Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Шевченко оголосив про закінчення контракту зі збірною. В УАФ нічого не пояснюють

Шевченко оголосив про закінчення контракту зі збірною. В УАФ нічого не пояснюють

Невже головним стало грошове питання?

Автор — Ірина Козюпа
1 августа 2021, 19:22
49
Шевченко оголосив про закінчення контракту зі збірною. В УАФ нічого не пояснюють

Невже головним стало грошове питання?

Андрій Шевченко сьогодні опублікував заяву у своїх соцмережах. Тренер збірної України повідомив, що у нього закінчився контракт з УАФ.

«Сьогодні добіг кінця мій контракт з Українською асоціацією футболу, я провів п’ять років з головною командою країни. Це була наполеглива робота, яка довела, що ми здатні грати в сучасний футбол. Я вдячний президентові і виконкому УАФ за надану можливість попрацювати зі збірною України, вдячний кожному гравцеві, кожній людині хто допомагав і був причетний до команди.

Велика вдячність всім вболівальникам за підтримку і критику.

Разом нам вдалося показати, що наш футбол може бути конкурентним, результативним і цікавим. З вірою в Україну», – написав Шевченко.

Тобто Шевченко залишає збірну України?

Важко говорити про це на 100%. Шевченко наче і прощається зі збірною, але чітко не пише про те, що йде з команди. Поки УАФ не підтвердила і не спростувала слова Андрія Миколайовича.

Єдина офіційна реакція асоціації, це синьо-жовті сердечка під його заявою в інстаграмі.

«Не можу нічого сказати, я сам тільки що прочитав це в фейсбуці. Я зараз у відпустці, тому нічого не знаю», – сказав прес-аташе збірної України Олександр Гливинський у коментарі Tribuna.com.

«Я не знаю. Нічого вам про це не можу сказати. З Шевченком я не розмовляв, а як воно буде далі залежить від нього та від УАФ. Наскільки я знаю, то він зараз у відпустці, а завтра вже можна буде про щось говорити. Чесно кажучи, я не в курсі справ. Це має бути його рішення», – це реакція голови комітету збірних УАФ Мирона Маркевича.

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов порадив чекати офіційної інформації.

Тим часом помічник Шевченка Андреа Малдера теж виклав пост прощання зі збірною України.

«Наша робота з УАФ сьогодні офіційно завершується. Дякую всім футболістам, персоналу (за постійний вияв поваги), президенту та асоціації за прекрасну можливість, яка у нас була. Але перш за все хочу подякувати вболівальникам і людям, які завжди змушували мене відчувати себе як вдома.

Я віддав все, і отримав багато у відповідь. Ти будеш в моєму серці і на шкірі назавжди», – написав Малдера.

Так а що з контрактом Шевченка? В ЗМІ повідомляють про грошове питання між УАФ та тренером

У червні 2020 року президент УАФ Андрій Павелко повідомив про продовження контракту з Шевченком.

«Виконком УАФ щойно проголосував за продовження контракту з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком та його штабом до 31 грудня 2022 року», – сказав Павелко.

Згодом сам тренер підтвердив продовження співпраці. Але є один нюанс. На відміну від УАФ Шевченко зазначив, що термін дії контракту рік з опцією подовження ще на півтора.

«Все гаразд. Ми дійшли згоди вже давно. Залишилися формальності. Мої помічники вже тут. Офіційні контракти будуть підписані. Підписали рік плюс півтора. Загалом – два з половиною», – сказав Шевченко.

Тобто саме зараз закінчився рік тієї угоди.

При цьому, одразу два ЗМІ – «Обозрєватєль» та Sport.ua – повідомляють, що можливою причиною відходу Шевченка стало грошове питання. Варіанти різні: начебто Шевченко просив 3 млн доларів на тренерський штаб, а в УАФ готові були платити лише 1,5 млн. Інший інсайд – Шевченку в новому циклі відбору на ЧС-2022 УАФ урізала зарплату в 2 рази. Замість приблизно 75 тисяч доларів на місяць тренер повинен був отримувати приблизно 30 тисяч. 

Шевченко працює головним тренером збірної України з 15 липня 2016 року. До того він входив у штаб Михайла Фоменка, а після провалу на Євро-2016 очолив команду зі своїм штабом. Андрій Миколайович не зміг вивести збірну на ЧС-2018, але блискуче пройшов відбір на Євро-2020, де дійшов з командою до історичного чвертьфіналу. У відборі на ЧС-2022, який стартував вже цього року, українці займають друге місце після трьох турів. 

Фото: інстаграм Андрія Шевченка, фейсбук Андрія Павелка

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты