Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Ми всі разом працюємо, щоб поїхати на ЧС-2022». Все, що відомо про призначення Петракова

«Ми всі разом працюємо, щоб поїхати на ЧС-2022». Все, що відомо про призначення Петракова

Перші слова, довикликав двох гравців, хто помічники.

Автор — Ірина Козюпа
18 августа 2021, 13:40
46
«Ми всі разом працюємо, щоб поїхати на ЧС-2022». Все, що відомо про призначення Петракова

Перші слова, довиклик двох гравців, хто помічники.

Олександр Петраков – виконувач обов’язків головного тренера збірної України. На цю посаду чемпіона світу з командою U-20 офіційно призначив виконком УАФ. Фахівець готуватиме збірну до матчів кваліфікації ЧС-2022. Втім, точний термін дії контракту та його умови не розголошують.

«Олександр Васильович — всесвітньо відомий спеціаліст, має високий авторитет серед нашої футбольної спільноти й необхідні знання та досвід для того, щоб на даному етапі очолити головну команду країни. Тому цілком заслужено отримав одноголосну підтримку членів виконкому. Вітаю Олександра Васильовича та бажаю продуктивної роботи», – прокоментував призначення нового тренера Андрій Павелко.

Різні інсайдери повідомляли, що саме Петраков стане новим керманичем збірної і тренуватиме команду в статусі в.о. Виконком УАФ розпочався 17 серпня о 16:00 і тривав практично до першої години ночі.

Журналіст Ігор Бурбас першим повідомив, що призначення таки відбулося. Все так затягнулося, тому що чекали новин з ОАЕ, де Сергій Ребров працює з місцевим «Аль-Айном». Саме його після Андрія Шевченка медіа називали пріоритетним варіантом для збірної України. Але тренера не відпустив його новий клуб.

«До опівночі в Будинку футболу чекали вістей з Еміратів. Дочекалися і тільки після цього рішенням виконкому призначили Петракова в.о. головного тренера збірної», – написав Бурбас.

Офіційно Петракова призначили близької другої години ночі

Інформацію підтвердив віце-президент УАФ Василь Орлецький.

«Вітаю Олександра Васильовича Петракова з призначенням на посаду головного тренера національної збірної України. Ребров підтримав таке рішення. Чекаємо, коли він владнає свої відносини з нинішнім клубом» – повідомив Орлецький у своєму фейсбук.

Офіційне підтвердження від УАФ прийшло близької другої години ночі. Сторінки асоціації у соцмережах опублікували фото Петракова з Павелком і написали, що тепер у збірної є новий тренер, але без деталей.

Перші слова Олександра були лаконічними, але змістовними.

«Потрібен результат. П’ять ігор – кожна буде фінальною. Це не клубний футбол. Зроблю все, що від мене залежить, щоб вийти на чемпіонат світу в Катарі. Тарас Качараба і Данило Сікан будуть додані в основний список, а в резервний ще Сергій Булеца з «Зорі».

Добре оцінюю наші шанси. Це не клубний футбол, що можна десь наздогнати. Кожна гра – фінальна. Як чемпіонат світу: вийшов, виграв – пройшов далі, ні – поїхав. Все, тільки так. Хлопці мене знають, а я – їх. Я розмовляв з ними. Так що подивимося. Сплю погано – по 2 години, прокидаюся. Не знаю, що вам далі говорити – важко. Прийняв таке рішення, але я вмію тримати удар», – сказав Петраков у коментарі УАФ.

«Не буду скаржитися, що у мене було мало часу на підготовку до матчів»

В інтерв’ю «Профутбол Digital» тренер розповів про свої емоції та назвав своїх потенційних помічників у збірній.

«Емоцій просто нема. Всі дуже виснажені. Кажу вам, як є. Я дуже радий, що мені запропонували і попросили, щоб я допоміг УАФ. Я розумію, який тягар я взяв на себе. Прямо кажу, що це 5 ігор. Все, як на чемпіонаті світу: якщо програв, то вилетиш. Не буду скаржитися, що у мене було мало часу на підготовку до матчів. Ми всі разом працюємо, щоб поїхати в Катар на ЧС-2022. Це наша спільна мрія. Зроблю від себе все можливе разом з хлопцями.

Дуже радий за «Шахтар», що вони обіграли «Монако». Гарний вийшов день.

Що стосується помічників, то я ще не розмовляв з хлопцями. Зараз говорити – мені вони скажуть, що не хочуть працювати, клуб не відпустить.

Давайте я вам скажу тренерський штаб, але я з ними ще не розмовляв – Андрій Анненков, який працює в «Чорноморці», В’ячеслав Кернозенко – тренер воротарів, В’ячеслав Руженцев і Іван Баштовий – фізпідготовка, Олександр Шовковський. Я ще буду думати – можна взяти ще одного тренера», – сказав Олександр.

Коментарі журналістам Петраков давав українською мовою. Виглядав втомленим, але дуже щасливим. А дебют нового тренера відбудеться вже зовсім скоро – першого вересня на виїзді зіграємо з Казахстаном, четвертого в Києві приймаємо Францію. 

Фото: сторінка Андрія Павелка у фейсбук, УАФ, Getty Images

Другие посты блога

Все посты