Tribuna/Прочие/Блоги/Апельсинова кава/Спортивний літак впав на будинок гандболістки – пілот зі 40-річним досвідом і троє пасажирів загинули

Спортивний літак впав на будинок гандболістки – пілот зі 40-річним досвідом і троє пасажирів загинули

Сім’я Анастасії Корчевої не постраждала.

Автор — Ірина Козюпа
2 августа 2021, 18:11
2
Спортивний літак впав на будинок гандболістки – пілот зі 40-річним досвідом і троє пасажирів загинули

Сім’я Анастасії Корчевої не постраждала.

Гандбольний клуб «Реал» Миколаїв на своїй сторінці у фейсбук виклав пост підтримки гандболістки зі своєї структури. На дім Анастасії Корчевої впав літак. Сім’я спортсменки не постраждала, але будинок і все майно згоріло.

«Звертаємося за допомогою до всієї спортивної громадськості і не тільки! У гравця нашої молодшої команди ГК «Ніка» і учениці МФКФК Анастасії Корчевої сталося горе – на її будинок впав літак. Дякувати Богу, що родина встигла в останній момент вибігти і всі залишилися живими, але все майно і речі згоріли. Якщо є можливість підтримайте сім’ю матеріально», – написав клуб.

Згоріло практично все майно у будинку

Трагедія трапилася 28 липня на Прикарпатті. В обід у селі Шепарівці поблизу Коломиї Івано-Франківської області легкомоторний спортивний літак впав на приватний житловий будинок. В наслідок аварії загинуло четверо людей – пілот та троє його пасажирів. Сім’я гандболістки встигла залишити дім до того, як почалася пожежа.

Рятувальники ліквідували вогонь, але пожежа встигла нанести шкоди – згоріло практично все майно у будинку.

«Був удар в дах і в землю вже зі спалахом вогню та диму. Це вибило два вікна на другому поверсі. Ми з сином були в іншій кімнаті. Думала, що газова труба зірвалася чи малий мікрохвильову піч увімкнув. Я не знала, що трапилося», – розповіла журналістам Ольга Корчева, мама гандболістки.

Від кімнат залишилося згарище – всі документи, речі та меблі згоріли.

«Син має повернутися з армії і навіть не буде мати у що переодягнутися. Вцілів один диван. Але і він намок від води, якою гасили пожежу. Він зараз стоїть на подвір’ї. Там батько на ньому спав», – зізналася Ольга.

Дідусь Анастасії почав будувати будинок з 2009-го року. Там мешкало 8 людей.

«Допомоги ця місцева влада не дасть. Вони втішають тим, що дали мені на два дні готель. А за що я маю їсти? Навіть трусів та шкарпеток нема, бо все згоріло. Ми ходимо у тому, в чому і вибігли з будинку. Мені 67 років. 10 років я працював закордоном і збудував дім, щоб мати, де жити на старості і дітям щось залишити», – сказав Валерій Помагаєв.

Місцева влада обіцяє знайти кошти, щоб допомогти родині відновити своє житло.

Пасажири були громадянами США, пілот – 40 років в авіації

Відпочивальники випадково зняли на відео момент падіння літака. Той втратив управління, стрімко почав падати вниз і потім в небо піднялася хмара диму. Поки розглядають дві версії трагедії – помилка пілота та технічна несправність літака.

Жертвами аварії стали троє іноземців – громадяни США. Телеграм-канал Об’єднаної єврейської громади України повідомив, що загиблі були хасидами. Вони приїхали у Коломию у складі групи на відпочинок.

Керував літаком 58-річний військовий пілот Ігор Табанюк. Він вже 40 років в авіації, 11 років розвиває малу авіацію у Коломиї. Очолював громадську організацію «Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації». Був інструктором з польотів та співвласником приватного аеродрому в Коломиї.

Табанюк багато подорожував і був досвідченим пілотом. Одного разу пережив шість днів без їжі й води після падіння свого літака у Гімалаях. Два роки тому здійснив рекордний політ Україною разом з відомим ведучим, автором проекту «Світ навиворіт» Дмитром Комаровим. У день аварії встиг провів п’ять успішних вильотів.

Син пілота розбився 8 років тому у Коломиї

Ігор Табанюк

Це вже друга втрата у сім’ї Табанюків. У 2013 році син пілота Денис також розбився в авіакатастрофі. Після цього дружина просила Ігоря залишити польоти і переїхати з Коломиї. Але чоловік сказав, що «помре без неба і втратить свої крила».

«Найстрашніше – це чекати. Коли він злітає і коли повертається з польотів», – говорила дружина Табанюка Оксана.

Сім’я пілота також допомагає з пошуком житла для родини Анастасії Корчевої. Сама дівчина у своєму інстаграмі подякувала всім небайдужим за допомогу.

«Хочу подякувати всім за підтримку. Є хороші люди на цьому світі. Дякую, що допомагаєте, хто чим може».

Другие посты блога

Все посты