про те, що в Top Rank не цінують кращого бійця в їх ростері", - не вгавав Теофімо.

Радим був і Кавана: "Нам було дуже важливо отримати бій Лопеса, поєдинок абсолютного чемпіона в легкій вазі на Triller - це те, на що ми сподівалися.

Ми жодним чином не конкуруємо з Бобом Арумом, його справжній конкурент - Едді Гірн. Ми просто розбудовуємо наш бренд".

Після програних торгів Арум нібито залишився щасливим, проте розлютився на Гірна: "Це чудово, що Triller зробив таку ставку. Я сподіваюся, що все спрацює, тому що ми заробили багато грошей за п'ять хвилин. Майже 800 тисяч доларів - це непогані гроші.

Всі переможці - боксери, Лу Ді Белла, Top Rank, єдиним, хто програв були Едді Гірн і Matchroom, вони засунули свій ніс туди, де його не повинно було бути. Едді програв торги та розлютив Top Rank без будь-якої причини. Вони пішли ні з чим, але всі решта в плюсі".

Очільник Matchroom Boxing в боргу не залишився: назвав Арума стариганом, якому начхати що говорити, та наїхав на підхід Боба у співпраці з боксерами, пригадавши конфлікт з Кроуфордом: "Він - не бос Теофімо і Теренса. Боб Арум працює на них. І він ніколи не міг цього визнати через свою олдскульність".

Проте Гірн не дуже переймається через програні торги, а втішений Камбососом: "Я такий радий за Джорджа - його життя повністю змінилося".

Поки лише австралієць не дав ніяких коментарів стосовно перемоги Triller. Він цілком зосереджений на можливості увійти в історію боксу своєї країни.

Не вгамується лише Лопес, який зайшов ще далі та планує покинути Top Rank: "Я не говорив ні з Бобом Арумом, ні з кимось іншим із Top Rank. У них є мій номер. Якщо вони думають, що після бою з Камбососом я повернуся до них, то після їхньої пропозиції я можу викупити у них свій контракт".

Будемо слідкувати за розвитком подій, проте сподіваємось, що Triller навчатиметься на чужих помилках, хоча б на помилках DAZN, який за 6 хвилин знущання Канело над Авні Йилдиримом викладе мексиканцю кругленькі 36.5 мільйонів доларів фіксованого гонорару.

А ми поки чекатимемо дату поєдинку Камбосос - Лопес.

Другие посты блога

Все посты