Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Томек і Тимек. Кендзьора зіграє на Євро з другом дитинства

Томек і Тимек. Кендзьора зіграє на Євро з другом дитинства

З одного подвір’я до збірної Польщі.

Автор — Ірина Козюпа
14 июня 2021, 17:31
7
Томек і Тимек. Кендзьора зіграє на Євро з другом дитинства

З одного подвір’я до збірної Польщі.

Сьогодні збірна Польщі стартує на Євро. У заявку Кадри на чемпіонат потрапив захисник «Динамо» Томаш Кендзьора і його друг дитинства Тимотеуш Пухач. Обидва колись грали у футбол на одному подвір’ї в рідному Сулехові, а тепер разом поїхали на Євро в головній команді країни.

Фото молодого Томека і зовсім ще малого Тимека стало вірусним у Польщі. На 5 років молодшого Пухача називають наступником Кендзьори. У їхній футбольні кар’єрі і справді багато подібного. Обидва флангові захисники, грали за «Лех» і практично в одному віці дебютували у збірній Польщі.

«Знаємо один одного з дитинства. Тоді ми багато часу проводили разом. Наші тати грали в одній команді, а мами є хорошими подругами. Вдома маю навіть фото, де я 5-річний граю у футбол разом з Томком. Він був для мене гарним прикладом, як можна досягти успіху у футболі. Коли він почав грати за молодіжні збірні Польщі, то я розумів, що теж можу повторити його шлях, бо недавно копав з ним м’яча на подвір’ї», – зізнався Пухач кілька років тому.

У травні захисник «Леха» підписав контракт з берлінським «Уніоном», а на початку червня дебютував за збірну Польщі в матчі проти Росії. На полі він грав разом з Кендзьорою.

Пухач – перший зліва, Кендзьора – по центру

«Багато років товаришуємо сім’ями – їздимо разом відпочивати на вихідні та на матчі. Тимек почав грати у футбол з Томеком у них на подвір’ї. Через 5 років різниці у віці вони постійно розминалися. Коли Тимек почав навчання у гімназії, Томек вже її закінчив.

У нас з мамою Томка була мрія, щоб одного разу наші сини разом зіграти на стадіоні «Леха». Вона збулася частково у 2017 році, але тоді Тимек дебютував на виїзді, а не в Познані. А тепер вони разом зіграли у збірній проти Росії. Завжди повторюю синові, що треба мріяти і все збудеться», – сказала журналістам мама Пухача Малгожата.

Тепер батьки триматимуть кулаки, щоб їхні хлопці разом вийшли на поле в матчах Євро. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты