Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/З прес-конференціями Петракова все добре. Головним все одно залишається результат

З прес-конференціями Петракова все добре. Головним все одно залишається результат

Ірина Козюпа – про 37 слів тренера збірної України.

Автор — Ірина Козюпа
9 октября 2021, 09:03
41
З прес-конференціями Петракова все добре. Головним все одно залишається результат

Кайфую від прес-конференцій Олександра Петракова. Так вийшло, що була присутня вживу чи в зум практично на всіх. І для журналіста всі вони – топ. Щоб він зараз сказав чи не сказав, це викликає спалах емоцій у вболівальників та журналістів. Позитивні чи негативні, то вже інше питання. Головне, що вони нікого не залишають байдужим. І сам тренер показує, що йому не все одно. 

Петраков за короткий час пройшов шлях від: «Ого, який він крутий – їздить на метро, говорить щиро та відкрито, приймає сміливі рішення» до «чому він відкрито критикує Караваєва, чому не викликав Малиновського, чому виносить конфлікти з команди, чому так багато говорить».

А тепер в межах одного тижня видав дві абсолютно протилежні прес-конференції. Спочатку це був фестиваль зізнань в стилі «Як ви мене всі ненавидите». А сьогодні ледве видавив з себе 37 слів. Дуже лаконічно за формою, але яскраво та глибоко за змістом. Завтрашньої післяматчевої прес-конференції я вже чекаю більше, ніж відпустки. Бо цей тренер вміє дивувати. 

Навряд чи це якийсь холодний розрахунок, як в Луческу чи Моурінью, які чудово вміють вести такі медійні війни. Швидше, чесні емоції людини, яка дуже довго чекала на свій шанс, а тепер намагається створити диво. Насправді, така відвертість дорого коштує. У світі великого футболу – це велика рідкість. 

В Англії роботу тренера збірної називають найбільш ненависною в країні. В Україні це не так, бо в нас ще є політики, Зеленський і Павелко. Петраков такий, який він є. Тут не буде моралізаторства чи повчань. На прес-конференціях він говорить те, що вважає потрібним. У збірній приймає рішення, які вважає необхідними. І реагує на критику так, як йому здається правильним. Це його право та його відповідальність. Так само як наше з вами право погоджуватися з ним, хвалити чи критикувати. Так влаштований цей світ. 

Найважливішими все одно будуть результати та гра збірної. 

У минулому сезоні «Зоря» показала, як можна критику повернути собі на користь. Гравці роздрукували текст Tribuna.com і повісили на двері в роздягальні. Кожного дня вони бачили, як у них не вірять, а на полі доводити всім і, у першу чергу собі, що «мужики» не здаються.

Петраков теж говорив, що критика зробила його сильнішим. Просто покажіть це у матчі з фінами. А слова на прес-конференціях самі прийдуть. 

Фото: УАФ

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты