Tribuna/Биатлон/Блоги/Оффтоп/Підсумки року поглядом Олександра Хропатого

Підсумки року поглядом Олександра Хропатого

Оффтопна добірка в однойменному блозі

Блог — Оффтоп
31 декабря 2018, 15:48
Підсумки року поглядом Олександра Хропатого

2018 спортивний рік був по-справжньому захоплюючим! Але для мене як спостерігача за цими подіями враження склалися двоякі. Щастя та феєрія перетиналися із такими ж феєричними розчаруваннями. У цьому пості все буде грунтуватися виключно на тих подіях, якими я жив у 2018 році, які залишили відбиток і які безумовно викликатимуть спогади пізніше. Я міг включити в цей рейтинг свої переживання щодо Олімпіади-2018, фіналу ЛЧ у Києві, ЧС у РФ, але про це всім відомо, тому в мене список скоріше оффтопний. Я вирішив звернути свою увагу на більш приземлені спортивні події, які так чи інакше пов'язані із Черніговом - моїм рідним містом.

Матч року

Не бачу сенсу розпинатися про деталі того поєдинку прямо тут. Всі ще на той момент свіженькі емоції я виклав у цьому пості. Заголовок красномовний, цей матч дійсно залишився в моїй пам'яті як найкращий матч, який я мав нагоду бачити ще й наживо у цьому році, що минає. Прикріплю лише бідненький неякісний огляд, який мало передає емоції та перепетії тієї феєрії.

Розчарування року

Без перебільшення ця новина стала для мене несподівано вражаючою і дуже негативною для всієї футбольної України. Зник флагман вітчизняного та світового жіночого футболу - ЖФК "Легенда-ШВСМ". Дійсно легендарна команда припинила своє існування, маючи багату історію та величні досягнення. За цим колективом я слідкував ще більше, ніж за "Десною". Тренування та більшість матчів поруч із моїм місцем проживання - можливо один із тих факторів, завдяки яким я був фанатом Легенди більше, ніж фанатом Десни. Поразки чоловічого футбольного клубу я сприймав не так болюче, а те, що зникла Легенда мене дуже потрясло і я "відходив" від такого стресу досить повільно. Більше ви можете дізнатися із цього відео - історія Легенди, аварійний стадіон, де я проводжу дуже багато часу і досі, гуртожиток, емоції та життя футболісток.

У цьому відео можете знайти мене на трибунах, десь 7:40 і далі. Футболістка на стоп-кадрі, найкращий бомбардир команди останніх років, форвард таранного типу Марія Михайлюк завершила кар'єру. Про це я дізнався із свіженького інтерв'ю екс-тренера Легенди, а тепер уже наставника "Єдності-ШВСМ" Володимира Кулика. Взагалі Єдність - це команда із села Плиски Чернігівської області, куди перейшли також деякі футболістки Легенди. Можна сказати, що там можна розбудувати таку ж сильну потужну бойову одиницю жіночого футболу, але мені щось не віриться, хоча я цього щиро бажаю.

Потихеньку переходжу до приємностей. Але залишилося ще одне "але". Існує думка, що Легенда припинила існування, бо "заважала" Десні, яка вийшла в еліту чоловічого футболу України.

Подія року

Однозначно це для мене - вихід в УПЛ чернігівської "Десни". Довгоочікуваний та заслужений прорив. Наразі сіверяни показують непересічну та добротну гру, що не може не радувати. Стабільність та зміцнення рядів можуть привести уже в недалекому майбутньому до того, що в Чернігів можуть завітати єврокубки. Але це поки що мрії.

Гол року

Шикарний постріл Сергія Старенького в поєдинку Десни із Зорею.

Поступову переходжу до іншого виду спорту, який ніколи не залишить мене байдужим - до біатлону!

Тренування року

Дещо дивно, але я відвідую наживо лише події літнього біатлону. Так вже сталося, що Чернігів став колискою зимового виду спорту, але приймає змагання найвищого рангу не в зимовий період. Офіційне тренування "оновленої" після Олімпіади жіночої збірної України було малолюдним, але дуже атмосферним та насправді "відкритим". Спортсменки та тренери любо спілкувалися між собою та із уболівальницькою аудиторією, що налаштовувало на подальший позитив.

Змагання року

Логічно, що це для мене - літній чемпіонат України з біатлону в Чернігові. Черговий, але по-своєму своєрідний та самобутній. Чудові змагання, приємності та переживання! Наприклад, вперше відбулася Гонка чемпіонів, яка поєднала різні покоління видатних українських біатлетів. Я до речі вірно спрогнозував пару переможців Хвостенко-Семенов у відеокоментарі Валентині Цербе-Несіній, яка дуже плдіно та ретельно освітлювала всі перипетії чемпіонату.  

Визнання року

Трішки про себе:) Приємно, що я став переможцем однієї із номінацій Трибуни. Крута несподіванка, яка свідчить про те, що недаремно я все-таки провів достатньо багато часу в розділі ставок, бравши участь у численних конкурсах, писавши пости у своєму тематичному блозі та проявляючи ініціативу в ідеях проведення цікавих змагань.

Чекаємо на більш позитивний спортивний (і не тільки) 2019 рік! Дякую за увагу! А також усіх вітаю із новорічно-різдвяними світами!

Другие посты блога

Счёт:
21 марта, 23:17
Все посты