Tribuna/Футбол/Блоги/Оффтоп/Анкета мандрівника. Тарас Андрицуляк

Анкета мандрівника. Тарас Андрицуляк

Продовжуємо флешмоб

Блог — Оффтоп
23 мая 2020, 17:17
10
Анкета мандрівника. Тарас Андрицуляк

1) В скольких странах ты побывал?

17, якщо рахувати Ватикан, та не рахувати Україну та країни, де я проїжджав транзитом та всього лише шукав кущ, щоб справити нужду через закритий туалет на заправці.

2) Какой город больше всего понравился?

Важко обрати щось одне. Напевно все ж таки Рим. Місто буквально переповнене історичними пам'ятками. Додайте сюди близькість до моря (хоча море там таке собі) та гір, середземноморський клімат та божественну італійську кухню - і отримаєте рецепт ідеального місця для туризму. Ще напевно вплинуло й те, що це була моя перша поїздка в місця на Захід від Сяну.

3) Какое место посоветовал бы стопроцентно посетить в городе, который больше всего понравился?

Дивно, але мені найбільше сподобалися не Колізей чи Собор Святого Петра, а Пьяцца Еспанья. Водночас людне, але затишне місце. А можливо я просто люблю сходи.

Також вже не в Римі рекомендую Берлінський велодром. Ми якось весь день (почали ще до світанку) ходили по Берліну та під вечір повернулися в хостел. Планували ще знову піти тусити в центр, але сил і бажання вже не було. Та нас врятував велодром, розташований поруч. Затарившись пивом, ми намотали десь 5 кіл навколо цього велодрому, ховаючись від невеликого дощу. Дуже лампово було)

4) Какой город больше всего не понравился и почему?

Мілан. Причина банальна - реальність виявилася далекою від очікувань. Так, звісно, Дуомо - божественний, але це все, на що варто звернути увагу в цьому місті. Замок Сфорца - нічого особливого. А, і ще пам'ятник факу там є. Я не жартую, прямо в центрі міста стоїть величезник фак.

5) Как часто путешествуешь?

Дякувати безвізу та появі лоукостерів, раз в квартал намагаюся кудись злітати, але це не завжди вдається. То роботу зміню, то якась зараза починає поширюватися по світу.

6) Сколько денег в среднем тратишь на одно путешествие?

Квитки намагаюся виловити подешевше, готель теж би зазвичай беру недорогий, але іноді цим питанням займається дівчина, а я вже постфактум офігіваю від чисел на бронюванні)) Тому по різному буває. При дешевих квитках і недорогих готелях можна вкластися і в 300 євро за тридневну поїздку на двох. При поїздці в сезон, звісно, сума виростає вдвічі, а то й навіть більше.

7) Самый лучший город/страна для бюджетного путешествия

Тут можу запропонувати два варіанти.

По-перше це Вільнюс. Місто сильно перевершило мої очікування. І ще поблизу нього є невелике стародавнє містечко Тракай, розташоване серед лісу та озер із милими древніми деревяними будинками та єдиним в Європі замком на острові, що знаходиться серед озера.

Другий варіант - це Кіпр взимку. З величезних плюсів - це відсутність орд туристів, тому можна спокійно погуляти по острову. А погода навідь взимку там доволі тепла - як в нас в квітні, напевно.

В обох випадках можна знайти дешеві квитки та недороге житло. Наприклад, на Кіпр ми витратили десь 70 євро на дорогу і стільки ж на житло (не сезон) на двох.

8) Самое крутое путешествие внутри Украины

Дуже люблю Кам'янець. Оскільки до Чернівців (які є центром моєї рідної Буковини) та з Чернівців до Києва вихопити квитки на потяг було вкрай важко - то часто їхали через Кам'янець, а перед поїздом брали вино і сідали десь неподалік від Фортеці.

9) Горы или море?

Море, але біля гір, або гори з озером серед них. Як ось так в Са Калобрі на Мальорці (там, до речі, можна зустріти диких гірських козлів):

Або в Лугано в Швейцарії:

10) Путешествие, которое отменилось  из-за карантина

Я доволі специфічна людина, бо народився в 30 кілометрах від румунського кордону, але ще жодного разу не був в Румунії. І ось зібрна грає в Бухаресті, квитки на футбол на руках (ну майже, бо УЄФА їх розішле пізніше), а далі ви знаєте... Клята зараза поки не дозволила мені позбутися цноти щодо Румунії.

Але з іншого боку мені трохи пощастило, що під час чорної п'ятниці я набрав квитків на РаянЕйр на лютий. Тому встиг поподорожувати перед початком епідемії в Європі.

11) Город, в который ты б не поехал ни за какие деньги

Та не знаю таких. Хіба що в якісь зажопинськи типу Тирасполя немає бажання їхати.

12) 3 вещи, которые точно надо взять в путешествие

Паспорт, готівку та смартфон

13) Самый курьезный случай в путешествии

Хех, тут є з чого вибирати) Якось ми гуляли ввечері по Мальорці, повернулися в номер, і перед сном вирішили хильнути бляшанку пива на балконі. Я виходжу на балкон першим, за мною виходить дівчина і прикриває двері. Звук був тихим і коротким, але доволі однозначним. Двері зачинилися і ми застрягли на балконі. Четвертий поверх. Майже ніч. Всі вже або сплять, або пішли тусити по клубах. Двома поверхами нижче та кількома номерами вправо чути, що сидить якась компанія, але вона доволі гучна і докричатися до них неможливо. Злізати теж не варіант - з мене спайдермен так собі, я вже трохи був напідпитку, та й не дуже зручно це було там робити. Телефон з собою взяла лише дівчина, а в неї роумінгу не було. Вайфай ледь ловив. Якось вдалося нам поповнити його, але виникла інша проблема - на рецепшні ніхто трубку не бере. Просиділи ми так десь годину, аж раптом хтось поруч з нами повернувся в номер. Кинув їм картку-ключ і вони нас врятували. Після цього я ніколи не закриваю за собою двері, виходячи на балкон.

14) Случай, когда было страшно

Ще одна історія з Мальорки. Не те щоб страшно було, але я трохи попанікував. Ми весь час каталися по острову, а останній день вирішили провести в Пальмі, столиці регіону. Оскільки виліт в нас був в 6 ранку, то ми не брали готель і планували прибути в аеропорт десь опівночі. Знайшли в Пальмі камеру схову (повністю автоматичну) і залишили там свої валізи. Погуляли по Пальмі, повечерли, все йшло прекрасно. До того моменту, поки ми не прийшли забирати валізи. Я ввожу код від свого ящика і бачу повідомлення: "ВАШ КОД ВЖЕ НЕДІЙСНИЙ". Курва мать, що значить НЕДІЙСНИЙ? Я ж читав уважно умови зберігання і знав, що темін дії зберігання ще не вийшов. 10 хвилин злості та безнадії, 10 хвилин відчаю і паніки. Та врешті я трохи заспокоївся, зайшов на сайт сервісу, знайшов там емейл та написав їм. Варто віддати належне, зреагували вони швидко і десь за хвилини мій ящик сам відчинився і я забрав валізи.

15) Место, в которое ты хочешь попасть в следующий раз

Корсика. Вже давно мрію потрапити на Батьківщину Наполеона та Вендетти

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Счёт:
21 марта, 23:17
Все посты