Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/10-річна донька Романа Зозулі знає 4 мови та робить перші успіхи в тенісі. Про неї пишуть видання Альбасете

10-річна донька Романа Зозулі знає 4 мови та робить перші успіхи в тенісі. Про неї пишуть видання Альбасете

Кароліна вперше зіграла на турнірі Рафи Надаля.

Автор — Ірина Козюпа
5 марта 2021, 15:30
12
10-річна донька Романа Зозулі знає 4 мови та робить перші успіхи в тенісі. Про неї пишуть видання Альбасете

Кароліна вперше зіграла на турнірі Рафи Надаля.

Наприкінці лютого у Севільї пройшов тенісний турнір з молодіжної серії Rafa Nadal Tour by Santander. Це престижні юнацькі змагання для молодих тенісистів. Турнір проводиться з 2014 році за сприяння фонду Рафаеля Надаля. Участь беруть хлопці та дівчата до 12, 14, і вперше в 2021 році, також до 16 років.

Цього року серед учасників Rafa Nadal Tour була українка – 10-річна донька нападника «Альбасете» Романа Зозулі Кароліна. Це її перша участь у цьому турнірі. Юна тенісистка змогла пробитися в основну сітку змагань. Про це написало одне з топових видань Альбасете El Digital de Albacete. А школа, де навчається дівчинка, зробила репост повідомлення зі словами: «Вітаємо, Кароліно! Ми дуже пишаємось вашою роботою».

Дівчинка почала займатися тенісом у чотири роки у Дніпрі, де на той час грав Зозуля. До цього вона ходила на танці, балет та гімнастику. Після переходу Романа в «Бетіс» Кароліну віддали в академію тенісу у Севільї, де вона провела рік. Коли футболіст приєднався до «Альбасете», то доньку перевели в місцеву тенісну школу. Там вона займалася близько двох років. Тепер Кароліна працює з персональним тренером Луїсом Лейєндекером з Аргентини. 

«Куди ми її тільки не водили. Але одного разу ми повели її на теніс, і доньці дуже сподобалося. Вона в нас активна, і їй потрібно було кудись дівати свою енергію. А теніс – такий вид спорту, де є фізичні навантаження, психологічно можна дати вихід своїм емоціям. Зараз ми дуже задоволені роботою тренера і бачимо, як вона прогресує», – розповів Роман Зозуля Tribuna.com.

Кароліна регулярно грає на тенісних турнірах і вже знає, як це жити за графіком спортсменки. О 9 годині ранку вона йде до школи, а додому повертається о 8 годині вечора. Тренер поставив завдання перед своєю підопічною – зіграти за рік якомога більше турнірів для досвіду та практики. І у 90% випадках на турнірах вона грає зі старшими суперниками – проти 11 і 12-річних. Поки багато програє на супер тай-брейках, бо ще сил не вистачає в іграх проти старших. 

«Намагаємось виконувати цю установку. Кожні вихідні у неї різні змагання. Буває так, що в суботу в неї турнір в одному місті, а в неділю вона вже грає на турнірі в іншому місті. Тому вихідні у неї проходять не як у всіх діток, які сидять на дивані з айпадом. Разом з тим трохи її шкода – вона ще дитина. Але я сказав їй: «Треба пахати зранку до вечора, якщо ти хочеш досягнути своєї мети. Якщо не хочеш цього робити, то можеш після школи повертатися додому і грати в айпаді». Вона обрала перший варіант. Я це дуже ціную і пишаюся нею, але я не така людина, яка буде це показувати. 

Одного разу вона виграла турнір, прийшла і каже: «Ну, скажи мені, що я в порядку». Я відповів: «Та ні, ти ще не в порядку. Коли виграєш один із Турнірів Великого шолому, то я відразу після матчу підійду до тебе, обійму, поцілую і скажу, що ти у мене в порядку».

Кароліна вже має чітку мету – мріє виграти Вімблдон. Про це вона заявила батькові ще три роки тому. 

«Не знаю, чому саме його. Ще раз наголосив їй, що для цього треба пахати зранку і до вечора. В принципі це вона і робить. Мені подобається, що вона не опускає руки і завжди йде до своєї мети. Їй подобається теніс, в неї виходить, тому дай бог. Ми будемо тільки щасливі, якщо все складеться добре».

Якщо говорити про кумирів у дорослому тенісі, то Кароліні подобається гра першої ракетки України Еліни Світоліної. Дівчинка, як і її старша колега, веде TikTok. А у свої 10 років знає чотири мови. «Дивиться фільми і спокійно може говорити іспанською та англійською», – каже Зозуля. 

Роман Зозуля заглянув на тренування доньки

Фото: сімейний архів Романа Зозулі, ATC Albacete Tenis Competicion

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты