Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Реал» закамбечив завдяки 21-річному Родріго – дубль за дві хвилини. Його відкрив екс-гравець «Шахтаря» і «Сіті»

«Реал» закамбечив завдяки 21-річному Родріго – дубль за дві хвилини. Його відкрив екс-гравець «Шахтаря» і «Сіті»

Герой Мадрида.

Автор — Ірина Козюпа
5 мая 2022, 16:15
8
«Реал» закамбечив завдяки 21-річному Родріго – дубль за дві хвилини. Його відкрив екс-гравець «Шахтаря» і «Сіті»

Герой Мадрида.

Божевільна ніч у Мадриді подарувала світові нового героя. Все йшло до того, що цього року в Лізі чемпіонів буде англійський фінал, але 90 хвилин на «Сантьяго Бернабеу» – це дуже довго.

На 68-й хвилині Карло Анчелотті прийняв рішення, яке все змінило – замість Тоні Крооса на поле вийшов 21-річний Родріго. Бразилець за дві хвилини забив у ворота «Манчестер Сіті» два м’ячі. Це дозволило «Реалу» зрівняти загальний рахунок і перевести матч в овертайм. А там вже пенальті Бензема подарував Мадриду щастя і фінал ЛЧ.

«Я не можу пояснити те, що сталося. У мене просто немає слів. Бог подивився на мене і сказав: «Сьогодні твій день». Дякую фанатам за підтримку і до зустрічі у Парижі», – після матчу Родріго був скромним на слова.

Зате фанати «Реала» розривали твіттер емоціями та компліментами у стилі: «Роналдо – це ти?»

Родріго народився 9 січні 2001 року. Вже у 10 років почав грати у системі «Сантоса». Правда, спочатку займався футзалом. Але вже у 16 років підписав з клубом свій перший професійний контракт.

А тепер найцікавіше – в той час обов’язки головного тренера «Сантоса» тимчасово виконував Елано. Саме екс-гравець «Шахтаря» перевів цього вундеркінда в основний склад і довірив місце на полі.

Кілька слів про Елано – він прийшов у «Шахтар» разом з Жадсоном. З гірниками двічі виграв чемпіонат України і один раз взяв Суперкубок. Запам’ятався тим, что став першим в історії гравцем вищої ліги України у складі збірної Бразилії. Але так повністю і не розкрив свій потенціал в Україні. Після двох сезонів перейшов в «Манчестер Сіті», а потім були Бразилія, Туреччина та Індія.

«Реал» запропонував на 30 мільйонів євро більше, ніж «Ліверпуль»

А в «Сантосі» почалася тренерська кар’єра Елано.

«Був період, коли клуб серйозно вів переговори із «Ліверпулем». Але тоді йшлося про дуже маленьку суму. «Реал» у підсумку запропонував на 30 мільйонів євро більше. Я тоді поспілкувався з людьми і сказав, що хлопець вартує цих грошей. Ми повинні виростити його, я хотів попрацювати з ним. Слава богу, все склалося вдало», – сказав Елано.

У 2017 році Родріго почав грати за основу «Сантоса» і вже наступного року його підписав «Реал» за 45 млн євро. Контракт починав діяти з 2019-го. Тепер бразилець зіграє у фіналі ЛЧ проти «Ліверпуля», а сума його трансферу повністю себе виправдала.

Забив 6 голів в останніх 6 матчах за «Реал»

Родріго вже встиг наставити купу рекордів у «Реалі». Став першим футболістом народженим у XXI столітті, який забив за «Реал» і який відзначився в Лізі чемпіонів. Бракувало стабільності – два роки тому Зідан терпляче пояснював журналістам, чому футболіст мало грає.

Зараз у Родріго 6 голів в останніх 6 матчах за «Реал». Окрім «Сіті» він оформив дубль у матчі чемпіонату Іспанії з «Еспаньолом», забивав «Челсі» та «Хетафе». А до цього він не відзначався за клуб з 19 жовтня.

Перформанс бразильця проти «Сіті» підняв його на новий рівень. Тепер він не просто майбутнє «Реала», а вже гравець, який може перевернути матч і зробити різницю.

Фото: «Реал»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты