Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Останній матч Фернандіньо за «Сіті»: виграв АПЛ, першим підняв трофей, заміна на Зінченка

Останній матч Фернандіньо за «Сіті»: виграв АПЛ, першим підняв трофей, заміна на Зінченка

Красиве прощання з легендою.

Автор — Ірина Козюпа
22 мая 2022, 23:22
1
Останній матч Фернандіньо за «Сіті»: виграв АПЛ, першим підняв трофей, заміна на Зінченка

Красиве прощання з легендою.

Дуже особливий день для Фернандіньо. Сьогодні він зіграв свій останній матч за «Манчестер Сіті».

8 липня 2013 року бразилець запостив у твіттері фото з душевним підписом: «Час йти спати, завтра мій перший робочий день в «Манчестер Сіті». Я дуже схвильований цим… Всім надобраніч».

Вчора він згадав цей допис: «Зараз треба замінити всього одне слово».

Так він анонсував, що матч проти «Астон Вілли» стане його прощанням з клубом.

Перед матчем «Сіті» влаштував бразильцеві крависий триб’ют. Зранку у футбольній академії клубу Фернандіньо особисто відкрив свою мозаїку біля поля, яке носите його ім’я. Це шана капітанові за його 9 років у команді. Вона зображує його гол у матчі проти «Сток Сіті» (7:2) у 2017 році.

«Мати мозаїку та поле на мою честь тут – це неймовірний жест. Яя дуже вдячний клубу. Я ніколи не міг уявити такого, коли підписував контракт.

Це був дивовижний період мого життя, і приїзд до «Манчестер Сіті» був найкращим рішенням, яке я коли-небудь приймав. Це особливий спосіб попрощатися з клубом», – сказав розчулений футболіст.

Ферна вийшов у стартовому складі на матч з «Астон Віллою», але згодом його замінив наш Олександр Зінченко. Сьогодні у нього вийшло фантастичне прощання з клубом. «Сіті» пропустив двічі, тоді відігрався і виграв чемпіонство, випередивши «Ліверпуль» в останньому турі.

На нагородження капітан йшов останнім. І він першим підняв трофей над головою. Це п’яте чемпіонство для бразильця в АПЛ. Загалом у нього розкішна колекція – 14 трофеїв з клубом. Бракує хіба перемоги в Лізі чемпіонів.

«Це дух «Сіті» – ти ніколи не здаєшся, віриш до кінця. Це сталося 10 років тому. Сьогодні було трохи інакше, але результат той самий!» – сказав щасливий бразилець після матчу.

Ферна зіграв за «Сіті» 383 матчі, в яких забив 26 голів і віддав 33 передачі. А головне – він став легендою клубу.

Ферні 37 років, але він не планує завершувати з футболом. Хоче повернутися в рідну Бразилію і ще пограти за свою першу команду «Атлетіко Паранаенсе».

Залишається нагадати, що для «Шахтаря» Фернандіньо був таким ще системотворчим та важливим гравцем, як для «Сіті». І виграв разом з гірниками 6 чемпіонство УПЛ і Кубок УЄФА. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты