Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Фанати «Ліона» замовили більше 800 футболок новачка «Метала». І це не жарт

Фанати «Ліона» замовили більше 800 футболок новачка «Метала». І це не жарт

Трансфер Фареса Балулі наробив галасу у Франції.

Автор — Ірина Козюпа
6 апреля 2021, 09:23
35
Фанати «Ліона» замовили більше 800 футболок новачка «Метала». І це не жарт

Трансфер Фареса Балулі наробив галасу у Франції.

Минулого місяця «Метал» підписав французького півзахисника Фареса Балулі. Футболіст приєднався до команди на правах вільного агента. У дебютному матчі проти черкаського «Дніпра» Фарес вийшов на заміну, реалізував пенальті, а наприкінці матчу травмував гомілкостоп і зараз відновлюється від ушкодження.

А ще француз став героєм абсолютно неймовірної історії.

Забивав з передачі Мбаппе, тренувався в Марсело Б’єлси

Балулі – 25 років. Він народився в Ліоні і пройшов футбольну школу «Ліона». За першу команду дебютував в матчі Ліги 1 проти ПСЖ. Всього провів за команду 14 ігор. Далі були «Монако», де хавбек забив з передачі Кіліана Мбаппе, оренда в бельгійський «Стандарт» та перехід в «Лілль» Марсело Б’єлси. Але минулого року Фарес виступав за «Спортинг Ліон» у третьому дивізіоні Франції. А з липня минулого року футболіст перебував у статусі вільного агента. Не грав через травму та локдаун. 

Всього у Лізі 1 він зіграв 31 матч. Засвітився в єврокубках – кваліфікації Ліги чемпіонів та Лізі Європи. Коли «Ліон» зустрічався з «Чорноморцем» в 1/16 фіналу ЛЄ, Фарес був в Одесі, але провів матч на лаві запасних. Тоді зіграли внічию – 0:0, а у Франції «Ліон» переміг завдяки голу Ляказетта. Тепер один з найбільших талантів академії «Ліона» останнього десятиліття став трансферною сенсацією другої ліги України. «France Football» навіть записав з Балулі інтерв’ю після його переходу в «Метал».

«Я приєднався до команди під час зборів в Туреччині. У мене був час з усіма познайомитися. Вони зробили все, щоб я відчув себе бажаним гостем. Поступово звикаю до міста та інфраструктурі. Мовний бар’єр присутній, але нічого страшного. Поки ми говоримо однією футбольною мовою, мене все влаштовує. Я хотів влитися у колектив і грати за команду, де мені довіряють.

Мені потрібно повернути свою форму, статистику, знову відчути себе частиною роздягальні. Я хотів попрацювати в нормальному, здоровому оточенні, і мені вдалося знайти його», – сказав Фарес.

За чотири години було 500 замовлень на футболки Балулі, а потім цифра виросла до 700

Появу гравця в українському футболі помітили вболівальники «Ліона», які фанатично стежать за вихованцями свого клубу. Один із них навіть захотів придбати нову футболку Балулі, але не зміг замовити її онлайн. Проблема у тому, що у молодого клубу ще немає свого інтернет-магазину. Жан Фіон так просто на здався і написав на сторінку команди в інстаграм.

Представники «Метала» подякували за увагу до команди і пообіцяли вирішити питання з футболками. Тоді француз сказав, що запитає у друзів, скільки точно їх потрібно, щоб зібрати групове замовлення. 12 березня Фіон, відомий у фанатській тусовці «Ліона» різними жартами та флеш-мобами, розмістив на своїй сторінці повідомлення:

«У «ФК Метал» немає інтернет-магазину (фізичного теж).  Я зв’язався з президентом клубу, щоб перевірити можливість придбання футболок. Вони можуть відправити замовлення до Франції. Для зацікавлених – дайте мені розмір та колір. Напис кирилицею. Ціна – 20 євро».

Цей твіт зібрав більше тисячі лайків, 300 ретвітів і майже 500 коментарів. А тепер найцікавіше – Фіона просто засипали замовленнями. За чотири години їх було 500, а потім цифра виросла до 700. Всього він отримав більше, як 800 запитів. Замовники – фанати «Ліона» та інших клубів, за які грав Балулі. Хлопець сам шокований таким ажіотажем навколо футболок «Метала». Зараз він займається питанням логістики – як зробити так, щоб всі отримали своє замовлення.

«Думав, буде максимум десять замовлень. Не шкодую про те, що зробив, але не починав би цієї історії, якби знав, які це все набере масштаби. Я б просто замовив кілька футболок для найближчих друзів. Я взагалі не фанат збирати футболки Фареса, але ця мені сподобалася – невідомий клуб і напис кирилицею», – розповів Жан сайту So Foot.

«Метал» також виявився не готовим до такого буму. У клубу фізично не має стільки футболок. Над вирішенням ситуації працюють виконавчий директор Валерій Грига та юристи команди. Вони мало не щодня спілкуються з Фіоном, щоб знайти оптимальне рішення для всіх. А самому Жану обіцяють футболку «Метала» з автографами всієї команди.

«Фарес виділявся ще в молодіжних командах. Ми уявляли неймовірну кар’єру для нього»

Більше того – один з ведучих одягнув футболку «Метала» на ефір французького ютуб-шоу «Winamax», де обговорювали майбутній матч ПСЖ проти «Баварії» у Лізі чемпіонів та інші футбольні події. Сам Балулі вражений цим жестом любові з боку фанатів «Ліона» і обіцяє зробити все можливе, щоб пришвидшити відправлення футболок у Францію.

«Я мало користуюся соціальними мережами. Коли друзі почали зі мною говорити про це, то я не знав, чи це серйозно. Потім президент розповів мені цю історію. Також я побачив різні статті і зрозумів, до мого переходу прикута дуже велика увага. Це щось нове для клубу. Ніхто не очікував такого розмаху. Я дуже радий, що фанати не забули мене, бо я їх не забув. Моє серце з «Ліоном».

Протягом моєї кар’єри вони завжди підтримували мене. Це честь мати такі привілейовані та взаємні стосунки з вболівальниками. Я думаю, що вони цінують мою повагу до клубу та мій стиль гри. Можливо, я залишив приємне враження своїми вчинками та голами», – сказав Фарес.

Хоч півзахисника і не назвеш легендою чи зіркою «Ліона», фанати клубу настільки його полюбили ще в часи академії, що це навіть отримало свою назву – «балулізм».

«Фарес виділявся ще в молодіжних командах. Ми уявляли неймовірну кар’єру для нього і пам’ятаємо всі його вдалі дії за «Ліон». Кожен зберіг до нього дуже сильну симпатію. Куди б він не пішов, ми будемо продовжувати стежити за ним. Навіть в другій лізі України», – зізнається Жан.

«Я робив помилки, але це не означає, що я не створений для футболу»

Набіль Фекір і Фарез Балулі

За інформацією французьких ЗМІ, контракт Фареса і «Метала» розрахований на півроку. Там іронізують – чи встигне клуб відправити всі футболки до того, як футболіст залишить команду.

«Я грав у своєму місті за свій улюблений клуб і від цього літав у хмарах. Я жив, немов у мрії. Якби дали шанс пережити це знову, я був би набагато більш зосередженим і старанніше працював заради досягнення своїх цілей. У «Ліоні» мене швидко назвали самородком академії. Я був дуже юний і не готовий до цього. Думав, що все вирішується тільки на полі, але це не так. Світ футболу – це світ акул. Всі думають тільки про себе. Не так я собі все уявляв, коли був маленьким. 

Робив помилки, але це не означає, що я не створений для футболу. Будь-який гравець, який зустрічався зі мною, підтвердить, що у мене є талант грати на високому рівні. Тепер я знаю, що треба ще й багато працювати. Це моя мета. Хочу відновити впевненість протягом трьох наступних місяців. Потім в «Металі» або десь ще провести повний сезон з великою кількістю ігрового часу. І вірю, що зможу швидко повернутися в хороший європейський клуб, довівши Франції, що я все-таки футболіст», – амбіційно заявив Фарес.

А Валерій Грига пообіцяв, що у найближчому майбутньому в «Метала» запрацює інтернет-магазин. Якщо клуб знову підпише умовного Балулі, то цього разу вже буде краще готовим до масового розпродажу футболок.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты