Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Динамо» Києва і Бухареста зіграють матч порятунку в Києві. Це допоможе рідному клубу Луческу вижити

«Динамо» Києва і Бухареста зіграють матч порятунку в Києві. Це допоможе рідному клубу Луческу вижити

Віртуальні квитки на «Олімпійський» вже продаються.

Автор — Ірина Козюпа
14 марта 2021, 10:20
60
«Динамо» Києва і Бухареста зіграють матч порятунку в Києві. Це допоможе рідному клубу Луческу вижити

Віртуальні квитки на «Олімпійський» вже продаються.

27 березня «Динамо» Київ зіграє на НСК «Олімпійський» товариський матч з «Динамо» Бухарест. Його ініціатором стало об’єднання вболівальників червоно-білих DDB – Doar «Dinamo» Bucuresti (Тільки «Динамо» Бухарест). Зараз клуб виживає тільки завдяки їхній фінансовій підтримці, поки іспанський власник контрольного пакету акцій Пабло Кортасеро ніяк не допомагає команді.

Керівники DDB звернулися до Мірчі Луческу, а той у свою чергу поговорив з Ігорем Суркісом. Президент «Динамо» дозволив проведення товариського матчу в Києві. На цю гру вже продають віртуальні квитки. Виручені кошти підуть на оплату боргів клубу. 

Якщо «Динамо» не погасить заборгованостей до 31 березня, то не зможе пройти атестацію на наступний сезон і понизиться у класі. Зараз команда виступає у вищій лізі, але йде тільки на 14 місці з 16 команд. Для отримання ліцензії клубу потрібно сплатити 1,2 млн євро. Частину з цієї суми вже покрили завдяки сосьос і коштам від віртуальних квитків. Залишається ще близько 680 тисяч євро боргів.

Тому зустріч з Києвом вболівальники червоних псів називають не інакше, як матч порятунку. 

«Коли Луческу тренував «Шахтар», вболівальники «Динамо» Бухарест завжди підтримували киян»

Кошти зібрані з товариського матчу проти «Динамо» Київ мають допомогти команді розібратися з боргами. Більше про це Tribuna.com розповів Томас Роберт, який відповідає за комунікації DDB.

«Динамо» Бухарест – це символ футболу в Румунії. Так само, як «Динамо» Київ в Україні. Можливо, ваш клуб більше знають в Європі, але у нас теж є міжнародні досягнення і визнання. Луческу, як гравець, виріс саме в «Динамо». Він символ цього клубу. Мірча намагається допомогти нам в цій важкій ситуації. Хочемо подякувати «Динамо» та вболівальникам, що вони погодилися нам допомогти. Сподіваємося, що згодом ми зіграємо товариський матч-відповідь у Бухаресті.

Дуже важливо, щоб фанати «Динамо» знали – коли Луческу тренував «Шахтар», вболівальники «Динамо» Бухарест завжди підтримували киян і раділи їхнім перемогам. Це солідарність динамівських клубів. Ми наче брати. Також хотів би висловити захоплення ультрас «Динамо», які першими піднялися і заявили про свою позицію, коли в Україні почалася боротьба за свободу і права, а згодом війна. 

Коли закінчиться коронавірус, то ми б хотіли запросити вболівальників «Динамо» в Бухарест на товариський матч між ультрас. Ми знаємо, що у них є хороша футбольна команда».

DDB вже почали продаж віртуальних квитків на матч у Києві. Цікаво, що сектори отримали власні назви – всіх регіонів Румунії та інших країн, де є велика румунська діаспора. Наприклад, є сектор вболівальників «Динамо» Бухарест з Італії.

«Коли ми почали з тобою говорити, то я побачив, що всі квитки на цей сектор вже розкуплені. А це більше, ніж 900 місць. Також наші фанати з Англії, Німеччини, Іспанії, Франції, Норвегії, Канади, США, Австралії, Данії та інших країн купують квитки у свої сектори на «Олімпійському». Якщо фанати «Динамо» Київ та інші українські вболівальники будуть зацікавлені, то ми можемо виділити для них окремий сектор – 44-й. 

Найдешевші квитки на цю гру коштують 10 румунський лей (два євро). А найдорожчі – 22 євро (100 лей). Компанії, спонсори і заможні вболівальники вже викупили чимало дорогих квитків. Крім того, ми розіграємо серед власників квитків новеньке авто Suzuki Swift та ще купу різних подарунків».

DDB доволі успішно запровадили модель продажу віртуальних квитків – щонайменше шість разів у «Динамо» був sold out на своєму домашньому стадіоні на 15 тисяч місць. Тоді клуб почав продавати тікети на ігри на Національному стадіоні Бухареста (55,6 тисяч глядачів). Там п’ять разів розкупили всі місця.

«Цими коштами ми платимо зарплати гравцям та оплачуємо інші витрати – транспорт, бензин, кейтерінг. Новий власник «Динамо» з Іспанії купив клуб, щоб його знищити. Він не дав на команду жодного євро. Тому зараз у нас великі проблеми через борги.

Гравці подали скаргу на «Динамо» у ФІФА за невиплату зарплати. Ми поговорили з ними. Сказали: «Хлопці, ви маєте високу зарплату, але власник вам нічого не заплатив. Ми, вболівальники клубу, хочемо вам виплатити гроші. Але ми не можемо дати вам по 25 тисяч євро. Ми можемо заплатити тільки по 10 тисяч євро.

Якщо ви приймете наші умови, то отримаєте реальні гроші, а не обіцянки власника. Більшість погодилися, але не всі. Тому зараз нам потрібно виплатити борги цим футболістам. Якщо ми не зробимо цього до 31 березня, то у наступному сезоні команда виступатиме у третьому дивізіоні. А це може стати кінцем для «Динамо». Для того, щоб цього уникнути ми і продаємо віртуальні квитки».

Також у «Динамо» працює система сосьос – за прикладом Іспанії. Зараз число членів клубу – більше 40,6 тисяч. Базові внески сосьос – 48 євро на рік. Якщо ви сосьос рівня преміум, то платите 48 євро кожного місяця. Еліт – 1948 євро на рік (рік заснування «Динамо»). Наприклад, такими сосьос є Мірча Луческу і його син Разван.

«Зараз ми працюємо над дизайном форми на наступний сезон. На футболках будуть імена наших сосьос. Також ми будемо їх продавати. Одна така футболка коштуватиме 100 євро».

«Якщо ми не виплатимо борги до 31 березня, то у наступному сезоні «Динамо» виступатиме у третьому дивізіоні»

Спікер DDB Томас Роберт

У «Динамо» Київ нам підтвердили, що матч з одноклубниками з Бухареста відбудеться 27 березня. Деталі зустрічі згодом опублікують на офіційному сайті. Чи пройде він з реальними глядачами, швидше за все, залежатиме від ситуації з коронавірусом у столиці.

«Якщо вболівальники «Динамо» Бухарест поїдуть на гру, то їм доведеться купувати квитки в касах стадіонах. Віртуальні тікети не будуть дійсними на вхід, – уточнює Томас Роберт. – Ми шукали рейсовий літак до Києва, але зараз з цим важко. Тому команда відправиться чартером. Виникла ідея взяти з собою вболівальників, які заплатять за те, щоб полетіти разом з командою. Гроші теж підуть на порятунок клубу. Власне, звідси і пішла назва зустрічі з «Динамо» – матч порятунку».

Луческу також говорив із Суркісом щодо можливої співпраці між клубами. Наприклад, молоді гравці киян могли б виступати в оренді в чемпіонаті Румунії. А «Динамо» отримало б пріоритетне право на підписання футболістів бухарестського клубу.

«Ми ніколи не забудемо, що українці і «Динамо» допомогли нам у такий важкий момент. Сподіваюся, у майбутньому ми зможемо віддячити. Як буде українською дякую?» – питає на прощання Томас Роберт з DDB.  

***

І ще кілька слів про Doar «Dinamo» Bucuresti. Цей проект став відомий на весь світ після румунської афери століття. Фанати «Динамо» влаштували модульне шоу на матчі свого головного суперника – «Стяуа» грала проти «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів. Фішка у тому, що DDB організували все так, що вболівальники армійців, самі того не знаючи, виклали на всю трибуну напис  – Doar «Dinamo» Bucuresti (Тільки «Динамо» Бухарест). 

З креативом, у цих хлопців і дівчат з DDB все у повному порядку. Більше про цю історію зовсім скоро. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты