Tribuna/Теннис/Блоги/Все о теннисе/Від Барселони до Барселони. Томмі Робредо завершив кар'єру

Від Барселони до Барселони. Томмі Робредо завершив кар'єру

Турнір в Барселоні був для Томмі Робредо першим в кар’єрі в Турі АТР і став останнім

21 апреля 2022, 12:18
Від Барселони до Барселони. Томмі Робредо завершив кар'єру

Турнір у Барселоні став останнім для іспанського тенісиста Томмі Робредо, який завершив кар'єру тихо і майже непомітно для широкого загалу. Загалом, останні декілька сезонів Робредо, який свого часу був п'ятою ракеткою світу, залишався "за кадром" граючи на «Челленджерах». В турі АТР Томмі Робредо дебютував аж у 1999 році в статусі чинного чемпіона одного з найпрестижніших юніорських турнірів Orange Bowl в категорії до 16 років. Першим для іспанця турніром в Турі став турнір в Барселоні, де він дійшов до третього раунду. Спершу іспанець обіграв Давіде Сагнвінетті, який вже наблизився до входу в топ-50, а потім сенсаційно відправив додому 25-го номера світового рейтингу Марата Сафіна. Томмі Робредо не був якимось яскравим гравцем - можливо, тому й не став суперпопулярним. Надмірно захисний стиль гри Томмі Робредо вважали - слабкістю. При цьому іспанець у свої найкращі часи володів найкращим одноручним бекхендом в турі, а також вмів надавати м'ячу дуже сильне обертання вперед, через що його удари з відскоку були дуже неприємними для суперників. Попри загалом неяскраву та прагматичну манеру гри Робредо, в його матчах вистачало яскравих моментів.

Але одним з головних козирів Томмі Робредо була його витривалість. Саме йому належить унікальне досягнення - він є єдиним у Відкритій Ері гравцем, який на Ролан Гаррос зміг тричі поспіль перемогти, програючи 0:2 по сетах. Сталось це у 2013-му році. У другому раунді іспанець обіграв Ігора Сейслінга, потім - Гаеля Монфіса, а за ним - Ніколаса Альмагро. На чвертьфінальний поєдинок Робредо вже не вистачило - розгромна поразка в трьох сетах від майбутнього фіналіста Давіда Феррера.

Завершив кар'єру Томмі Робредо на турнірі в Барселоні - тому самому, де колись вперше зіграв у Турі, де потім виграв один з перших своїх титулів. Іспанець програв своєму співвітчизнику Бернабе Сапаті Міральєсу 1:6, 1:6, але в цьому нема нічого такого - Робредо давно не грав на такому рівні, форма вже не та, що раніше, та й вік дається взнаки. Але про себе іспанець нагадав і дав привід ще раз згадати цього, хоч і не надто яскравого за манерою гри і не надто титулованого, але, без сумнівів, цікавого гравця, яким він був.

"Уся ця подорож була справді неймовірною. Люблю теніс, а можливість насолоджуватись ним та бути частиною його світу - це прекрасно. Протягом усіх цих років були пам'ятні моменти - титули, особливі перемоги, але це не означає, що не було прекрасних моментів, коли я не перемагав. Дуже щасливий, що мав таку кар'єру та роки, які я провів у тенісі" (Томмі Робредо Гарсес).

Фото обкладинки: Pedro Salado/Quality Sport Images