Tribuna/Футбол/Блоги/Клуб любителей блогов/Gedeonus: «Я першим полюбив «Портсмут», і тому на одвічного ворога Помпі, «Саутгемптон», в мене алергія»

Gedeonus: «Я першим полюбив «Портсмут», і тому на одвічного ворога Помпі, «Саутгемптон», в мене алергія»

Антон, то есть я решил сделать беседу с Антоном, пользователем сайта под ником Gedeonus. Что из этого вышло, почитайте.

Автор — Anton Chugunov
27 января 2015, 18:26
15

Антон, то есть я решил сделать беседу с Антоном, пользователем сайта под ником . Что из этого вышло, можете прочесть ниже.

- Привет, Антон! Скажи, а чего скрываемся под ником?

- Привіт) А чому б і ні? Нікнейм є одною з класичних засад спілкування у інтернеті. Тобто, раніше підписуватися своїм справжнім ім'ям було певним муветоном на усіляких форумах. Звідти й пішла ця звичка) Сенсу ставити своє справжнє ім'я замість ніку я поки що не бачу.

Свою роль зіграли і альбоми для стікерів Panini: напередодні Євро-2008 розпочалася стікерна лихоманка

- Тогда рассказывай, откуда он?

-Все просто) Коли я вперше мав нагоду зареєструватись на форумі, мені було років одинадцять і я якраз читав Урсулу ле Гуїн. У тої є класний цикл "Чарівник Земномор'я", протагоністом якого був хлопець на ім'я Гед. Саме таким був мій перший нікнейм. Згодом час йшов, хотілося чогось нового, і для більшого пафосу якось я прилаштував латинський суфікс (чи то закінчення?) "-нус". От і маємо Гедеонуса)

- Как ты понял, что спорту без тебя плохо?

- Ох-ох) Оце так формулювання.. 

Ну, власне, на спорт, а саме на футбол, мене підсадив кращий блогер Трибуни Марії Патоки, а також мій добрий друг Эшли_Коул, давній фанат "Челсі". Важко згадати, як саме все починалося, але він був тою людиною, без якого нічого б не було. Вболівати за "Челсі" було незручно, оскільки у його клубу тоді ще була слава "мішка з грошима", але він гордо гнув свою лінію. А я сидів з ним за одною партою і не міг залишатися байдужим до цього хобі. :)

Свою роль зіграли і альбоми для стікерів Panini: напередодні Євро-2008 розпочалася стікерна лихоманка. Пакет з п'яти наліпок коштував 2.50, тому дозволити собі мати альбом і збирати в нього стікери міг насправді кожен. Чим і займалися ми з однокласниками)

За Євро-2008 настала ЛЧ 08/09, яку ми теж активно збирали, а далі можна було їхати без них. Маю на увазі, що імпульс мені вже було надано, і далі я просто дивився увесь футбол, що міг подивитися, двічі на тиждень купував "ФУТБОЛ" Артема Франкова і багато іншого. "Со всеми вытекающими", як то кажуть)

- За что ты любишь АПЛ? Почему не чемпионат Франции?

- Навіть скоріш не АПЛ, а в принципі англійські ліги) Чому вони? А тому що інші топ-ліги нудні. Нудна Франція з її постійними нульовими нічиїми, важко якось дивитися її. Нудна Іспанія з її остогидлими барселонами та реалами, нудна Італія - при тому, що там і лідери міняються, і гарні середняки є, але все одно якось не так, не такі враження. Та ж Німеччина - непогана ліга, дуже правильно розвивається, але першою я полюбив Англію. :) І інші мене якось не настільки вражають.

- Меня одна твоего профиля, огорчила. Угадаешь какая?

- Не уявляю)

- Не любишь . Они мне напоминают "Аякс", "Порто", отчасти "Удинезе", маленький клуб продает больших звезд. Что с ними не так?

- Ну тут все теж дуже просто) Я першим полюбив "Портсмут", і тому на одвічного ворога Помпі, "Саутгемптон", в мене алергія. 

Справді, я теж дуже люблю такі історії клубів, які виринають з нижчих ліг і незважаючи на брак коштів, іноді - на чистому ентузіазмі борються з грандами і виграють. Це доказ того, що грошами та регаліями не все на світі купиш. Тому я обожнював "Блекпул" і активно ґлорив за Мандаринів, коли ті були в АПЛ; тому я хотів, щоб "Кристал Пелес" не вилетіли з АПЛ свого першого сезону в ній, бо бюджет у цього лондонського клубу просто мізерний. Якщо бідні перемагають багатих, то життя все ще триває.

- "Олимпик" может стать таким клубом?

- А чому б і ні? Від кардинальним чином відрізняється від переважної більшості українських клубів тим, що там не сидять на шиї у керівництва міста / області, що іноді надає кошти, а роблять все більш культурно, більш правильно, менш інфантильно підходячи до суті справи. Тому зараз, під час нестабільності у нашому футболі, "Олімпік" може отримати місце одразу під грандами, місце такого-собі ідеального клубу - є академія, є здоровий ґлузд у керівництва, і керувати клубом вони теж вміють.

Григорчук заради такого точно піде з "Габали", а Ковалець такої нагоди вже чекає черговий рік

- Я тебе сейчас, дам задание. Составить команду из игроков УПЛ, которые могли бы усилить "Динамо" Киев в случае их покупки. При условии, что из каждого клуба, можно выбрать одного футболиста.

- Ок. 

- Антон, у каждого человека есть шанс на встречу с президентом. Совсем недавно Алексей Мочанов встречался с Петром Алексеевичем Порошенко. Чтобы ты хотел спросить президента?

- Не знаю, який сенс від моїх питань, якщо у пана президента буде шанс відповісти не чесно) Але якщо так, то я спитаю "А що потім, Петре Олексійовичу?" І це буде питання не про те, якою він бачить Україну років за 20. А про те, що він збирається робити після перемоги. Конкретні кроки.

- А применительно к спорту?

- Чому у Федерації Футболу України досі сидять люди, які чхати хотіли на той футбол, для яких свій вплив і влада стоять набагато вище за їхні прямі обов'язки.

- Павелко лучше Конькова или образно шило меняем на мыло?

- Останнє. З незначними позитивними рухами.

- Если бы... тебя выбрали президентом ФФУ, чтобы ты сделал в первую очередь?

- Пішов з посади президента ФФУ. Є люди, які краще підходять на цю посаду, аніж я.

- На твой взгляд, насколько правильно, что главным тренером сбоорной является Михаил Фоменко?

- Ну дивись. Я, в принципі, не проти Фоменко як тренера, але бачити ще один просто, як би пом'якше сказати, програний вщент відбір я бачити не хочу. Не вірю, що Михайла Івановича звільнять раніше кінця відбору, хто б там не став президентом ФФУ, але бачити одних і тих самих людей у збірній за будь-якої форми просто неправильно. Думаю, якщо нічого не зміниться, то наше третє місце нікуди від нас не втече. Щоправда, як і ми від нього. 

Хто на заміну? Нехай це буде наш молодий тренер. Думаю, Григорчук заради такого точно піде з "Габали", а Ковалець такої нагоди вже чекає черговий рік.

 - Немного пофантазируем. Чтобы было, если бы сборную возглавил Зденек Земан?

- Це була б ідеальна збірна анти-Фоменко. У ній забивав би навіть Роман Зозуля, ми грали б у три нападники, і вони б забивали, якими б нулячими до цього вони не вважалися. А чому анти-Фоменко? Тому що захист у нас був би просто нікудишній. Якщо так подумати, то якби поставити зараз Земана головним тренером збірної, то можливо навіть шанси пройти на Євро напряму збільшаться, оскільки він не встигне зруйнувати захист від Фоменко. А вже на Євро, звичайно, у нас будуть проблеми.

- Зденек Земан - круче Жозе Моуринью?

- Він красивіший щодо футболу) У Жозе інші таланти. Земан приносить нині майже нечуване щастя відкритої гри.

- Я люблю Романа Еременко как футболиста. Скажи, на твой взгляд, много потеряла сборная Украины, когда он принял решение выступать за родную Финляндию?

Вже давно не бачив Романа у грі. Але за спогадами - о так, втратила справді багато. Були моменти, коли думалося, що так як він більше ніхто не зможе. Поки що жоден з українців якось не наближається на його позиції до рівня того Романа, що ми бачили у "Динамо" :)

Як би там не було, Рома грає за фіннів і я радий, що саме у них є цей чудовий гравець)

- Из СаШо выйдет большой тренер?

- З нього вже вийшла велика людина) Щодо тренерства - не знаю. Не всім це йде на користь. Хоча якщо він сам каже, що хоче продовжити кар'єру в спорті, нехай іде. Він з тих, що може стати гарним тренером. Тренером нової формації для України навіть, можливо.  

- А министром спорта?  

- Не думаю, що йому це буде цікаво. Це не зовсім спортивна посада)   

"Мегаспорт" та "Спорт1" втрачали чемпіонати один за одним на користь новоствореного "Футболу"

- Я хочу тебя попросить, устроить мне экскурсию по Киеву. Основная цель прогулки, встретить девушек которые увлекаются спортом. Куда поведешь?

- Хмм. Якщо тебе цікавить конкретно футбол, то, приїжджай ближче до гри з "Генгамом". Певно, варто пройтися пабами перед грою, а ще виглядати красунь на стадіоні :)

- Ну нет, это просто и легко. Хочу приключений. Например, соблазнить поклонницу баскетбольного "Будевельника", или фанатку Сергея Стаховского...

- Ну якщо влітку будеш у Києві, то з задоволенням зводжу тебе у Гідропарк) там якраз якщо будуть грати наша збірна з пляжного футболу, то будуть і чірлідерші, і просто багато милих дівчат) Тут просто гарантую)

"Ливерпуль" или "Эвертон"?

- Андрей Шевченко или Сергей Ребров?

- Виталий или Владимир Кличко?

- Пеп Гвардиола или Юрген Клопп?

- Фигурное катание или художественная гимнастика?

- Бумбокс или Вопли Видоплясова?

- Я давно и с симпатией, отношусь к украинской музыке. Скажи, какая песня, может полностью передать красоту языка и ваших девушек?

- Оце про красу. І всі такі.

- Мне пришла в голову другая. 

- О, давно не чув Пономарьова. Прикольно. 

- Почему, Александр Понаморев? Все просто. Я смотрю "Голоса Украины". А еще "Икс-Фактор", тоже мой фаворит. А ты какие телешоу смотришь?

- Колись дивився "Україна має талант". Це з українських. Дуже мила передача свого часу була на СТБ - "еники-беники", коли малі діти намагалися пояснити слово дорослим, не вимовляючи його. Його варто дивитися коли настрій зовсім поганий, тоді все стає якимось яскравішим і добрішим) 

Окрім українських, любив дивитися різноманітні шоу з "Діскавері". "Руйнівники міфів", я їх дуже любив. А ще "Крізь червоточину з Морганом Фріменом" на Діскавері Саєнс.

- Антон, что за история была с "Поверхностью"? Почему все кончилось?

- З'явився конкурент спочатку у вигляді "Футболу", у якого були більші фінансові можливості. "Мегаспорт" та "Спорт1" втрачали чемпіонати один за одним на користь новоствореного "Футболу". Хтось уходив, бюджет зменшувався, і в результаті добре, що зараз канали "Повєрхності" в нас ще є. Вони класно викрутилися з Чемпіоншипом та правильний курс взяли на другорядні чемпіонати.

- Самая красивая телеведущая страны?

- З футбольних передач? Нехай буде Олександра Лобода)

- Какие девушки тебе нравятся?

- Моя дівчина)

Її звати Оля і вона є для мене всім. Кращим другом, з яким можна поділитися чим завгодно і поговорити про що завгодно. Ми зустрічаємося майже два роки і я їй дуже вдячний за все, що ми зробили разом :) Вона підтримує випуск моїх статей і декілька разів навіть робила обкладинки для них, за що їй величезне спасибі. Це людина, заради якої хочеться зробити будь-що і змінюватися. От так)

- Твое любимое время года?

- Весна. Природа й люди активно позбуваються сірих та чорних фарб, все швидше й швидше. За цим чудово спостерігати. А твоє?)

- Антон, а что ты считаешь самым важным для себя на сайте?

- Спілкування. Спілкування переусім. Знаходження для себе нових цікавих людей, яким можна розказати щось цікаве, від яких можна дізнатися купу цікавої інформації. Відкриття для себе чогось нового та відповідно знаходження чогось нового для людей)

- Я хочу спросить у тебя, несколько важных советов новичкам. 

  • Писати грамотно. Якщо ти пишеш грамотно, то до тебе вже краще ставлення. 
  • Практика. Не зупинятися на одній статті, якщо вона отримала 7 плюсів. Продовжувати, намагатися привернути увагу до своєї теми статтями та статусами. Та й взагалі, розвивати свої блогерські навички)
  • Не нехтувати статусами. Це чи не найсерйозніший важіль форумних відносин, тому не боятися розповісти нову інформацію чи свої враження через статус. 
  • Коментувати. Тобі приємно, коли твою статтю коментують люди, і спробуй зробити так само. Краще за все буде, якщо після прочитаного тебе щось зацікавить і ти спитаєш про щось автора. Утворюйте дискусії, це ж класно)

- Почему стоит читать твои блоги?

Це єдиний блоґ на Трибуні, де висвітлюється виключно форма. Висвітлюється не лише картинками й описово; це статті у повному обсязі цього слова. Перед тим, як показати власне форму та виділити її особливості, завжди є передмова, цікава історія, яка іноді навіть цікавіше за власне форму. Ніде більше такого підходу немає. 

Це те, що не уміщується у футбольну форму. Матеріали, які б я хотів перекласти, власні думки, все це - саме тут. 

У кожного континентального турніру повинен бути свій блог. Ось є і у Кубку Африки. Піпл чогось мало зацікавлений що у блозі, що у турнірі взагалом, але будемо намагатись просувати його в маси. 

Ще живий блог про символічні збірні. Відкритий. Можливо, потребує певної реформації: кожен день оновлювати його я не готовий, і тому він швидкоплино помер. Будемо дивитися :)

- Спасибо за большую и отличную беседу. Удачи и здоровья, больше текстов хороших и разных. Побед любимого клуба и меньше разочарований!

- Дякую і тобі, Антоне :) Гарного тобі настрою завжди, самореалізації і щастя у житті. Як і вам всім, любі читачі ;)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

djorkaeff: »»
29 января 2015, 11:52
28
Не последняя осень
29 августа 2013, 04:43
Все посты