Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Шуранов дебютував за німецьку молодіжку. Ротань викликав, але не давав грати, а батька футболіста обурили слова Петракова

Шуранов дебютував за німецьку молодіжку. Ротань викликав, але не давав грати, а батька футболіста обурили слова Петракова

В УАФ тему Еріка назвали закритою.

Автор — Ірина Козюпа
10 сентября 2021, 08:06
99
Шуранов дебютував за німецьку молодіжку. Ротань викликав, але не давав грати, а батька футболіста обурили слова Петракова

В УАФ тему Еріка назвали закритою.

19-річний форвард «Нюрнберга» Ерік Шуранов дебютував за молодіжну збірну Німеччини. Футболіст українського походження вийшов на заміну у матчі проти Сан-Марино, який відбувся 2 вересня. Німецька команда перемогла з рахунком 6:0, Ерік голів не забив, але грою залишився задоволений.

У своєму інстаграмі Шуранов запостив фото з матчу, де він у футболці німецької молодіжки з 20-м номером. «Задоволений своїм дебютом за Німеччину», – коротко написав футболіст, який виступав за юнацькі збірні України.

Пізніше на сайті DFB з’явилося інтерв’ю з дебютантом. Цікаво, що у графі національність у Шуранова синьо-жовтий прапор.

«Здійснилася моя мрія. Я не очікував, що все відбудеться так швидко і я зможу дебютувати вже у першій грі. Це був мій перший виїзд у молодіжну збірну Німеччини, що робить мене дуже щасливим».

Також Ерік розповів, чому між історичною батьківщиною своїх батьків та країною, в якій він народився, обрав саме Німеччину.

«Дуже пишався тим, що грав за батьківщину. Проте, навіть ще підлітком, я завжди мріяв виступати за збірну Німеччини, тому вирішив піти цим шляхом. Атмосфера у команді чудова і ми дуже добре ладнаємо. Ми всі приблизно одного віку, а тому маємо схожу фазу кар’єри. У нас є достатньо тем для обговорення. І коли вас оточують такі ж, як ви, хлопці, ви почуваєтесь як вдома.

Наприклад, зі збірною України я був єдиним, хто грав за кордоном. Коли ти приїжджаєш і нікого не знаєш, це не завжди так просто. Ось чому для мене так важливо бути тут з хлопцями, яких я знаю. Це дуже допомагає в адаптації».

Ротань викликав Шуранова, але футболіст так і не дебютував за молодіжку

Ерік виступав за збірні України U-17 та U-18 у тренера Володимира Єзерського. У жовтні минулого року Шуранов отримав виклик у нашу молодіжку від Руслана Ротаня, але на поле так і не вийшов.

«Йому дуже хотілося зіграти хоча б п’ять хвилин в одному з матчів. Зрозуміло, що це ознайомлювальний виклик на збори, тренери ще не вивчили його потенціал, але все ж син дуже хотів зіграти, – сказав тоді батько футболіста Ігор Шуранов. – Але хочу також підкреслити, що Еріку в збірній все дуже сподобалося. Він завжди з великою радістю приїжджає в Україну».

У травні цього року Ерік провів збір з командою Німеччини U-19. Тоді ж Ігор Циганик повідомив, що ще у січні на адресу УАФ прийшло повідомлення з ФІФА. У листі йшлося про те, що український форвард «Нюрнберга» Шуранов хоче змінити футбольне громадянство. Футболіст виступатиме за Німеччину і це його власне бажання.

Ерік та його сім’я півроку думали над запрошенням німців

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов назвав тему з Шурановим закритою і зазначив, що Олександр Петраков дав чітку відповідь на це питання ще на своїй першій офіційній прес-конференції.

«Це вибір Шуранова. Хочеш грати за збірну чи думаєш про якісь інші варіанти? Якщо у тебе в душі є наші, українські корені, і ти прагнеш сюди, то ми будь-яку людину завжди розглянемо і приймемо. Але ходити, шукати і просити, щоб грав за національну збірну, ми не будемо», – сказав тоді Олександр Васильович.

Слова в.о. тренера збірної України обурили сім’ю Шуранових.

«Петраков сказав, що футболіст повинен був показати свою ініціативу. Ерік хотів грати, але йому не давали цього робити. Мені телефонував Протасов, але він зробив це тоді, коли ми вже прийняли рішення міняти громадянство. Я вже не став переконувати Еріка змінювати думку.

В Єзерського був інтерес до Еріка. Ротань його викликав. А на наступний збір телефонував адміністратор і казав: «Вибач, але ми хочемо інших людей подивитися». Ось таке було ставлення. А потім Петраков починає розповідати, що нам потрібно було робити. А потрібно було просто дати йому зіграти. Викликали, але ні разу не випустили», – розповів Ігор Шуранов в коментарі Tribuna.com.

Запрошення виступати за Німеччину Еріку надійшло від тренера команди U-19 Крістіана Вернса. Тоді футболіст відповів, що подумає.

«Ми думали півроку, чекали, але ніяких кроків з боку України не було, тому ми зробили такий вибір. Все-таки у нього інший менталітет. Він образився – один раз його викликали, потім не викликали. Там були нормальні ігри, де він міг себе показати. Якби цього не відбулось, то, можливо, ми б залишились в Україні.

Але світ тісний. Можливо, так життя складеться, що Ерік ще зіграє за першу збірну України. Все буде залежати від нього. Зараз йому треба багато працювати».

7 вересня молодіжна збірна Німеччини обіграла Латвію – 3:1. Шуранов на поле не виходив. 

Фото: DFB, Giuseppe Bellini/Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты