Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Все буде добре». Матч збірної України у фан-зоні Львова – кайф

«Все буде добре». Матч збірної України у фан-зоні Львова – кайф

Концерт O.Torvald, заряди Федецького і молитви фанатів.

Автор — Ірина Козюпа
14 июня 2021, 10:45
11
«Все буде добре». Матч збірної України у фан-зоні Львова – кайф

Ірина Козюпа бачила перший матч збірної України на Євро-2020 у Львові.

У мене була акредитація на гру з Нідерландами в Амстердам. Навряд чи щось замінить перегляд такого матчу наживо на стадіоні. Але якщо обирати альтернативу, то, мабуть, нічого кращого від Львова годі було шукати. Місцева фан-зона – просто кайф: чудова ідея і топова реалізація. Хлопці і дівчата з «Руху» справді виконали велику роботу. Той випадок, коли хочеться і є за що похвалити.

Організували фестиваль за два тижні, тут є все – від шашликів до барбера

Думала, що їду просто у фан-зону глянути футбол, а потрапила на щось більш масштабне і цікавіше. Директор з розвитку «Руху» Максим Мотін провів екскурсію по локації і показав все, що його команда тут організувала. По-перше, фан-фестиваль «Рух до збірної» триватиме весь чемпіонат, а не тільки на матчдеях збірної України. Ви вже точно чули про акцію з безкоштовним пивом за кожен гол Бельгії у ворота Росії. Це було саме тут. Але це далеко не єдина фішка.

Наприклад, просто тут і зараз вам захотілося змінити стиль. Сідаєте у крісло до барбера і отримуєте зачіску, як у Зінченка чи Малиновського. Можна було б ще виїзний тату-салон організувати. Можливо, хтось захоче набити собі на тілі тактичну схему збірної України. А чому б і ні?

А так на компактній території є все, що треба для щастя – фестиваль вуличної їжі, фотозони, футбольний майданчик, кальян, пиво, приставки, щоб пограти FIFA. Шашлики і ребра поки не під силу моїм брекетам, але аромат був дуже апетитним. Пива не хотілося, а сидру не було. Мотін особисто обіцяв виправити ситуацію. Ну, а головне – велике крите шатро з трьома екранами. Це і є серце фан-фестивалю.

Вчора у Львові дощило весь день, тому браво далекоглядності організаторів. Коли є дах над головою, то футбол дивитися, куди приємніше. Фан-фестиваль за раз здатний прийняти півтори тисячі людей. Коли sold out, то продаж квитків припиняють, щоб не створювати тисняви.

А найцікавіше, що все це організували дуже швидко – всього за два тижні. Пощастило Львову з фан-зоною.

O.Torvald на розігріві, Федецький у футболці збірної

Що за фестиваль без музики? «Рух» організував колаб з «Файним містом» і перед матчем в Ennio Event Square пройшов концерт O.Torvald та інших груп, коли важко розібрати слова, але можна класно відірватись. І це той унікальний випадок, коли на розігріві у збірної виступав учасник Євробачення.

Вийшло кумедно, коли рокери з Чехії намагались розрухати сонних фанатів, які зайняли місця на кріслах мішках ще з обіду. А ті реагували на події в матчі Англія – Хорватія, який транслювали на екранах поруч зі сценою, але не на чуваків з гітарами і татухами. Музиканти не ображались. Хто хотів спокійно подивитися футбол без супроводу рок-музики, то поруч була лаунж-зона. Там я і побачила гол Пандєва австрійцям. Нам варто бути з ним обережніше. А для музики буде ще час на «Файному місті».

Ну, а хедлайнер цього вечора – збірна України. Ближче до старту матчу всі потягнулися у шатро. Подивитися гру прийшов Артем Федецький. На Євро-2016 він грав за команду у Франції. Пригадую, що в Ліоні на передматчевій прес-конференції запитувала його щось про емоції від турніру.

Тепер він у ролі вболівальника, прийшов в ігровій футболці збірної України і наче подумки теж був там на полі в Амстердамі. Перед грою вийшов на сцену і зарядив з фанатами «Слава Україні – Героям Слава». І пісню про Путіна також. Куди ж без цього.

А тоді почалася гра, яка мало не стала казкою збірної України на Євро. Принаймні, поки це найкраща гра чемпіону з тих, які довелося побачити. 

Молитви фанатів перед голом Яремчука і «Молодці» після фінального свистка

Хоча матч грали в Амстердамі, але атмосфера у Львові була наче ти на трибуні. Не скажу, що пісні і гасла звучали нон-стоп всі 90 хвилин, але шумова підтримка була на топ-рівні і саме у всі ключові моменти. Що може бути душевніше і красивіше, ніж коли всі разом співають гімн України. А тоді співпереживають команді – хапаються за голову, коли забивають нам, і радісно зриваються на ноги, коли забивають вже наші футболісти.

Гол Яремчука, який подарував ці солодкі 2:2 – це верх емоцій і пікова точка вечора. Перед ударом Романа хтось з фанатів молився на колінах просто посеред натовпу. А тоді все шатро вибухнуло. Мабуть, Львів у той момент відчув сейсмічні коливання.

Якби наші забили переможний гол, то навіть страшно було б уявити той рівень щастя та ейфорії. На жаль, не цього разу. Україну покарали за помилки і в підсумки ми отримали – 2:3. Якихось 5 хвилин не вистачило, щоб уникнути поразки. Але ніхто навіть не думав сварити футболістів. Навпаки, було загальне бажання підтримати і втішити. Тому після фінального свистка лунали оплески та вигуки «Молодці». Це ж Львів, крихітко! Зрештою, попереду ще два матчі.

«Ключовим буде матч з Австрією. Якщо хочуть виходити з групи, то треба їх перемагати», – Федецький кілька разів наголосив на важливості цього поєдинку. А щодо помилок, ну то від них ніхто не застрахований. Тим більше, молоді гравці.

«Все буде добре», – запевняє Артем. І не має причин йому не вірити.

Фото: інстаграм Максима Мотіна«Файне місто»; Lviv fan festival

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты