Tribuna/Бейсбол/Блоги/Апельсинова кава/Тесть Шевченка – бейсболіст 70-х: провів три сезони в MLB, але завершив кар’єру через аварію

Тесть Шевченка – бейсболіст 70-х: провів три сезони в MLB, але завершив кар’єру через аварію

Майк Пазік і Андрій разом грали у гольф.

Автор — Ірина Козюпа
28 марта 2021, 11:39
6
Тесть Шевченка – бейсболіст 70-х: провів три сезони в MLB, але завершив кар’єру через аварію

Майк Пазік і Андрій разом грали у гольф.

Дружина Андрія Шевченка Крістен Пазік виросла у спортивній сім’ї. Батько американської моделі Майк Пазік грав у бейсбол на позиції пітчера, а після завершення ігрової кар’єри працював скаутом і тренером. У січні йому виповнився 71 рік.

Крістен любляче називає тата «My number one man» («Мій чоловік номер один»). Навіть американський сегмент твіттера часто пише про містера Пазіка – тесть легендарного українського футболіста Андрія Шевченка. 

***

Майкл Джозеф Пазік народився у штаті Массачусетс поблизу Атлантичного океану у сім’ї, яка мала польське походження. Звідси дотримання католицьких традицій. Хлопець навчався в одному з найстаріших католицьких коледжів США – Святого Хреста.

Там же він почав свою бейсбольну кар’єру з участі в аматорській літній лізі. Через чотири роки «Нью-Йорк Янкіз» обрали пітчера у першому раунді драфту MLB. Але за них Майк так і не зіграв. Пізніше його обміняли в «Міннесоту Твінз».

Дебют в MLB трапився через чотири роки після драфту – у травні 1975-го Пазік вперше зіграв у складі «Твінз». Всього провів у цій команді три сезони. Кар’єру довелося завершити у 27 років після автомобільної аварії, в якій бейсболіст зламав обидві ноги.

Майк не залишив бейсбол – працював тренером і менеджером команд нижчих ліг. Наприкінці 90-х тренував пітчерів у «Чикаго Вайт Сокс». Згодом тривалий час займався скаутингом у «Канзас-Сіті Роялс». Був у команді, коли «Роялс» виграли Світову серію 2015-го.

***

Майк Пазік з дружиною, доньками і ще одним зятем

Але головне досягнення Майка Пазіка – доньки Крістен, Кара та Маріса. З дружиною він вже разом майже 50 років. Раніше Крістен часто постила у своєму інстаграм фото батька і зворушливо вітала його з днем народження.

«Любимо тебе тату. Ми неймовірно щасливі, що ти є нашому житті», – писала Пазік 2015-го.

В одному з інтерв’ю Шевченко зізнався, що грав з тестем у гольф. Навіть у день свого весілля з Крістен. Пара одружилася у 2004 році в США.

«Ні я, ні дружина не хотіли пишних церемоній. Ми з її батьком просто грали в гольф, а потім приїхала Крістен, її мама, представник закону, і ми розписалися. Все найважливіше я сказав самій Крістен особисто».

Тепер пара виховує чотирьох синів. А Майк Пазік став дідусем для Джордана, Крістіана, Олександра та Райдера-Габріеля.

З Джорданом у 2013 році

Шевченко з сином і Майк Пазік з донькою

Майк Пазік з дружиною у молоді роки

І у 2013 році.

Крістен з батьком

Другие посты блога

Все посты