Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/У Макрона тісний зв’язок з футболом: вболіває за «Марсель», вмовляє Мбаппе залишитися в «ПСЖ» і товаришує з Чеферіном

У Макрона тісний зв’язок з футболом: вболіває за «Марсель», вмовляє Мбаппе залишитися в «ПСЖ» і товаришує з Чеферіном

Еммануель виграв вибори президента Франції.

Автор — Ірина Козюпа
25 апреля 2022, 23:38
6
У Макрона тісний зв’язок з футболом: вболіває за «Марсель», вмовляє Мбаппе залишитися в «ПСЖ» і товаришує з Чеферіном

Еммануель виграв вибори президента Франції.

Перемога здорового глузду. Так українці та більшість європейців відреагували на результати виборів у Франції. Президентом на другий термін французи обрали Еммануеля Макрона.

Цей симпатичний 44-річний політик керуватиме однією з найбільш впливових країн Євросоюзу наступні 5 років. У фіналі Макрон переміг лідерку ультраправих Марін Ле Пен – 58,55% на 41,45%. Відрив складає понад 17%.

З одного боку, Макрон став першим чинним президентом Франції за 20 років, якого переобрали на другий термін. А з іншого, результати голосування показали розкол у суспільстві та ріст популярності ультраправих. До всього не голосували 28% французів – такого масового бойкоту не було з 1969 року. А ті, що пішли, то обирали менше зло.

«Тим, ​​хто голосував за мене, але не за мої ідеї, а заради того, щоб не пустити до влади ультраправих – я перед вами у боргу. Я більше не кандидат одного табору, я – президент усіх», – сказав Макрон.

Політики в Європі видихнули з полегшенням – вони задоволені перемогою Макрона над Ле Пен, яка недолюблює ЄС та НАТО, але є прихильницею політики Володимира Путіна.

Ми можемо критикувати президента Франції за недостатню рішучість у підтримці України, сміятися з його постійних дзвінків президенту Росії, але все пізнається у порівняні. Ле Пен взагалі заборонений в’їзд в Україну через її підтримку анексії Криму.

«Вітаю президента Франції та справжнього друга України Еммануеля Макрона з перемогою на виборах. Бажаю нових успіхів на благо французького народу. Ціную підтримку Франції і переконаний: ми крокуємо разом до нових спільних перемог! До сильної та об’єднаної Європи!», – написав Володимир Зеленський у своєму твіттері після оголошення результатів виборів.

Можливо, після виборів Макрон стане сміливішим щодо допомоги Україні. Зрештою, Франція передала нам самохідні артилерійські установки «Цезар». А сам Макрон став першим главою Франції, який вперше за 20 років відвідав Україну.

***

А тепер про найцікавіше – президент Франції доволі близький до спорту. Він часто приймає в Єлисейському палаці спортсменів, які досягли знакових перемог чи виграли титули. Також Макрон бачить спорт, як соціальний проект і можливість для мультикультурного населення країни об’єднатися.

Особливо тепло він ставиться до футболу. Макрон захоплюється ним з дитинства. Грав за шкільну команду у Страсбурзі, а тепер близько спілкується з футболістами. Зібрали кілька історії про президента Франції і футбол. 

Вболіває за «Марсель», а його улюблений футболіст – Дімітрі Пайєт

Макрон не приховує своїх симпатій. Він часто в інтерв’ю говорить, що його люблена команда – «Марсель», а футболіст – Дімітрі Пайєт. Минулого року він зустрівся з півзахисником під час свого візиту в Марсель. Хавбек подарував Макрону свою футболку.

Під час спільної вечері Еммануель заявив, що хотів би побачити перемогу команди в Кубку Франції. Також вони разом відвідали Всесвітній конгрес з охорони природи. Після цього Пайєт погодився стати обличчям кампанії із захисту довкілля.

Забив пенальті у благодійному матчі, на полі були Венгер та Пірес, а гру транслювали по ТБ

Минулого року Макрон зіграв у благодійному матчі з працівниками лікарні Пуассі. Гру організували, щоб зібрати кошти для Фонду лікарень Парижа та Франції.

Щоб підняти цікавість до акції, на матч запросили зірок французького футболу Робера Піреса, Арсена Венгера, Крістіана Карамбе та Алена Жиресса. Гру транслювали на ТБ. Необхідні кошти вдалося зібрати, а вся Франція обговорювала гру свого президента.

Макрон реалізував пенальті, і відео з моментом стало вірусним. Його почали називати французьким Роналду і жартували, що «ПСЖ» має купити Еммануеля замість Мбаппе.

Співав «We are the Champions» і «Марсельєзу» разом зі збірною Франції

Макрон дуже тепло ставиться до збірної Франції – президент часто буває на базі команди, близько спілкується з Бензема, Мбаппе та Дешамом.

У 2018 році побував на фіналі чемпіонату світу, який виграла його команда. Потім приймав чемпіонів в Єлисейському палаці. Гравці та тренери разом з президентом та його дружиною Бріжит душевно виконали «We are the Champions», «Марсельезу» та «I Will Survive».

А у соцмережах Макрон коротко тоді писав: «Дякую, збірна». 

Сприяв поверненню Бензема у збірну Франції

Карім втратив місце у команді після скандалу – форварда «Реала» звинувачували у шантажі Маттьє Вальбуена відеозаписами сексуального характеру. Шість років Бензема не грав за збірну Франції, але потрапив у заявку на Євро-2020.

Кажуть, великий камбек трапився завдяки Макрону. За повідомленнями в медіа, президент країни особисто попросив голову федерації Ноеля Ле Гре та тренера «триколірних» Дідьє Дешама викликати форварда.

«Є дві дуже складні посади: президент країни та тренер збірної, тому що 68 мільйонів людей думають, що вони впораються краще. Я повністю довіряю Дешаму. Думаю, він зробив правильний вибір. Склад збірної найкращий із можливих. Потрібно, щоб між гравцями була хімія», – говорив Макрон про заявку французів на Євро-2020.

Вмовляє Мбаппе залишитися в ПСЖ

Макрон товаришує з власниками «ПСЖ» і особисто спілкується з Мбаппе з 2018 року. Він тривалий час вмовляє його залишитися у команді. Трансферна сага з переходом Кіліана в «Реал» продовжується вже майже три роки.

За інформацією ЗМІ, президент країни особисто писав форварду повідомлення і закликав його залишитися в столиці країни. Глава держави планує постійно підтримувати зв’язок з гравцем.

«Я вболіваю за «Марсель», тому запропонував би Мбаппе перейти до цієї команди. Але, на жаль, це неможливо. Тому треба боротися, щоб він залишився у «ПСЖ» – у чемпіонаті Франції. Це дуже важливий футболіст для Ліги 1», – сказав Макрон буквально перед виборами.

Макрон – близький друг президента УЄФА Чеферіна

Президент Франції став одним із перших політиків, хто відкрито виступив проти Суперліги. Він підтримує дружні стосунки з президентом УЄФА Александром Чеферіном.

«Президент вітає позицію французьких клубів, які відмовляються брати участь у проекті Суперліги Європи, який загрожує принципам єдності та спортивних заслуг. Французька влада підтримає всі кроки французьких федерації та ліги, УЄФА та ФІФА для захисту цілісності змагань, національних чи європейських», – Макрон навіть виступив офіційну заяву.

Президент Франції часто коментує футбольні та і загалом різні спортивні події. В цьому він схожий на Зеленського.

Фото: фейсбук Еммануеля Макрона

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты