Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Монзуль – друга жінка-арбітр, яка працювала у відборі на ЧС. В Австрії є претензії до дебюту Катерини

Монзуль – друга жінка-арбітр, яка працювала у відборі на ЧС. В Австрії є претензії до дебюту Катерини

Історичний матч українки.

Автор — Ірина Козюпа
29 марта 2021, 22:40
28
Монзуль – друга жінка-арбітр, яка працювала у відборі на ЧС. В Австрії є претензії до дебюту Катерини

Історичний матч українки.

Наприкінці минулого року Катерина Монзуль вперше відпрацювала на матчі групового етапу Ліги Європи («Гент» – «Слован») та поєдинку Ліги Націй (Сан-Маріно – Гібралтар). А тепер українка і її французька колега Стефані Фраппар отримали призначення на зустрічі чоловічих збірних у європейському відборі на ЧС-2022. Раніше таке не вдавалося жодній жінці-арбітру – Стефані і Катерина стали першими, кому довірили роботу на такому рівні.

Фраппар відсудила Нідерланди і Латвію 27 березня. Тому формально саме вона стала першою в історії жінкою, яка судила чоловіків у кваліфікації чемпіонату світу. Монзуль призначили на матч Австрія – Фарерські острови, який пройшов наступного дня – 28 березня. Їхнє призначення анонсували практично всі великі футбольні ресурси – від Match of the Day до B/R Football. І всі називають Катерину і Стефані творцями історії.

 

Вся бригада Монзуль була з України. На лініях Катерині допомагали Олександр Жуков і Віктор Матяш, а Денис Шурман був четвертим суддею. Все найцікавіше у матчі відбулося у першому таймі. Фарери відкрили рахунок, а господарі відповіли трьома голами. Підсумковий рахунок – 3:1 на користь Австрії. Один з м’ячів забив колишній захисник «Динамо» Александар Драгович.

В австрійців виникли питання до зарахованого голу Фарер (3:05 – на відео):

Вони вважають, що суперник забив його з порушенням правил. Після розіграшу кутового габаритний Соні Наттестад вистрибнув і забив головою, але при цьому він відверто повис на спині у Траунера. Австрійська Sky Sport назвала цей момент холодним душем для своєї збірної.

«Очевидний фол 1,97-метрового захисника не був покараний українським арбітром Катериною Монзуль, яка вперше судила матч чоловічої збірної Австрії», – йдеться у тексті.

Головний тренер команди Франко Фода після матчу також вказав на цей момент. «Це був фол, який слід було бачити. Але команда залишалася спокійною, задавала темп і добре себе показала».

Нагадаємо, на матчах кваліфікації ЧС-2022 не працює система ВАР. 

В інших епізодах Монзуль діяла чітко. Катерина показала дві жовті картки. На 16-й хвилині попередження отримав півзахисник збірної Австрії Флоріан Грілліч за підніжку. А наприкінці першого тайму Катерина покарала хавбека фарерців Брандура Ольсена. Всього арбітр зафіксувала 17 фолів (10-7) і два офсайди (обидва в австрійських футболістів). 

***

Тим часом Микола Балакін та його бригада працювали на матчі Північної Македонії та Ліхтенштейну, який завершився перемогою господарів – 5:0. Цікаво, що македонці та австрійці – суперники України на Євро-2020. 

Фото: Getty Images, The Faroe Islands Football Association, OFB

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты