Tribuna/Хоккей/Блоги/Поки Ви Спали/Як має виглядати аналог Golden State Warriors в NHL

Як має виглядати аналог Golden State Warriors в NHL

Golden State Warriors - безумовний гегемон NBA останніх років. В NHL все кардинально інакше. Фаворитів не менше 10. Але можна пофанатазувати і зібрати хокейний аналог Warriors. Поїхали!

Автор — Vovka Vizhnyak
21 октября 2018, 17:07
3
Як має виглядати аналог Golden State Warriors в NHL

Чи зможе хтось зупинити махіну на ім’я Golden State Warriors? Так звучить одне з питань на старті сезону в NBA. Як показали останні кілька сезонів, зробити це буде вкрай важко. Зараз шанси Warriors на третє поспіль чемпіонство оцінюються приблизно в 49%. Деякі аналітики ще категоричніші, оцінюючи вірогідність тріпіта Dubs в 62%.

Якщо в NBA все зводиться до дуелі Golden State vs Всі Решта, то в NHL все зовсім інакше. Розподіл талантів по лізі більш рівномірний, реальних претендентів на титул близько 10. Контраст разючий: шанси Warriors виграти черговий титул дорівнюють шансам топ-7 команд NHL (Nashville, Tampa, Toronto, Winnipeg, Boston, Pittsburgh та San Jose) разом взятих.

Ок, вирішили журналісти The Athletic, давайте трохи пофантазуємо, відкинемо Salary Cap, тобто Стелю зарплат, і спробуємо зібрати в NHL монстра, схожого на Golden State Warriors.

Сценарій #1

Давайте уявімо, що Tampa Bay змогла заманити суперзіркового шведа на ім’я Erik Karlsson. Круто? Ну так, Lightning виглядали б явними фаворитами, але їхні шанси не перевищували б навіть 20%. Аналогічна історія з гіпотетичним підписанням Артемия Панарина в Toronto Maple Leafs (кому потрібен той захист?))). Цього мало: одна суперзірка навіть для топ-клубів по суті ролі не зіграє.

Сценарій #2

Давайте прикинемо, хто наступного літа може вийте на ринок вільних агентів. Тут збирається непогана банда:

C – Joe Pavelski, Matt Duchene

LW – Артемий Панарин, Jeff Skinner

RW – Jordan Eberle, Mark Stone

D – Erik Karlsson, Jake Gardiner

G – Сергей Бобровский

Тепер припустимо, що одна з команд зможе підписати кількох з вищезгаданих зірок. Двох? Трьох? Чом би й ні? Нехай трапиться неймовірне, і Панарин, Karlsson та Бобровский якимось дивом опиняються в Boston Bruins. Ну, таке собі, до Warriors все одно як до неба рачки. Тоді підвищуємо ставки і відправляємо в Бостон Pavelski. Круто, ага? Насправді, ні. Шанси зростуть до 30%. Не більше. Ок, а якщо в другу ланку Bruins підберуть Eberle? Вже краще, але все одно не той компот (вірогідність виграшу Кубка Стенлі сягне 38%). Але ростер вогненний, погодьтесь:

Marchand – Bergeron – Pastrnak

Панарин – Pavelski – Eberle

DeBrusk – Krejci – Backes

Heinen – Kuraly – Donato

Chara – Karlsson

Krug – McAvoy

Moore – Carlo

Bobrovsky, Halak

Сценарій #3

50 років Торонто не бачило Кубка Стенлі. Пора покласти цьому неподобству кінець. Скільки можна різним Піттсбургам, Вашингтонам і Лос-Анджелесам оскверняти священний канадський трофей? Під знамена Maple Leafs почали збирати місцевих хлопаків, яких доля закинула подалі від рідного краю. Перша ластівка – John Tavares – вже на місці. Джерела повідомляють, що Connor McDavid в дитинстві теж спав в піжамі Maple Leafs, тому радо відгукнувся на пропозицію перервати гегемонію різних вискочок. Ок, з атакою наче все круто. Оборона? Без проблем. Drew Doughty, P.K. Subban та Alex Pietrangelo всі родом з Торонто чи околиць, тому «Ласкаво просимо на борт!»

Такссс, що у нас тут вийшло? Ох, нічого собі!!

Matthews – McDavid – Kapanen

Marleau – Tavares – Marner

Hyman – Kadri – Nylander

Johnsson – Lindholm – Brown

Rielly – Doughty

Gardiner – Subban

Dermott – Pietrangelo

Andersen, Sparks

Потужно, правда? Найкращий гравець ліги, найкращий бомбардир ліги #прямозараз, два володарі Норріса (Кращий захисник ліги) + ще купа талановитих пацанів. Ок, тягнемось до калькулятора…і все одно не варіант. З таким ростером шанси Maple Leafs на титул дорівнюють 43%. Хм, ті Warriors схоже реально круті. Треба придумати щось інше.

Сценарій #4

Чому зупинятись на Торонто? Є ж матінка Канада! Засновники хокею не бачили титулу вже 25 років. Ок, погнали! Всі сюди:

Hall – McDavid – MacKinnon

Marchand – Crosby – Bergeron

Giroux – Tavares – Marner

Benn – Seguin – Stamkos

Vlasic – Doughty

Giordano – Subban

Rielly – Pietrangelo

Holtby, Price

Упс, щось ми загнались трохи. Шанси цієї мегакоманди оцінюються в 86%. Такій ватазі під силу набрати 140+ очок за сезон. Warriors нервово курять.

Сценарій #5

Все ж аналог Warriors зібрати реально. Має бути команда, гравці якої готові згенерувати від 59 до 62 виграшів за сезон, тобто в районі 123-128 очок. І ось що виходить на папері:

Matthews – McDavid – Kapanen

Панарин – Tavares – Marner

Duchene – Kadri – Nylander

Hyman – Marleau – Brown

Rielly – Doughty

Gardiner – Subban

Dermott – Pietrangelo

Бобровский, Sparks

Ось як має виглядати команда, яка стане приблизною копією Warriors в NHL. Генмену Maple Leafs до вже елітного ростеру варто додати «всього лиш» 7 бійців: Connor McDavid, Артемий Панарин, Matt Duchene, Drew Doughty, P.K. Subban, Alex Pietrangelo та Сергей Бобровский. Ось які Golden State Warriors сильні в проекції NHL.

Фото: USA TODAY Sports

***

Більше про NHL:

Другие посты блога

Все посты